§ 6, stk. 1Opgørelsen af den afgiftspligtige mængde foretages efter bestemmelserne i A.7.

Chokoladeovertræk
§ 8, stk. 1, nr. 9
Hvis virksomheden fremstiller overtræk af chokolade, kakao e.l., der uden yderligere tilsætning af fedtstoffer (kokosolie o.l.) anvendes af virksomheder, der fremstiller konsum-is, kan virksomheden foretage et fradrag i vægten på 45 pct.

Fradraget på 45 pct. i den chokoladeafgiftspligtige vægt skal kompensere for den yderligere tilsætning af fedtstoffer (kokosolie o.l.) på ca. 80 pct., der er nødvendigt for overtræk til konsum-is.

Sæsonfremstillingsvirksomheder, dvs. virksomheder, der kun lejlighedsvis fremstiller afgiftspligtige varer, og som sælger de fremstillede varer i eget detailudsalg i umiddelbar forbindelse med fremstillingslokalet, skal ved opgørelsen medregne enhver fremstilling af varer i månedens løb.

Overtræk til afgiftsfri varer
§ 6, stk. 2
Virksomheder, der er registreret for fremstilling af chokolade- eller kakaoovertræk eller erstatning herfor til afgiftsfri varer, fx konsum-is og kager, kan efter eget valg opgøre den afgiftspligtige mængde på grundlag af enten den fremstillede mængde i månedens løb eller den mængde overtræk, der er anvendt til fremstilling af afgiftsfri varer, som er udleveret fra virksomheden.

Ved opgørelsen medregnes enhver fremstilling, respektive enhver udlevering. Varer, der udleveres gratis eller forbruges i virksomheden, skal også medregnes.

§ 6, stk. 3 Virksomheder, der er registreret efter lovens § 3, stk. 3, se D.1.3.1, skal opgøre den afgiftspligtige mængde på grundlag af det overtræk, der er anvendt til de af virksomheden udleverede afgiftsfri varer.

Overtræk til konsum-is
§ 8, stk. 2
Virksomheder, der anvender det fremstillede overtræk til konsum-is, og som er registreret hos told- og skatteforvaltningen for fremstilling af konsum-is, kan foretage et fradrag på 45 pct. i mængden af overtrækschokolade. Fradraget kan foretages, uanset om overtrækket i det enkelte tilfælde påføres isen udvendig eller ligger som lag inden i isen.

Fradraget på 45 pct. i den chokoladeafgiftspligtige vægt skal kompensere for den yderligere tilsætning af fedtstoffer (kokosolie o.l.) på ca. 80 pct., der er nødvendigt for overtræk til konsum-is.