Hvad betyder Brexit for din virksomhed?

Aftale om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien

EU-Kommissionen og den britiske regering blev den 24. december 2020 enige om en aftale om det fremtidige forhold mellem EU og Storbritannien. Aftalen er trådt i kraft pr. 1. januar 2021.

Du kan finde aftalen på dansk om det fremtidige forhold på EU-Kommissionens hjemmeside.

Handel med Storbritannien fra 1. januar 2021

Hvis din virksomhed skal handle med Storbritannien fra den 1. januar 2021, skal I følge reglerne for handel med lande uden for EU. 
Herunder har vi samlet en række vigtige informationer om told-, skatte-, afgifts- og momsforhold, som din virksomhed skal være opmærksom på.

Særlige forhold vedr. Nordirland

Som en del af udtrædelsesaftalen mellem Storbritannien og EU indgår den særlige protokol om Irland og Nordirland (europa.eu), der regulerer den direkte handel med Nordirland. Hovedelementet i protokollen er, at varehandel mellem Nordirland og EU fortsat anses som intern EU-handel efter den 1. januar 2021. Det betyder, at der ikke skal ske toldbehandling, og at momsangivelse og -betaling følger EU-reglerne.

Læs om handel med Storbritannien og Nordirland

Der er mange ting, der ændrer sig, nu da Storbritannien har forladt EU. Her har vi samlet en række vigtige informationer, så din virksomhed kan blive bedre rustet til at købe varer og ydelser fra Storbritannien.

Køb fra Storbritannien

Der er særlige regler for told, moms og punktafgifter, når du køber varer og ydelser i lande uden for EU.

Læs mere om køb af varer og ydelser fra Storbritannien (import)

Kontakt os om Brexit

Har du spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit, kan du ringe direkte til Toldstyrelsen og Skattestyrelsen og få hjælp til dine spørgsmål.

Se direkte telefonnumre til spørgsmål om Brexit

Salg til Storbritannien

Der er særlige regler for told, moms og punktafgifter, når du sælger varer og ydelser til lande uden for EU.

Læs mere om salg af varer og ydelser til Storbritannien (eksport)

Har du medarbejdere fra Storbritannien?

Britiske statsborgere skal som udgangspunkt have en opholds- og arbejdstilladelse, hvis de vil arbejde i Danmark, efter Storbritannien er trådt ud af EU.

Læs mere om medarbejdere fra Storbritannien

Momsrefusion

Hvis din virksomhed er registreret for moms og har udgifter i Storbritannien i forbindelse med din virksomheds momspligtige aktiviteter, kan du søge om at få moms tilbage (momsrefusion) for en række af udgifterne. Reglerne for momsrefusion ændrer sig, når Storbritannien er trådt ud af EU.

Læs mere om momsrefusion efter Brexit

Mere om Brexit

Udenrigsministeriet har lavet en side, der samler en masse relevante oplysninger om Brexit - ud over informationer om told og skat.

Se Udenrigsministeriets temasider om Brexit

På virk.dk kan du finde en tjekliste til at blive klar til Brexit.

Få hjælp med Brexit-tjeklisten

EU-Kommissionen har også udarbejdet en række informationer om virksomheders told-, skatte-, afgifts- og momsforhold efter Brexit.

Læs EU's guide til Brexit

Der kan være særlige retningslinjer for de enkelte EU-landes håndtering af Brexit, som du bør kende for at sikre en så smidig håndtering som muligt af dine varer i disse lande.

Find kontaktoplysninger til EU-landenes told- og skattemyndigheder

Har du spørgsmål om handel med Storbritannien efter Brexit, kan du ringe til Toldstyrelsen og Skattestyrelsen på følgende numre.

Har du spørgsmål om told?


Har du spørgsmål om moms?


Har du spørgsmål om momsrefusion? Ring direkte til 72 38 04 40.


Har du spørgsmål om punktafgifter?