Dato for udgivelse
27 Oct 2015 10:35
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
15-3054535
Ansvarlig styrelse
Toldstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
SKATs Kundecenter
Resumé

Tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS vedtaget på HS Komitéens 55. session i marts 2015.


EU har godkendt de tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS, der blev vedtaget i marts 2015 på 55. session i Komiteen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C 341 af 16. oktober 2015.

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Ændringerne til FB medtages i den efterfølgende rettelse.

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophører med at være gyldig fra den 16. oktober 2015, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

Venlig hilsen

Tariferingscentret

Bilag

1511.90

Rå palmestearin, bestående hovedsagelig af triglycerider med mindre end 5 vægtprocent af frie fedtsyre og mindre end 0,25 vægtprocent af fugtighed og urenheder. Den foreligger generelt i delvist fast form ved stuetemperatur og er fraktionen med det høje smeltepunkt, som er opnået ved enkelt- eller flere-stadige fraktionering af rå palmeolie.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

1511.90

Raffinerede, bleget, deodoriseret (RBD) palmestearin, bestående hovedsagelig af triglycerider, med mindre end 0,2 vægtprocent af frie fedtsyre og mindre end 0,15 vægtprocent af fugtighed og urenheder. Det er en hvid til gullig, fast fraktion med smeltepunkt mellem 33-39 °C opnået ved fraktionering af palmeolie efter krystallisering ved en kontrolleret temperatur. Produktet anvendes som madolie, bagerimargarine og til fremstilling af konfekt og bagværk

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

1904.10

Sprød snackprodukt i form af ekstruderede buer, bestående hovedsagelig af majsgrovmel tilsat solsikkeolie og ostepulver. Ostepulveret indeholder også kærnemælkspulver, farvestof (paprika ekstrakt) og salt.

Majsgrovmelet, oprindeligt med fugtindhold 12-13 %, fugtes yderligere med 2-6 % vand for at opnå den optimale modstand under ekstruderingen ved det nødvendige tryk og den høje temperatur. Efter ekstruderingen tørres majsbuerne og derefter tilsættes ostepulveret og solsikkeolien i en smagstromle.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

2007.99

Ferskenpure, fremstillet af friske ferskner, der er knust og passeret igennem en sigte med maskestørrelse mellem 0,4 - 0,8 mm. Det heraf fremkomne produkt varmebehandles med damp under reduceret tryk (vakuum) ved en temperatur på 50-60 °C for 50 - 60 minutter for at reducere vandindholdet i produktet og forøge viskositeten. Produktet foreligger i tromler á 160 kg eller 235 kg.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 5 til kapitel 20) og 6

2106.90

Tilberedning fremstillet af tørret (spray-drying) æblepure, hvortil maltodekstrin er tilsat som bærestof i et sådant omfang, at det udgør 57 vægtprocent af det færdige produkt. Tilberedningen, der foreligger i pulverform, er fuldstændig opløselig i vand og anvendes som tilsætning til fødevarer, fx. mælkepulver.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

2106.90

Tilberedning fremstillet af tørret (spay-drying) spinatsaft, hvortil kaliumkarbonat (surhedsregulator) og maltodekstrin er tilsat. Mængden af maltodekstrin udgør 70 vægtprocent af det færdige produkt. Tilberedningen, der foreligger i pulverform, er fuldstændig opløselig i vand og anvendes som tilsætning til fødevarer, fx. grønsagssupper og saucer.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

2309.90

Tilberedning til dyrefoder, foreligger i form af mikrogranulater indeholdende hydreret palmeolie (89,45 %), rå sojalecitin (10%), silikonedioxid (0,5 %) og en smagsfremmer (0,05 %). Tilberedningen anvendes som fodertilskud til grise og er pakket i sække med nettovægt på 25 kg eller 800 kg.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

3701.30

Plader, lysfølsomme (presensistised), ikke eksponerede, (dimensioner: 550 mm x 650 mm x 0.3 mm, 605 mm x 730 mm x 0.3 mm og 743 mm x 925 mm x 0.3 mm), hver bestående af en elektrokemisk kornet plader af aluminium belagt med ultraviolet (UV) lysfølsomme kemikalier (en blanding af organiske harpiks (phenolic) og diazoforbindelser)

Efter eksponering med UV lys gennem negative eller positive film, fremkaldning og forarbejdning bruges pladerne i offset trykning.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

6102.30

Beklædningsgenstand til kvinder, af trikotage (100 % polyester) med lange ærmer, lommer, en krave og gennemgående åbning foran, som lukkes med en lynlås.

Denne beklædningsgenstand er designet til at blive lynet sammen med en yderbeklædning til kvinder. Denne beklædningsgenstand kan også bæres uden den pålynede yderbeklædning. De to beklædningsgenstande foreligger sammen.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 14 til afsnit XI og bestemmelse 9 til kapitel 61) og 6

Se også HSC's udtalelse til 6210.50

6210.50

Beklædningsgenstand til kvinder fremstillet af 100 % vævet nylonstof. Den er overtrukket med plast (polyuretan) på den udvendige overflade, men det kan ikke ses med det blotte øje.  Den indvendige overflade, som har et for af 100 % vævet nylonstof, er belagt med et lag plast, der er synligt med det blotte øje. Beklædningsgenstanden har en krave, lommer, og aftagelig hue, som er fastgjort ved hjælp af en lynlås, trykknapper og velcro.  Der er snor til sammentrækning nederst på beklædningsgenstanden. Den lukker foran, højre over venstre, med en lynlås skjult under stolpe fastholdt af velcrobånd.

Denne beklædningsgenstand er designet til at blive lynet sammen med en inderbeklædning til kvinder ved hjælp af indvendige lynlåse. Denne beklædningsgenstand kan også bæres uden inderbeklædningen. De to beklædningsgenstande foreligger sammen.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 14 til afsnit XI, bestemmelse 2a) til kapitel 59, bestemmelse 5 og bestemmelse 8 til kapitel 62) og 6

Se også HSC's udtalelse til 6102.30

6307.90

Renrumsvatpind (swab) (12,8 eller 16,2 cm i længde) bestående af et skæfte af polypropylen, hvor den ene ende er varmetermisk forbundet med to lag af polyestertrikotage

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6

8528.51

Farvemonitor med 23 tommer (58,4 cm) aktiv matrix tyndfilmtransistor flydende krystal skærm (TFT LCD) kombineret i samme kabinet med kontrolkredsløb, integrerede højttalere, en VGA (Video Graphics Array) indgang, en HDMI indgang, en audio indgang og front betjente knapper (Menu, Minus/Lydstyrke Plus/Kilde, Valg/Auto).

Monitoren har følgende tekniske egenskaber:  

  • Opløsning (maks): 1920 x 1200 (60 Hz) pixels (analog input), pixel pitch 0.265 mm;
  • Lysstyrke : 300 cd/m2;
  • Kontrastforhold: 1000:1;
  • Vandret opdateringshastighed: 24 - 83 KHz;
  • Lodret opdateringshastighed: 48 - 76 Hz;
  • Understøtter HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) til beskyttelse mod overførsel af ikke-krypteret HD indhold.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

8541.40

Samling af 62 lysdioder (LED) pakker monteret på en printplade (dimensioneret 440 mm x 5 mm) på en række med en elektrisk tilslutning for enden af printpladen. Hver pakke består af en indvendig kombination af en LED chip og en diode. Pakkens overflade er overtrukket med fluoriderende materiale. LED-samlingen anvendes fx. til LCD-TV med LED baggrundsbelysning, rørformede LED lamper og udendørs belysning. Komponenten har ikke det fornødne kontrolkredsløb til at ensrette vekselstrøm og konvertere spænding til et for lysdioderne brugbart niveau.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

8704.21

Tohjulstrukken motorkøretøj, med kompressionstænding, intern diesel forbrændingsmotor med slagvolumen på 1686 cm3. Motorkøretøjet har en enkelt kabine med kun to døre med vinduer og to sæder med sikkerhedsudstyr til fører og passager samt komfortudstyr. Bag de to sæder er monteret en kabineadskillelse fastgjort med bolte, som deler den forreste del af køretøjet fra det bageste område, som er beregnet til gods; der er ikke permanent fastgjorte sæder, forankringspunkter eller beslag til brug for fastgørelse af sæder eller sikkerhedsudstyr; ingen komfort- eller sikkerhedsudstyr; fire ringe i bunden gør det muligt, at godset kan fæstnes ved hjælp af stropper. Der er et område bag forsæderne, som kan anvendes til at montere en række bagsæder. Eneste adgang til lastrummet er gennem bagsmækken. Totalvægten er 1950 kg og egenvægten er 1290 kg.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

8711.50

Motorcykel, specielt tilpasset og udstyret med brandbekæmpelsesudstyr. Brandbekæmpelsesudstyret, som er monteret på et tilføjet rustfrit stålskelet, består af to 25-liters gensidigt forbundne beholdere til blanding af vand og skum, en 6,8 liter beholder fyldt med trykkomprimeret luft (300 bar), en 30 meter brandslange, slangetromle, dyser/strålerør samt blinklys og sirene. Ligeledes er motorcyklen udstyret med reservebatteri og separat elektrisk kredsløb for montering af yderligere elektrisk udstyr. Med henblik på at kunne bære brandbekæmpelsesudstyret er nogle dele af motorcyklen fjernet såsom side tasker, top boks, bagskærme og fodhvilere til passager.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

9019.10

Massageapparat, i form af en stol, der består af en ramme betrukket med læder på indersiden og med polstret sæde, ryg og nakkestøtte. Den er forsynet med indbygget massagekomponenter, der består af:

  • Oppustelige puder med en mekanisme, der leverer vibrationsfriktion på en række af punkter;
  • Et system med ruller med luftceller;
  • Fodstøtte der kan forlænges.

Massageapparatet har også en "L-formet" føringsskinne, lavet af bly, et fremadrettet glidende design, opvarmning omkring lænden, en højttaler og "Bluetooth®" tilslutning, der understøtte enheder med "Android 2.0 +" operativsystem. Dette "Zero gravitet " massageapparat bruges til at massere kroppen fra hals til fod ved æltning, klapning, vibrering og "shiatsu" teknik eller tryk. Massagemekanismen kan styres ved hjælp af en elektrisk drevet fjernbetjening. Massagetid, -område og -hastighed er alle justerbare, ligesom luftcellernes tryk. Beregnet effekt: 260 W; beregnet spænding: 110 V.


Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6