0402 99 | Koncentreret mælk med tilsat sukker, i væskeform, bestående af ca. 51 % koncentreret mælk og ca. 49 % sakkarose. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 33. session, 2004) |
0403 10 11 | Mælkeprodukt bestående af skummetmælkspulver indeholdende 50-100 mio. yoghurtbakterier (Streptococcus thermophilus og lactobacillus bulgaricus) pr. gram (indholdet af fedtstof overstiger ikke 3 vægtprocent). Varen er i det væsentlige et mælkeprodukt henhørende under pos. 0403 snarere end en kultur af mikroorganisme henhørende under pos. 3002. Begrundelse: Tarifering i henhold til Almindelig Tariferingsbestemmelse 1 samt teksten til KN-kode 0403, 0403 10 og 0403 10 11. Varen er i det væsentlige et mælkeprodukt under KN-kode 0403 snarere end en mikroorganismekultur under KN-kode 3002. Kommissionens forordning nr. 2275/88 (EFT nr. L 200/10) |
0403 90 11 | Mælkepulver (0,6 % mælkefedt) indeholdende 2 - 27 millioner levende mælkesyrebakterier (Streptococcus lactus) pr. gram. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN kode 0403, 0403 90 og 0403 90 11. Som følge af det lave indhold af mikroorganismer kan varen ikke anses som en kultur af mikroorganismer. Kommissionens forordning nr. 1160/98 (EFT nr. L 160/20) |
0403 90 13 | Blanding af laktose, caseiner, albuminer og globuliner af mælk og mælkefedt samt sporer af mikroorganismer (Lactobacillus pentosus og Streptococcus lactus, 50-100 millioner pr. gram), i pulverform, med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: - 39% laktose - 22% caseiner - 4% albumin/globulin af mælk - 6% aske - 24% mælkefedt - 5% vand Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN kode 0403, 0403 90 og 0403 90 13. Som følge af det lave indhold af mikroorganismer kan varen ikke anses som en kultur af mikroorganismer. Kommissionens forordning nr. 1160/98 (EFT nr. L 160/20) |
0403 90 13 | Lysegult pulver, der fremtræder som tørret mælk med følgende analytiske kendetegn (udtrykt i vægtprocent): - 11,4 % mælkefedt - 85,9 % fedtfrie mælkebestanddele - 2,7 % vand - 30,6 % protein (N x 6,38) - 42,9 % laktose - 17 % fosforlipider (P x 26) (beregnet som procent af fedtindholdet) Produktet markedsføres som sødt kærnemælkspulver tilsat mælkefedt. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur samt teksten til KN-kode 0403, 0403 90 og 0403 90 13. KN-kode 0402 og 0404 kan ikke anvendes, idet varen ved en analyse (især på grund af indholdet af fosforlipider) karakteriserer sig som kærnemælkspulver. Kommissionens forordning nr. 1533/92 (EFT nr. L 162/5) |
0403 90 13 | Produkt bestående af mælkepulver med tilsætning af mælkesyrefermenteringsmidler (Streptococcus lactus og Lactobacillus, ca. 150 millioner pr. gram) samt dødt mælkesyregær (Kluveromyces lactis og Fragilis) med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: - protein ca. 28 - mælkefedt ca. 25 - laktose ca. 39 og - tørstof 95 - 96. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN kode 0403, 0403 90 og 0403 90 13. Som følge af det lave indhold af mikroorganismer kan varen ikke anses som en kultur af mikroorganismer. Kommissionens forordning nr. 1160/98 (EFT nr. L 160/20) |
0403 90 91 | Tyktflydende vare med yoghurtsmag fremstillet på grundlag af fermenteret mælk, tilsat abrikospulp, sukker, stabiliserings- og fortykningsmidler (tilsammen mindre end 1,8 vægtprocent modificeret stivelse, pektin og gelatine), og med et fedtindhold på mindre end 3 vægtprocent. Under mikroskop kan der iagttages streptococcus thermophilus- og lactobacillus bulgaricus-bakterier i forholdet ca 1:1. Disse blev dog dræbt fuldstændig ved UTH-behandling af varen. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur og teksten til KN-kode 0403, 0403 90 og 0403 90 91. Tilstedeværelsen af små mængder stabili- og fortykningsmidler udelukker ikke tarifering i pos. 0403 (se også de forklarende bemærkninger til HS, kapitel 4, almindelige bemærkninger, I, andet afsnit). Manglende tilstedeværelse af levende bakterier udelukker tarifering af varen under KN-kode 0403 10 (se også de forklarende bemærkninger til KN-underpos. 0403 10 11 til 0403 10 99). Kommissionens forordning nr. 2291/93 (EFT nr. L 206/1), ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EUT nr. L 317/1) |
0404 10 48 | Valle, modificeret, med følgende analytiske karakteristika:(i vægt procent) - 13,3% tørstof - 5,3% laktose - 7,6% mælkesyre - 0,6% råprotein (Nx6,38) - spor fedtstof - intet stivelse - intet sakkarose, glukose, fruktose Produktet anvendes især som erstatning for eddike ved tilberedning af vinaigrette, dressing, mayonnaise osv. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, underpositionsbestemmelse 1 til kapital 4 og teksten til KN-kode 0404, 0404 10 og 0404 10 48. Kommissionens forordning nr. 3056/94 (EFT nr. L 323/10) |
0404 10 48 | Kolostrum fra hornkvæg, flydende, affedtet og dekaseineret, emballeret til detailsalg i flasker à 125 ml, med følgende ernæringsoplysninger pr. 100 ml: Mælkeprotein 2,5-5,5 g Kulhydrater 3,3 g Mælkefedt < 0,5 g. Varen er en gulbrun, let uklar væske. Varens indhold af immunoglobulin er højere end i naturlig valle eller mælk. Ifølge etiketten er varen egnet til menneskeføde og skal indtages en gang dagligt (1-2 spsk.) enten alene eller sammen med kold frugtsaft. Dens anvendelsesområde er ikke angivet. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0404, 0404 10 og 0404 10 48. Tarifering i pos. 3001 eller 3004 er udelukket, da varen ikke er til terapeutisk eller profylaktisk brug. Den teknologiske forarbejdningsproces og varens sammensætning er sammenlignelig med modificeret valle. På grund af sine karakteristika skal varen derfor tariferes i pos. 0404. Kommissionens forordning nr. 775/2011 (EUT nr. L 201/8) |
0404 90 Statement | Kolostrum fra hornkvæg indsamlet inden for de første 24 timer efter kælvning, i form af en frossen væske, bestående af 18-25 vægtprocent faste bestanddele, 4-5 vægtprocent fedt og 10-15 vægtprocent protein, hvoraf ca. 50 vægtprocent af proteinindholdet er immunoglobuliner (IgG). Produktet foreligger i løs vægt og er ikke forarbejdet eller modificeret inden import. Anvendelse af ATB 1 og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 62. session, september 2018) |
0404 90 21 | Blanding af mælkebestanddele med tilsætning af natriumklorid og natriumcitrat (2 %) og vitaminer (0,2 %), med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: - tørstof 95 %, - laktose 56,5 %, - protein 28,8 %, - mælkefedt 1,1 % og - aske 8 %. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN kode 0404, 0404 90 og 0404 90 21. Varen kan ikke anses som et tilberedt substrat til dyrkning af mikroorganismer. Kommissionens forordning nr. 1160/98 (EFT nr. L 160/20) |
0404 90 21 | Blanding af mælkebestanddele med tilsætning af natriumklorid og natriumcitrat (4,5 %) og vitaminer (0,2 %), med følgende sammensætning (i vægtprocent): -96,2% tørstof -59,7% laktose -23,3% protein -0,9% mælkefedt -11,5% aske Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN kode 0404, 0404 90 og 0404 90 21. Varen kan ikke anses som et tilberedt substrat til dyrkning af mikroorganismer. Kommissionens forordning nr. 1160/98 (EFT nr. L 160/2) |
0404 90 21 | Skummetmælkspulver tilsat laktose, med følgende analytiske sammensætning (i vægtprocent som det forefindes) -0,6% - mælkefedt -33,5% protein -57% laktose Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 1 til kapitel 4 og teksten til KN-kode 0404, 0404 90 og 0404 90 21. Ved anvendelse af kapitel 4 anses lactose som en naturlig mælkebestanddel og ikke som sukker eller andet sødestof. Selvom produktet kun består af naturlige mælkebestanddele, kan det ikke tariferes under KN-kode 0402, da det efter tilsætningen af lactose ikke længere har samme sammensætning som naturligt skummetmælkspulver. Kommissionens forordning nr. 1887/2003 (EUT nr. L 277/11) |
0404 90 21 | Kolostrumpulver, spraytørret, med reduceret fedtindhold, men ikke dekaseineret, emballeret til detailsalg i plastbeholdere med skruelåg à 64 g med følgende sammensætning (i vægtprocent): -Mælkefedt 1,2 -Mælkeprotein mindst 50 og typisk 65,5. Varen har et tørstofindhold på 93,3 vægtprocent. Varen er et cremefarvet pulver, der har tendens til at klumpe og har en mælkeagtig lugt. Varens indhold af immunoglobulin er højere end i naturlig valle eller mælk. Ifølge etiketten er varen egnet til menneskeføde. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0404, 0404 90 og 0404 90 21. Tarifering i pos. 3001 eller 3004 er udelukket, da varen ikke er til terapeutisk eller profylaktisk brug for mennesker. Tarifering i pos. 0402 er ligeledes udelukket, da varen ikke har den typiske sammensætning for et naturligt mælkepulver. På grund af sine karakteristika skal varen derfor tariferes i pos. 0404. Kommissionens forordning nr. 775/2011 (EUT nr. L 201/8) |
0404 90 21 Statement | Classification of caramelised milk products The Committee concluded that: A product presented in powder, with an odour of caramel and a whitish or pale yellow colour, containing (% by weight): - milk fat 0.6 - water 4.4 - lactose 39.1 - milk protein (nitrogen content x 6.38) 36.4 is to be classified in heading 0404 (CN code 0404 90 21). During the production process, high heat treatment leads to caramelisation through a Maillard reaction between the proteins (which are denatured as a result) and the lactose. The product is obtained from skimmed milk powder and has a lower content of lactose than the average content of lactose for skimmed milk powder. It has the odour of caramel and is an intermediate product in the production of chocolate, biscuits and toffees. Notwithstanding the caramelisation through a Maillard reaction, the product has not lost the objective characteristics of a natural milk product of heading 0404. The presence of Maillard products (resulting from the high temperature applied in the production process) cannot be considered as an addition of other ingredients to natural milk constituents, which is not permitted in the products of headings 0401 to 0404 (see also Harmonized System Explanatory Notes to heading 1901, point (III)). Classification is determined by General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature and the wording of CN codes 0404, 0404 90 and 0404 90 21. Toldkodeksudvalgets møde nr. 62 af 14. juni 2011 |
0404 90 23 | Pulver bestående af 80 vægtprocent sødmælkspulver og 20 vægtprocent valle, med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: - 5 % vand - 21 % mælkeprotein - 24 % mælkefedt - 06 % aske - 44 % laktose Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN-kode 0404, 0404 90 og 0404 90 23. Kommissionens forordning nr. 1264/98 (EFT nr. L 175/4) |
0404 90 83 | Pulver, brun/beigefarvet fremstillet ved valsetørring af en blanding af mælk, valle og sukker, indeholdende enkelte brune korn, med tendens til at klumpe, sød og med smag af mælkepulver og karamel, med følgende analytiske kendetegn: 97,2 % tørstof 23,5 % samlet fedtindhold (mælkefedt) 20,4 % samlet proteinindhold (N x 6,38) 1,8 % sakkarose 44,6 % laktose 17,1 % kasein (valleudfældet) påviselig ostevalle (glycomakropeptid) Som følge af den høje temperatur i fremstillingsprocessen er sukkeret blevet karamelliseret og proteinerne delvis ændret. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur samt teksten til KN-kode 0404, 0404 90 og 0404 90 53. Som følge af den delvise ændring af proteinerne og sukkerets karamellisering har varen ikke mistet sin karakter af en vare bestående af naturlige mælkebestand under pos. 0404. Kommissionens forordning nr. 2291/93 (EFT nr. L 206/1), ændret ved forordning nr. 936/1999 (EFT nr. L 117/9) |
0404 90 83 | Pulver, bestående af 80 vægtprocent mælkepulver og 20 vægtprocent andre bestanddele (8% laktose, 11,8 % maltodextrin med indhold af reducerende sukkerarter udtrykt som dextrose på over 10 vægtprocent, men under 20 vægtprocent, samt mineraler, lecithin og vitaminer), med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: 41 % laktose 21 % mælkefedt 21 % mælkeprotein 12 % maltodextrin Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN-kode 0404, 0404 90 og 0404 90 83. Kommissionens forordning nr. 1264/98 (EFT nr. L 175/4) |
0405 20 | Smørfedtblanding i form af en smørbar emulsion af typen vand-i-olie, bestemt til anvendelse i næringsmiddelindustrien; blandingen består af(i vægtprocent) -68,75% smørolie -17 % sukker -13 % vand -1,25 % kasein. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 20. session, 1997) |
0405 20 | Smørfedtblanding i form af en emulsion af typen vand-i-olie, bestemt til anvendelse i næringsmiddelindustrien. Blandingen har følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: fedt 70,4 (97,8 % i tørstoffet), protein 1,06 (1,5 % i tørstoffet) laktose 1,3 og vand 28. Dette »smørbare mælkefedtprodukt« betegnes også »high fat creme cheese - HFCC«. Tarifering i henhold til ATB 1 (bestemmelse 3 b) til kapitel 4) og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 27. session, 2001) |
0405 20 | Smørfedtblanding i form af en emulsion af typen vand-i-olie, bestemt til anvendelse i næringsmiddelindustrien. Blandingen har følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: fedt 72,5 (98,8 % i tørstoffet), protein 0,996 (1,4 % i tørstoffet) laktose 1,4 og vand 26,6. Dette »smørbare mælkefedtprodukt« betegnes også »high fat creme cheese - HFCC«. Tarifering i henhold til ATB 1 (bestemmelse 3 b) til kapitel 4) og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 27. session, 2001) |
0405 20 30 | Smørbar emulsion af typen olie-i-vand, indeholdende mælkefedt (61,2 vægtprocent), mælkeprotein og små stykker af hvidløg, persille og andre krydderurter. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2, litra b), til kapitel 4 og teksten til KN-kode 0405, 0405 20 og 0405 20 30. Kommissionens forordning nr. 286/97 (EFT nr. L 48/3) |
0405 20 30 | Gullig emulsion bestående af( i vægtprocent) - 77,5 % smør - 7,70 % salt - 3,10 % sukker - 4,65 % kartoffelstivelse - 6,20 % purløg - 0,85 % andre smagsstoffer Indholdet af mælkefedt er på 60 - 62 vægtprocent. Begrundelse: Tariferingen i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 i den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 b) til kapitel 4 og teksten til KN-kode 0405, 0405 20 og 0405 20 30. Kommissionens forordning nr. 2510/97 (EFT nr. L 345/45) |
0406 10 | Mozzarellaost, skåret i mindre skiver og belagt med krydderier, sammenpakket med pepperoni i en lukket plastpose med en nettovægt á 280 g, osten og pepperonien separeres af et stykke vokspapir. Posen indeholder en portioneret mængde af toppings - bestående af 76 % mozzarella, 22 % pepperoni, ca. 1 % krydderier, rapsolie og ca. 1 % kalciumsilikat - til en ekstra stor pizza. 65 poser af denne type foreligger sammen i en enkelt kasse og er tiltænkt anvendt i pizzeriaer. Pepperonien, der foreligger med osten, tariferes separat i pos. 1601. Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 og 6 Se også HSC tariferingsudtalelse til pos. 1601 00
 HSC's tariferingsudtalelse (HSC 56. session, 2015) |
0406 10 | Friskost, bestående af koncentreret, fermenteret skummetmælk (80 %), frugttilberedning (jordbær) (10 %), sukker (7,6 %), modificeret stivelse, jordbærfrø, koncentreret sort gulerodssaft, naturlige smagsstoffer, fortykningsmiddel, mineralkoncentrat fra mælk, koncentreret citronsaft og surhedsregulator. Den indeholder også de to kulturer Lactobacillus bulgaricus og Streptococcus thermophilus. Proteinindholdet i mejeridelen udgør 9,5 % (8,4 % i hele produktet). Under fremstillingen har produktet været udsat for et mildt "heat shock" og en kvark centrifuge er anvendt til at fjerne vallen. Desuden er en udjævningsproces anvendt til at forbedre konsistensen. Produktet er pakket til detailsalg i plastbeholder med nettoindhold på 160 g og består af to lag - det nederste lag er frugttilberedning, mens det øverste lag er i form af et hvidt mejeriprodukt. Anvendelse af ATB 1 og 6 HSC's tariferingsudtalelse (HSC 60. session. 2017) |
0406 10 50 (Offentliggjort som 0406 10 20) | Produkt bestående af (i vægtprocent): - 32,4 % kvark (ostemasse) - 32,9 % skummetmælk - 12,4 % fløde (33,5 % fedt) - 4,5 % sukker samt frugttilberedning, valleprodukt, stabiliseringsmiddel, yoghurtkulturer. Fedtindholdet er på 4,3 vægtprocent. Produktet har en lyserød farve. Konsistensen er som frisk ost. Stykker af frugttilberedningen kan ses i produktet. Produktet foreligger i emballager á 150 g. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0406, 0406 10 og 0406 10 50. Produktet indeholder mere end 70 vægtprocent mejeriprodukter, hvoraf ostemassen er karaktergivende for produktet. Det har derfor bevaret sin karakter af frisk ost og ostemasse. Produktet skal derfor tariferes i pos. 0406. Kommissionens forordning nr. 725/2008 (EUT nr. L 198/32), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
0406 10 50 (Offentliggjort som 0406 10 20) | Produkt bestående af (i vægtprocent): - 41,7 % kvark (ostemasse) - 29,7 % skummetmælksyoghurt - 20 % frugttilberedning - 5 % fruktosesirup - 2 % proteinkoncentrat - 0,9 % bindemiddel - 0,7 % fløde. Fedtindholdet er på 0,4 vægtprocent. Produktet består af to lag: øverst en hvid substans med kvark og nederst frugttilberedningen. Den hvide substans har konsistens som frisk ost. Produktet foreligger i emballager á 125 g. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0406, 0406 10 og 0406 10 50. Produktet indeholder mere end 70 vægtprocent mejeriprodukter, hvoraf ostemassen er karaktergivende for produktet. Det har derfor bevaret sin karakter af frisk ost og ostemasse. Produktet skal derfor tariferes i pos. 0406. Kommissionens forordning nr. 725/2008 (EUT nr. L 198/32), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
0406 10 50 (Offentgjort som 0406 10 20) | Produkt i form af en blok af uregelmæssige gulgrå granulater med lugt af ost, frosset, med følgende sammensætning udtrykt i vægtprocent: - 60% tørstof - 28,0% mælkefedt - 27,0% protein - 3,5% valleprotein - 1,0% laktose - 3,3 % aske - 0,7 % natriumklorid Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, samt teksten til KN-kode 0406, 0406 10 og 0404 10 50. På grund af det ringe indhold af laktose og valleprotein anses produktet som ostemasse. Kommissionens forordning nr. 1264/98 (EFT nr. L 175/1), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
0406 10 50 (Offentliggjort som 0406 10 20) | »Pasta filata«-type ost i blokform fremstillet ved tilsætning af osteløbe og termofile bakterier (f.eks. Streptococcus thermophilus) til mælk. Vallen udskilles efter sammenløbning. Ostemassen opvarmes derpå til ca. 80 °C. Ostemassen æltes og strækkes, så den får en strenget tekstur. Produktet opdeles derpå i blokke af passende størrelse (1 til 3 kg) og saltes. Osten indpakkes i modningsfilm og oplagres efter fremstilling i 1-2 uger ved lav temperatur (2 til 4 °C). Osten har følgende sammensætning (i vægtprocent): - 54,2 % tørstof - 23,3 % samlet fedtindhold - 43,0 % fedtindhold i tørstoffet - 59,7 % vandindhold i det fedtfri tørstof Osten har en mild, smøragtig og letsaltet smag. Den benyttes bl.a. som ost i pizzaer. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0406, 0406 10 og 0406 10 50. Produktet har de objektive kendetegn og egenskaber, navnlig med hensyn til sammensætning, udseende og smag, for frisk ost, og det kan fortæres kort efter fremstillingen (forklarende bemærkninger til HS, pos. 0406, første afsnit, punkt 1). Osten kan derfor ikke tariferes i KN-underposition 0406 90, der henviser til »andre oste« end dem, der er nævnt i de foregående underpositioner. Kommissionens forordning nr. 904/2007 (EUT nr. L 196/37) senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
0406 20 00 (Offentliggjort som 0406 20 90) | Emmentaler-ost i form af uregelmæssige ostepartikler af bredde ca. 3 mm, tykkelse mindre end 1 mm og af forskellig længde, men i almindelighed længere end 10 mm. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur samt teksten til KN-kode 0406 og 0406 20 00. På grund af ostepartiklernes form anses varen som revet ost. Kommissionens forordning nr. 719/93 (EFT nr. L 74/47), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
0406 20 00 (Offentliggjort som 0406 20 90) | Reven ost, der er blevet klumpet som følge af ostens store indhold af fugtighed samt transport- eller emballeringsform (delvis vakuumpakning). Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelige tariferingsbestemmelser 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur, samt teksten til KN-kode 0406 og 0406 20 00. Kommissionens forordning nr. 316/91 (EFT nr. L 37/25), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014). |
0406 30 | Smelteost fremstillet ved findeling af ost, blanding af det findelte produkt med smør, vallepulver, natriumfosfat og vand, efterfulgt af varmebehandling og støbning til blokke af vægt 2 kg. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 18. session, 1996) |
0406 90 | Osteprodukt bestående af to milde, let modnede Camembert-oste (diameter 7 cm, højde 2 cm) belagt med rasp og forstegt i vegetabilsk olie; hver ost er pakket i en hvid papirmanchet, sammenpakket i en plastfolie sammen med to portioner tranebærsyltetøj. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 13. session, 1994) |
0406 90 21 | Lysegul ost uden huller, af Cheddar-typen, modnet ca. 4 uger, med følgende analytiske karakteristika (i vægtprocent): - 63 % tørstof - 51,2 % fedtindhold i tørstoffet - 24 % proteiner - 54,6 % vandindhold i den fedtfri ostemasse Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0406, 0406 90 og 0406 90 21. Produktet, der har karakter af Cheddar-ost, tariferes under KN-kode 0406 90 21, uanset den korte modningstid. Kommissionens forordning nr. 710/2000 (EFT nr. L 84/8) |
0410 90 (offentliggjort som 0410 00) | Propolis, en naturlig harpiksblanding produceret af honningbier. Produktet foreligger som faste, klæbrige harpiksstoffer i varierende farver fra gul til mørkebrun, indeholdende ca. 50 vægtprocent harpiks, 30 vægtprocent voks og fedtsyrer, 10 vægtprocent essentielle olier, 5 vægtprocent pollen, 5 vægtprocent andre organiske stoffer og mineraler. Produktet gennemgår normalt yderligere tilberedning før fortæring. Anvendelse af ATB 1 og 6.  HSC's tariferingsudtalelse (HSC 67. session, 2021) |
0410 00 00 | Rå propolis, der foreligger i løs vægt som brune blokke af uregelmæssig form. Varen består hovedsagelig af følgende bestanddele (i vægtprocent): - vegetabilsk harpiks og vegetabilsk balsam 55 - voks 30 - flygtige olier 8 til 10 - pollen 5 Disse materialer, der er indsamlet af bier, omdannes ved hjælp af enzymer i biernes spyt. Produktet anvendes til fremstilling af farmaceutiske produkter og kosttilskud. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 0410 00 00. Tarifering i kapitel 13 er udelukket, da produktet indeholder bestanddele, som er fremkommet ved dyrs medvirken. Varen skal derfor i betragtning af sine kendetegn tariferes under pos. 0410 som spiselige produkter af animalsk oprindelse, ikke andetsteds tariferet Kommissionens forordning nr. 874/2011 (EUT nr. L 227/7) |