TK art. 30, stk. 2, litra c GB art. 152 Efter denne metode kan toldværdien ansættes på grundlag af den enhedspris, som de indførte varer opnår ved et salg i EU - videresalgsprisen - til personer, der ikke er afhængige af sælgerne og med fradrag af følgende elementer:
 
  • enten de provisioner, som i almindelighed betales eller aftales, eller de beløb som i almindelighed beregnes for avancer og generalomkostninger i forbindelse med salg i EU af indførte varer af samme art eller type, inklusive direkte eller indirekte omkostninger ved markedsføring af de omhandlede varer.
  • sædvanlige transport- og forsikringsomkostninger og lignende, der påløber i EU,
  • told og andre afgifter, som skal betales i EU i forbindelse med indførsel eller salg af varerne.
 
Hvis de indførte varer ikke sælges i EU, kan toldværdien ansættes på grundlag af enhedsprisen ved salg i EU af eller lignende varer og med samme fradrag som anført ovenfor.  
 
Den enhedspris, der skal tages i betragtning, er den pris, til hvilken det største samlede antal enheder er solgt til uafhængige personer i det første handelsled efter indførslen.
 
Enhedsprisen skal bestemmes på samme eller næsten samme tidspunkt som indførslen af de varer, der skal værdiansættes, og senest 90 dage efter indførslen
 
Importøren kan anmode om, at toldværdien ansættes ud fra videresalgsprisen også i tilfælde, hvor der er sket en bearbejdning eller forarbejdning af de indførte varer, inden de videresælges. I sådanne tilfælde skal der foretages fradrag for den værditilvækst, der følger af bearbejdningen eller forarbejdningen. Varerne må ikke have mistet deres identitet ved den yderligere forarbejdning, medmindre værditilvæksten uden vanskelighed kan fastsættes.   
 
Subtraktionsmetoden kan bl.a. anvendes i tilfælde, hvor varerne indføres for at blive solgt for leverandørens regning. De forekommende tilfælde er kommissions-/konsignationsforretninger og auktionsforretninger, se A.6.4.2 og A.6.4.3.