Dato for udgivelse
08 jun 2023 09:36
Til
Virksomheder og private, der bruger Motorregistret
Sagsnummer
19-9999999
Ansvarlig styrelse
Motorstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
Motorstyrelsen – 72 22 15 15
Resumé

Med virkning fra 6. juni 2023 blev der frigivet en ny release af Motorregistret. 
Releasen retter en fejl, så det igen er muligt at beregne korrekt registreringsafgift af brugt importerede køretøjer, der bliver oprettet i forbindelse med bestilling af prøvemærker.


Med virkning fra 6. juni 2023 er der frigivet en ny release af Motorregistret

Releasen retter en fejl, der medførte, at det ikke var muligt at beregne korrekt registreringsafgift af brugt importerede køretøjer, fordi oplysninger om drivmiddel ikke blev lagret.

Efter release 2.49.1 i januar 2023 er nogle køretøjer oprettet i Motorregistret, uden de indtastede informationer om drivmiddel blev gemt.

Problemet vedrører køretøjer, der blev oprettet i forbindelse med bestilling af prøvemærker. Prøvemærker bruges tit, når privatpersoner importerer brugte køretøjer som motorcykler, veterankøretøjer og specialkøretøjer.

Fejlen gjorde, at det ikke var muligt at beregne korrekt registreringsafgift af disse køretøjer efter registreringssyn, da drivmiddel skal være kendt, for at man kan beregne CO2-udledning, som indgår i beregning af registreringsafgiften.

Motorstyrelsen har løbende udsøgt og rettet oplysninger på køretøjer, der efter oprettelse ved registreringssyn ikke havde fået lagret oplysninger om drivmiddel. Vi har desuden gennemført individuelle, konkrete rettelser af fejl.

De almindelige flows i forhold til bestilling og brug af prøvemærker, registreringssyn og anmodning om værdifastsættelse fungerer nu igen korrekt for køretøjer, der oprettes for første gang i Motorregistret fra 6. juni 2023 og frem.

Der kan stadig være udfordringer for køretøjer, der er oprettet med ufuldstændige data før 6. juni 2023. Ved disse køretøjer skal der stadig ske konkret, individuel sagsbehandling, før registreringsafgiften kan beregnes korrekt.

Venlig hilsen
Motorstyrelsen