Dato for udgivelse
03 apr 2023 10:08
Til
Importører og eksportører
Sagsnummer
23-0302044
Ansvarlig styrelse
Toldstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
Toldstyrelsen – 72 22 12 12
Resumé

Tariferingsudtalelser og ændringer til FBHS vedtaget på HS Komitéens 70. session i september 2022 


EU har godkendt de tariferingsudtalelser og ændringer til forklarende bemærkninger til HS (FBHS), der blev vedtaget i september 2022 på 70. session i Komiteen for det Harmoniserede System under Verdenstoldorganisationen (WCO). Der henvises til EU-Tidende C114 af 29. marts 2023.  Godkendelsen omfatter også en enkelt tariferingsudtalelse fra HS Komitéens 69. session, der har afventet ophævelse af en forordning (se nyhedsbrev / intern instruks af 9. januar 2023).

Tariferingsudtalelserne er beskrevet i bilaget og vil blive medtaget i den næste opdatering af vejledningen Tariferingsforordninger.

Tariferingsudtalelserne med illustrationer findes også på WCOs hjemmeside (på engelsk).

Ændringerne til FBHS medtages i næste rettelse af FB.

 

En bindende tariferingsoplysning (BTO) ophørte med at være gyldig fra den 20. oktober 2022, såfremt den ikke længere er i overensstemmelse med fortolkningen af toldnomenklaturen som følge af de omhandlede udtalelser. BTO'er, der påvirkes af disse foranstaltninger, kan dog fortsat benyttes i en periode på 6 måneder efter offentliggørelsen i EU-Tidende, såfremt der inden offentliggørelsen er indgået bindende og endelig kontrakt om køb (import) eller salg (eksport) af den pågældende vare.

 

Venlig hilsen

T22, Tarifering

 

1704 90

Hostetabletter med urter, hovedsageligt bestående af sukker med små mængder lakrids (Glycyrrhiza glabra), ingefær (Zingiber officinale), indisk stikkelsbær (Emblica officinalis) og mentol.

Varen anvendes til symptomatisk behandling af forskellige former for hoste, hæshed og ondt i halsen.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

 

2106 10

Fødevaretilberedning i form af pulver, som indeholder sojaproteinisolat (93,425 %), valleproteinkoncentrat (med lecithin) med 80 % protein (6,125 %), smagsstof (vaniljecreme) og siliciumdioxid.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

 

2404 19

Kemisk produkt ("Shisha-Steam-sten"), der består af naturlige, mineralske sten, som i porerne er mættet med en opløsning af glycerin og aromastoffer ved hjælp af en trykinjektionsmetode. Produktet er uden nikotin. Disse sten anvendes i en vandpibe, som opvarmer stenene og koger opløsningen for at producere en damp, der inhaleres af brugeren af vandpiben.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

 

3305 10                                         

Shampoo gel til vask af hår og krop (til baby) med indhold af vand, organiske overfladeaktive stoffer, natriumklorid, duftstof, citronsyre, butandiol, planteekstrakter og hjælpestoffer.

Varen foreligger i en 500 ml flaske til detailsalg.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 1 c) til kapitel 34) og 6.

 

3305 10                                         

Shampoo gel til vask af hår og krop med indhold af vand, organiske overfladeaktive stoffer, glycerin, planteekstrakter, magnesiumsulfat, zinkgluconat, butandiol, natriumklorid, citronsyre, alkohol, duftstof, aromastoffer og hjælpestoffer.

Varen foreligger i en 250 ml flaske til detailsalg.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 1 c) til kapitel 34) og 6.

 

3305 10                                         

Badeprodukt til brug som shampoo, brusegel og skumbad med indhold af vand, organiske overfladeaktive stoffer, natriumklorid, propylenglycol, glycerin, planteekstrakter, citronsyre, duftstof, citronellol og hjælpestoffer.

Varen foreligger i en 300 ml flaske til detailsalg.

Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 1 c) til kapitel 34) og 6.

 

3917 10

Spiselige kunsttarme af kollagen. Bøjelige rørformede tarme, fremstillet ved ekstrudering af kollagen fra svine- eller oksehuder eller huder fra andre dyr gennem en udgangsåbning med en lukket geometrisk form (bøjet, oval eller ringformet), hærdet ved hjælp af kemiske eller fysiske processer.

Varen foreligger som rillede rør i forskellige længder.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 8 til kapitel 39) og 6.

  

4418 91

Lamelplader (celleplader) af bambus.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 a) og 6.

 

8432 80

Multiterræn fræser og komprimeringstromle, bestående af en rotor (diameter: 600 mm, bredde: 3.150 mm) med 148 udskiftelige fræsestjerner af karbid, en sikkerhedskobling og en tromle bagest, som giver støtte, mens den nivellerer og komprimerer det knuste materiale. Den er beregnet til at blive trukket af en traktor, som den er forbundet med ved hjælp af en koblingsanordning, der skaber den hydrauliske og mekaniske kraft for at bearbejde jorden til en maks. dybde på 300 mm. Mål (L x B x H, i mm): 2.385 x 3.500 x 1.400.

Den anvendes hovedsagelig til rydning af landbrugs- og skovarealer samt til bearbejdning af jorden i forbindelse med beplantning. Den kan også anvendes til rydning af byggegrunde, vedligeholdelse af skov- og markstier samt til knusning eller fjernelse af is fra vejen.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 8 til kapitel 84) og 6.

 

8539 51

Lysskinne i form af 24 V indendørs LED-lysskinne, 4 W, cool white.

Lysskinnerne er sektioner af modulære belysningsartikler, som kan forbindes. De består af 18 lysemitterende dioder (LED) placeret i længderetningen på hver af lysskinnens sektioner. Lysskinnerne har en afstivet beklædning (hylster). Det er muligt at samle op til 16 sektioner ende-til-ende enten ved direkte forbindelse eller ved hjælp af et forbindelseskabel. Varen foreligger uden 24 V driver eller kabelkasse, som forsyner dem med strøm. De benyttes fx til fokuseret arbejdsbelysning og indvendig belysning i køkkenelementer, baggrundsbelysning og i svært tilgængelige områder.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 (bestemmelse 11 a) til kapitel 85 og bestemmelse 1 f) til kapitel 94) og 6.

 

9032 89

Elektronisk vekselretter, hvis primære funktion er at sikre elektronisk kontrol af hastighed, moment eller position for trefasede asynkrone elektromotorer. Den er beregnet til installation i elektriske kabinetter og til brug i forskellige applikationer. Den foreligger i et hylster, hvis størrelse afhænger af dens effekt, og den indeholder:

·        et kort til måling af drivakslens hastighed, position eller moment i realtid

·        et kontrolkort

·        et effektkredsløb (eller et effektmodul)

·        et dialoginterface

·        en kontrol-/kommandoklemrække

·        en kommunikationsport

·        en effektklemrække

·        en ekstra port til et hukommelseskort.

Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

Se også HSC-tariferingsudtalelse til underpos. 8504.40