Dato for udgivelse
23 jan 2023 08:00
Til
Virksomheder og private, der bruger Motorregistret
Sagsnummer
19-9999999
Ansvarlig styrelse
Motorstyrelsen
Ved spørgsmål, kontakt
Motorstyrelsen – 72 22 15 15
Resumé

Med virkning fra 25. januar 2023 frigives en ny release af Motorregistret. 
Det bliver nu muligt at registrere flere målenormer på et køretøj i Motorregistret. Det betyder, at det bliver muligt at registrere brændstofforbrug og CO2-udledning efter målenormen WLTP på køretøjer, der er oprettet med målenormen NEDC2.


Ny release af Motorregistret tillader flere målenormer på et køretøj

Med virkning fra 25. januar 2023 frigives en ny release af Motorregistret med nedenstående ændringer.

I Motorregistret har det hidtil kun været muligt at registrere brændstofforbrug og CO2-udledning efter én målenorm.

Med releasen bliver det nu muligt i Motorregistret at håndtere både målenormen NEDC2 og målenormen WLTP på køretøjer, der er oprettet med målenormen NEDC2.

For køretøjer, der er oprettet med målenormen NEDC2, er der behov for at kunne registrere og håndtere forbrugstal efter målenormen WLTP som følge af lov 203 af 13. februar 2021.

Ifølge loven skal beregninger af registreringsafgift, der foretages efter 18. december 2020 på disse køretøjer, nemlig baseres på WLTP-tal. Opkrævning af periodisk afgift vil fortsat ske ud fra NEDC2-tal.

Synssteder får mulighed for at tilføje WLTP-tal til køretøjer oprettet med NEDC2-tal  

Synssteder får nu mulighed for i flow med "Indberet registreringsgrundlag - syn" at tilføje oplysninger om brændstofforbrug og CO2-udledning efter målenormen WLTP til køretøjer, der er registreret med målenorm NEDC2.

Det er ikke obligatorisk at udfylde WLTP-tal i de nye supplerende felter for køretøjer, der er oprettet med NEDC2-tal. Men oplysningerne er nødvendige for at kunne gennemføre en korrekt beregning af registreringsafgift.

Motorstyrelsen får mulighed for at tilføje WLTP-tal til køretøjer oprettet med NEDC2-tal


Motorstyrelsen får mulighed for at tilføje WLTP-oplysninger på baggrund af dataudtræk fra bl.a. De Danske Bilimportører.

Da Motorregistret først den 1. juni 2021 var opdateret til at håndtere de nye afgifter som følge af lov 203 af 13. februar 2021, er der en række køretøjer. der har fået beregnet registreringsafgift ud fra NEDC2-oplysninger. For disse køretøjer kan Motorstyrelsen nu gennemføre omberegninger af registreringsafgift og eventuelt genberegninger af periodiske afgifter.

Tilføjelse af WLTP-tal gør det også lettere at gennemføre en eventuel fremtidig beregning af registreringsafgift, hvor WLTP-oplysninger skal anvendes ifølge lovgivningen.

Motorstyrelsen vil kontakte ejere/bruger af køretøjer, før vi gennemfører en eventuel regulering af registreringsafgift og/eller periodiske afgifter.

Releasen foretages i perioden 24. januar kl. 19:00 - 23:00, og når der er adgang til Motorregistret igen, vil det fremgå på Driftslog - Motorregistret.

Venlig hilsen
Motorstyrelsen