I spærringsperioden må der ikke foretages dispositioner på kontoen eller depotet. Det betyder, at der ikke kan foretage hævninger på kontoen. Dette gælder også eventuelle Betalingsservice-betalinger. Konto- og depotføreren kan dog hæve eventuelle sædvanlige gebyrer, der er forbundet med at have en konto eller et depot. Der kan desuden foretages hævning til betaling af skat efter aktiesparekontoloven.

Der kan foretages indsættelser på den spærrede konto,  f.eks. afkast af aktiver i depotet i form af udbytter, rentetilskrivning o.a.

Skattestyrelsen opfordrer til at børneopsparingskonti også spærres for indsættelser i spærringsperioden. Vælger konto- og depotføreren at spærre for indsættelser, må der ikke indsættes yderligere beløb på kontoen. Dog kan evt. afkast eller renteindtægt fortsat tilskrives kontoen.

Der kan ikke ske modregning af eventuelle tilgodehavender hos kunden i konti, der er spærret, medmindre de almindelige retslige regler for modregning og udlæg er fulgt.

Sædvanlige omkostninger, der vil være forbundet med konto- og depotførerens realisation af aktiverne på depotet, når spærringsperioden er udløbet, kan modregnes inden indbetalingen til Skattestyrelsen.

Krav om spærring i hele perioden
Hvis kontoen og/eller depotet ikke har været spærret i hele perioden, så er betingelserne for varsling og inddragelse af kontoen og/eller depotet ikke opfyldt. Kontoen og/eller depotet skal være spærret frem til det tidspunkt, hvor konto- og/eller depotejer er identificeret eller kontoen og /eller depotet er inddraget af Skattestyrelsen.◄