Indberetningsvejledningen beskriver den praktiske håndtering af indberetning om anpartskontrolordningen til opfyldelse af den lovpligtige indberetningspligt. Såfremt vejledningen ikke er i overensstemmelse med lovgivningen eller Skatteforvaltningens opfattelse af gældende praksis i Den juridiske vejledning, skal indberetningspligtige følge lovgivningen og Den juridiske vejledning.  

Vejledningen er en selvstændig årlig vejledning.

Skattestyrelsen bruger indberetningerne til blandt andet udstilling i skatteoplysningerne eller på servicebrevet, og til at danne årsopgørelser. Data bliver udstillet til anvendelse for andre offentlige myndigheder til beregning af offentlige tilskud.

Abonner på nyt om eKapital 
Vi anbefaler, at I abonnerer på nyt om eKapitals løsninger og driftsmeddelelser ved at tilmelde jer vores RSS-feeds. Ved at abonnere vil I altid være opdateret om driftsproblemer, systemmæssige opdateringer og relevant information om vejledninger, webmøder mv.

eKapitals fælles driftslog på skat.dk/eKapital har 8 individuelle driftslog. Det betyder, at I kan vælge den information, der er relevant for jer.  I kan finde de 8 driftslog under skat.dk/ekapital - Se alle driftslogs for eKapital
Tilmeld jer på skat.dk/nyt eller på den enkelte driftslog.

Hjælp til søgning i vejledningen
For at søge efter relevante ord eller sætninger i vejledningen, kan I bruge luppen i højre side.

Markering af nyheder
Nyheder og væsentlige ændringer i forhold til seneste udgave er markeret på denne måde: Ny tekst. Det fremgår samtidig af indholdsfortegnelsen, hvilke afsnit der indeholder stof, der er markeret som nyt eller en væsentlig ændring.

Spørgsmål vedrørende indberetning af anpartsoplysninger kan stilles til, Skattestyrelsen, eKapital.
Mailen skal altid sendes krypteret, hvis den indeholder personfølsomme oplysninger.