(1) 

Stivelse/glukose
Stivelsesindholdet i varen (som den forefindes), dens nedbrydningsprodukter - herunder samtlige polymere af glukose - og eventuelt tilstedeværende glukose, bestemt på grundlag af glukose og udtrykt i stivelse (tørstof, renhed 100%; omregningsfaktor for glukose til stivelse: 0,9).

Glukosen medtages dog kun i ovennævnte beregning for den dels vedkommende, som overstiger mængden af fruktose, såfremt der deklareres en blanding af glukose og fruktose (uanset i hvilken form), og/eller en sådan blanding findes i varen.

(2) 

Sakkarose/invertsukker/isoglukose
Sakkaroseindholdet i varen (som den forefindes) tilsat sakkarose, som resulterer af beregningen i sakkarose af enhver blanding af glukose og fruktose (aritmetisk sum af mængderne af de to sukkerarter multipliceret med 0,95), som deklareres (uanset i hvilken form) og/eller findes i varen.

 

(3) 

Mælkeprotein
Casein og/eller caseinater, der udgør bestanddele af varer, skal ikke betragtes som mælkeprotein, hvis varerne ikke indeholder andre bestanddele af mælkeoprindelse.

Mælkefedt indeholdt i varerne på under 1 og lactose på under 1 vægtprocent skal ikke betragtes som andre bestanddele af mælkeoprindelse.

Ved toldbehandling skal følgende angives:»eneste mælkebestanddel: casein/caseinat«, hvis dette er tilfældet.

N.B. Under alle omstændigheder, og når tilstedeværelsen af en hydrolysat af lactose deklareres, og/eller der konstateres galactose blandt de tilstedeværende sukkerarter, fratrækkes den med galactosen ækvivalente glukosemængde den samlede glukosemængde, førend nogen anden beregning foretages.