Indledning
Dette bilag indeholder de nærmere regler for opkrævning af told og landbrugselement mv. for varer omfattet af EU's fælles markedsordning for landbrugsprodukter (fusionsmarkedsordningen).

Markedsordningerne er etableret med hjemmel i Romtraktatens artikel 38-47. Formålet med markedsordningerne er at skabe et frit fælles marked for landbrugsvarer. Der er med henblik herpå vedtaget forordninger, som fastsætter markedsordninger for:

  • Oksekød
  • Svinekød
  • Fjerkræ
  • Fåre- og gedekød
  • Fisk
  • Mælk og mejeriprodukter
  • Æg, ægalbumin og mælkealbumin
  • Frugt og grøntsager; bananer
  • Forarbejdede frugter og grøntsager
  • Korn og ris
  • Frø
  • Olivenolie og spiseoliven
  • Sukker
  • Vin

Der er oprettet underbilag for hver enkelt markedsordning (2.1-2.13 + 2.15). Underbilagene indeholder en specifikation af vareområdet samt de afgiftsformer, der kan bringes i anvendelse ved indførsel af varerne. I tillæg A er optaget en positionsfortegnelse, som for hver hovedposition angiver, hvilke underbilag (markedsordninger), der har tilknytning til den pågældende position.

Foruden de nævnte markedsordninger er der i to Rådsforordninger fastsat fælles regler for varer, der ikke er omfattet af Romtraktatens bilag II, men hvori indgår landbrugsvarer som råvarer. Disse regler vedrører handelen med visse varer fremstillet af landbrugsprodukter. (Bilag 2.14).

I tillæg B er der anført andre produkter til den fælles markedsordning for landbrugsprodukter (EU) nr. 1308/2013 af 17. december 2013, L 347.

Told og tillægsimporttold
For varer, der er omfattet af EU's markedsordninger for landbrugsvarer, anvendes ved indførsel fra ikke-medlemslande en toldsats angivet i € , eller som en %-sats.

For at undgå eller afhjælpe skadelige virkninger for EUmarkedet kan der desuden pålægges en tillægsimporttold i € .

For varer omfattet af ordningen for forarbejdede landbrugsvarer (varer uden for Romtraktatens bilag II) anvendes et landbrugselement (le) sammen med en toldsats angivet i procent.

Landbrugselementet (le) fastsættes på grundlag af varernes indhold af bl.a. mælkefedt, stivelse og sukker, og er tilknyttet en tillægskode.

Tillægskoderne med tilhørende satser er optaget i et tillæg til underbilag 2.14.

Foruden »le« kan der for varer under kap. 17-19 blive tale om at anvende »tts« (tillægstold for sukker) eller »ttm« (tillægstold for mel) til fastlæggelse af den maksimale toldbelastning for de pågældende varer.

Toldpligtige varer og toldsatser
De toldpligtige vareområder og størrelsen af den til enhver tid gældende told og tillægsimporttold fastsættes af EU ved forordninger.

Toldpligtige vareområder
Vareopdelingerne i EU's kombinerede nomenklatur danner som hovedregel grundlag for de afgiftspligtige vareområder.

I Toldtariffens kolonne »Tarifmæssig told« er anvendt følgende markeringer for varer, der kan være pålagt told ifølge en markedsordning:

  • »le« for landbrugselement (fx pos 1901 10 00 00)
  • »% + le« for en kombination af told og landbrugselement.
  • »tts« almindeligvis i kombination med en max. toldsats eller (fx pos 1905 31 11 00).
  • ttm«
Enhedsværdier
For frugter og grøntsager omfattet af varekoder i tillæg C til underbilag 2.8, kan toldværdien ansættes på grundlag af enhedsværdier fastsat af Europa-Kommissionen.

Indgangspris
Frugter og grøntsager der er omfattet af indgangsprissystemet fremgår af tillæg D til underbilag 2.8.

Fast importværdi
For frugter og grøntsager omfattet af varekoder i tillæg E til underbilag 2.8, fastsætter Kommissionen hver dag den faste importværdi.
Licens
Landbrugsstyrelsen, styrer alt vedrørende licenser, findes på adressen www.lbst.dk

Tillæg A

Hovedpos. Underbilag
   

0102

2.1

0103

2.2

0104

2.4

0105

2.3

0201

2.1

0202

2.1

0203

2.2

0204

2.4

0206

2.1

2.2

2.4

0207

2.3

0209

2.2

2.3

0210

2.1

2.2

2.3

2.4

0301-0307

2.5

0401-0402

2.6

0403

2.6

2.14

0404

2.6

0405  2.14 
0406  2.6

0407-0408

2.7

0511

2.5

0702-0708

2.8

0709

2.8

2.10

2.12

0710

2.9

2.12

2.14

0711

2.9

2.12

2.14

0712

2.9

2.10

2.11

2.12

0713

2.11

0714

2.10

0802

2.8

0803

2.8

0804

2.8

2.9

0805

2.8

0806

2.8

2.9

2.15

0807-0810

2.8

0811-0812

2.9

0813

2.8

2.9

0814

2.9

0904

2.9

1001

2.10

2.11

1002-1004

2.10

1005

2.10

2.11

1006

2.10

2.11

1007

2.10

2.11

1008

2.10

2.11

1101-1104

2.10

1106

2.8

2.10

1108-1109

2.10

1201-1202

2.11

1203

2.12

1204-1207

2.11

1209

2.11

1212

2.8

2.13

1302

2.9

1501

2.2

2.3

1502

2.1

2.4

1509-1510

2.12

1517

2.14

1522

2.12

1601

2.2

1602

2.1

2.2

2.3

2.4

1604-1605

2.5

1701

2.13

1702

2.6

2.10

2.13

2.14

1703

2.13

1704

2.14

1806

2.14

1901

2.14

1902

2.2

2.5

2.14

1903-1905

2.14

2001

2.9

2.12

2.14

2002-2003

2.9

2004

2.9

2.12

2.14

2005

2.9

2.12

2.14

2006-2007

2.8

2.9

2008

2.8

2.9

2.14

2009

2.8

2.9

2.15

2101

2.14

2102

2.14

2105

2.14

2106

2.6

2.10

2.13

2.14

2202

2.14

2204

2.15

2206

2.15

2209

2.15

2301

2.5

2302

2.10

2303

2.10

2.13

2304

2.12

2306

2.10

2.12

2307

2.15

2308

2.10

2.15

2309

2.6

2.10

2905

2.14

3302  2.14 
3501  2.14 

3502

2.7

3505

2.14

3809

2.14

3824

2.14

Tillæg B

KN-kode Beskrivelse

ex

0101

Heste, æsler, muldyr og mulæsler, levende;

0101 21

  •   Heste

0101 21 00

    •   Racerene avlsdyr (a)

0101 29 

    • Andre varer:
 

0101 29 10

      • Heste til slagtning (a)
0101 29 90
      • Undtagen til slagtning

0101 30 00

    • Æsler

0101 90 00

Andet

ex

0102

Hornkvæg, levende:

      • Undtagen racerene avlsdyr: ex

      •  Undtagen tamdyr

0102 39 90,
0102 90 99

ex

0103

Svin, levende:

0103 10 00

  • Racerene avlsdyr (b)
  • Andre varer:

ex

0103 91

    • Af vægt under 50 kg:

0103 91 90

      • Undtagen tamdyr

ex

0103 92

    • Af vægt 50 kg og derover:

0103 92 90

    • Undtagen tamdyr

0106 00

Andre dyr, levende

ex

0203

Svinekød, fersk, kølet eller frosset:

  • Fersk eller kølet:

ex

0203 11

    • Hele eller halve kroppe:

0203 11 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0203 12

    • Skinke, bov og stykker deraf, ikke udbenet:

0203 12 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0203 19

    • Andre varer:

0203 19 90

      • Undtagen af tamsvin
  • Frosset:

ex

0203 21

    • Hele og halve kroppe:

0203 21 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0203 22

    • Skinke og bov samt stykker deraf, ikke udbenet:

0203 22 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0203 29

    • Andre varer:

0203 29 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0205 00

  • Hestekød, fersk, kølet eller frosset, kød af æsler, muldyr eller mulæsler, fersk, kølet eller frosset

ex

0206

Spiselige slagtebiprodukter af hornkvæg, svin, får, geder, heste, æsler, muldyr eller mulæsler, fersk, kølet eller frosset:

ex

0206 10

  • Af hornkvæg, fersk eller kølet:

0206 10 10

    • Til fremstilling af farmaceutiske produkter(c)
  • Af hornkvæg, frosset:

0206 22 00

    • Lever

      • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)

ex

0206 29

    • Andre varer:

0206 29 10

      • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)

ex

0206 30 00

  • Af svin, fersk eller kølet:

    • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)

    • Andre varer:

      • Undtagen af tamsvin
  • Af svin, frosset:

ex

0206 41 00

    • Lever:

      • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)

      • Andre varer:

        • Undtagen af tamsvin

ex

0206 49 00

    • Andre varer:

      • Af tamsvin:

        • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)

      • Andet

ex

0206 80

  • Andre varer, ferske eller kølede:

0206 80 10

    • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)
    • Andre varer:

0206 80 91

      • Varer af heste, æsler, muldyr og mulæsler
ex 

0206 90

  • Andre varer, frosset:

0206 90 10

    • Til fremstilling af farmaceutiske produkter (c)
    • Andre varer:

0206 90 91

      • Varer af heste, æsler, muldyr og mulæsler

0208

Andet kød og spiselige slagtebiprodukter, fersk, kølet eller frosset

ex 

0210

Kød og spiselige slagtebiprodukter, saltet, i saltlage, tørret eller røget; spiseligt mel og pulver af kød eller slagtebiprodukter:

  • Svinekød:

ex

0210 11

    • Skinke og bov samt stykker deraf, ikke udbenet:

0210 11 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0210 12

    • Brystflæsk og stykker deraf:

0210 12 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

0210 19

    • Andre varer:

0210 19 90

      • Undtagen af tamsvin
  • Andre varer, herunder spiseligt mel og pulver af kød eller slagtebiprodukter:

0210 91 00

    • Af primater

0210 92 

    • Af hvaler, delfiner og marsvin (pattedyr af ordenen Cetacea); manater og dygonger (pattedyr af ordenen Sirenia); sæler, søløver og hvalrosser (pattedyr af ordenen Pinnipedia)

0210 93 00

    • Af krybdyr (herunder slanger og skildpadder)

ex

0210 99

    • Andre varer:
      • Kød:
  0210 99 10 Hestekød, saltet, i saltlage eller tørret

0210 99 31

        • Af rensdyr

0210 99 39

        • Andet
      • Slagtebiprodukter:
        • Undtagen af tamsvin, hornkvæg, får og geder

0210 99 85

          • Andre varer end lever af fjerkræ
ex 

0407 

Fugleæg med skal, friske konserverede eller kogte:

0407 19 90
0407 29 90 og
0407 90 90

  • Undtagen af fjerkræ

ex

0408

Fugleæg uden skal samt æggeblommer, friske, tørrede, kogt i vand eller dampkogte, formede, frosne eller på anden måde konserverede, også tilsat sukker eller andre sødemidler:

  • Æggeblommer:

ex

0408 11

    • Tørrede:

0408 11 20

      • Uegnet til menneskeføde (d)

ex

0408 19

    • Andre varer:

0408 19 20

      • Uegnet til menneskeføde (d)
  • Andre varer:

ex

0408 91

    • Tørrede:

0408 91 20

      • Uegnet til menneskeføde (d)

ex

0408 99

    • Andre varer:

0408 99 20

      • Uegnet til menneskeføde (d)

0410 00 00

Spiselige produkter af animalsk oprindelse, ikke andetsteds tariferet

0504 00 00

Tarme, blærer og maver, hele eller halve stykker deraf, af andre dyr end fisk, fersk, kølet, frosset, saltet, i saltlage, tørret eller røget

ex

0511

Animalske produkter, ikke andetsteds tariferet; døde dyr af de arter, der er nævnt i kapitel 1 eller 3, uegnede til menneskeføde:

0511 10 00

  • Tyresæd
  • Andre varer:

0511 99

    • Andre varer:
 

0511 99 10

Sener og nerver, afklip og lignende affald af rå huder og skind

0511 99 85

      • Andet

0701

Kartofler, friske eller kølede
ex 

0709

Andre grøntsager, friske eller kølede:

ex

0709 60

  • Frugter af slægterne Capsicum og Pimenta:
    • Andre varer:

0709 60 91

      • Af slægten Capsicum, bestemt til fremstilling af capsicin eller alkoholholdige oleoresiner af Capsicum (c)

0709 60 95

      • Til industriel fremstilling af flygtige vegetabilske olier eller resinoider (c)
ex

0709 60 99

      • Andre varer, af slægten Pimenta

ex

0710

Grøntsager, også kogte i vand eller dampkogte, frosne:

ex

0710 80

  • Andre grøntsager:
    • Frugter af slægterne Capsicum og Pimenta:

0710 80 59

      • Undtagen sød peber
ex 

0711

Grøntsager, foreløbigt konserverede fx med svovldioxid, i saltlage, svovlsyrlingvand eller andre konserverede opløsninger, men ikke tilberedte til umiddelbar fortæring:

ex

0711 90

  • Andre grøntsager; blandinger af grøntsager:
    • Grøntsager:

0711 90 10

      • Frugter af slægterne Capsicum og Pimenta, undtagen sød peber
ex 

0713

Bælgfrugter, udbælgede og tørrede, også afskallede eller flækkede:

ex

0713 10

  • Ærter (Pisum sativum):

0713 10 90

    • Undtagen til udsæd

ex

0713 20 00

  • Kikærter:

    • Undtagen til udsæd
  • Bønner (Vigna-arter, Phaseolus-arter):

ex

0713 31 00

    • Bønner af arterne Vigna mungo (L.) Hepper eller Vigna radiata (L.), Wilczek:

      • Undtagen til udsæd

ex

0713 32 00

    • Små røde (Adzuki) bønner (Phaseolus eller Vigna angularis):

      • Undtagen til udsæd

ex

0713 33

    • Havebønner (Phaseolus vulgaris):

0713 33 90

      • Undtagen til udsæd 

0713 34 00

    • Bambarajordnødder (Vigna subterranea eller Voandzcia subterranea)

0713 35 00

      • Vignabønner (Vigna ungkiculata)

ex

0713 39 00

    • Andre varer

ex

0713 40 00

  • Linser:
    • Undtagen til udsæd

ex

0713 50 00

  • Valksbønner (Vicia faba var. major) og hestebønner (Vicia faba var. equina og Vicia faba var. minor):

    • Undtagen til udsæd

ex

0713 60 00

  • Ærtebønner (Cajanus cajan)

    • Undtagen til udsæd

ex

0713 90 00

  • Andre varer:

    • Undtagen til udsæd

0801

Kokosnødder, paranødder og cashewnødder, friske eller tørrede, også afskallede

ex

0802

Andre nødder, friske eller tørrede, også afskallede:

0802 70 00
  • Kolanødder (Colaarter)

0802 80 00

  • Arecanødder (betelnødder)  

ex

0804

Dadler, figner, ananas, avocadoer, guavabær, mango og mangostaner, friske eller tørrede:

0804 10 00

  • Dadler

0901

Kaffe, rå eller brændt, også koffeinfri; skaller og hinder af kaffe; kaffeerstatning med indhold af kaffe, uanset blandingsforholdet:

0902

Te, også aromatiseret

ex

0904

Peber af slægten Piper; krydderier af slægterne Capsicum eller Pimenta, tørrede, knuste eller formalede, undtagen sød peber henhørende under pos. 0904 21 10

0905

Vanilje

0906

Kanel og kanelblomster

0907

Kryddernelliker, modernelliker og nellikestilke

0908

Muskatnød, muskatblomme og kardemomme:

0909

Anis, stjerneanis, fennikel, koriander, spidskommen og kommen; enebær

ex 

0910

Ingefær, gurkemeje, laurbærblade, karry og andre krydderier, bortset fra timian og safran

1105 

Mel, pulver, flager, granulater og pellets, af kartofler

ex

1106

Mel og pulver af tørrede bælgfrugter henhørende under pos. 0713, af marv af sagopalmer eller af rødder eller rodknolde henhørende under pos. 0704, eller af varer henhørende under kapitel 8:

1106 10 00

  • Af tørrede bælgfrugter henhørende under pos. 0713

ex

1106 30

  • Af varer henhørende under kapitel 8:

1106 30 90

    • Undtagen af bananer

ex

1108

Stivelse, inulin:

1108 20 00

  • Inulin
1201 90 00  Sojabønner, også knuste, undtagen til udsæd  
1202 41 00  Jordnødder, ikke ristede eller på anden måde varmebehandlede, med skal, undtagen til udsæd
1202 42 00  Jordnødder, ikke ristede eller på anden måde varmebehandlede, afskallede, også knuste, undtagen til udsæd
1203 00 00  Kopra 
1204 00 90  Hørfrø, også knuste, undtagen til udsæd 
  1205 10 90 og
1205 90 00 
Rybsfrø og rapsfrø, også knuste, undtagen til udsæd 

1206 00 91
1206 00 99 

Solsikkefrø, også knuste, undtagen til udsæd 
1207 29 00  Bomuldsfrø, også knuste, undtagen til udsæd 
1207 40 90  Sesamfrø, også knuste, undtagen til udsæd 
1207 50 90  Sennepsfrø, også knuste, undtagen til udsæd 
1207 91 90  Valmuefrø, også knuste, undtagen til udsæd 
1207 99 91  Hampefrø, også knuste, undtagen til udsæd 
ex  1207 99 96  Andre olieholdige frø og frugter, også knuste, undtagen til udsæd
1208  Mel af olieholdige frø og frugter, undtagen sennepsmel 

1211

Planter og plantedele (herunder frø og frugter), af den art der hovedsagelig anvendes til fremstilling af parfumer, farmaceutiske produkter, insektbekæmpelsesmidler, afsvampningsmidler og lign., friske eller tørrede, også snittede, knuste eller pulveriserede undtagen produkter henhørende under KN-kode ex 1211 90 86

ex

1212

Johannesbrød, tang og andre alger, sukkerroer og sukkerrør, friske, kølede, frosne eller tørrede, også formalede; frugtsten og -kerner samt andre vegetabilske produkter (herunder ikke brændte cikorierødder af Cichorium intybus var. sativum) af den sort der hovedsagelig anvendes til menneskeføde, ikke andetsteds tariferet:

1212 94 00

Cikorierod

ex

1212 99

    • Undtagen sukkerrør:
1212 99 41 og
1212 99 49 
      • Frø af johannesbrød 
ex  1212 99 95 
      • Andre varer end cikorierod 

1213 00 00

Halm og avner af korn, ubearbejdet, også hakket, formalet, presset eller som pellets

ex

1214

Kålroer, runkelroer, andre foderrodfrugter, hø, lucerne, kløver, esparsette, foderkål, lupin, vikker og lignende foderprodukter, også som pellets

ex  1214 10 00 
  • Mel og pellets af lucerne, undtagen lucerne kunsttørret ved varme eller lucerne tørret på anden måde og formalet  
ex 

1214 90

  • Andre varer:

1214 90 10

    • Runkelroer, kålroer og andre foderrodfrugter

ex

1214 90 90

      • Andre varer end:
        - Lucerne, esparsette, kløver, lupinr, vikker og lignende foderprodukter, kunsttørret ved varme, undtagen hø og foderkål samt produkter med indehold af hø
        - Lucerne, esparsette, kløver, lupin, vikke, stenkløver, sædfladbælg og kællingetand, tørret på anden måde og formalet
ex 

1502 

Talg af hornkvæg, får og geder, bortset fra varer henhørende under pos. 1503

ex
ex

1502 10 10
1502 90 10

  • Til industriel anvendelse, bortset fra fremstilling af næringsmidler, undtagen ben- og destruktionsfedt

1503 00

Lardstearin, lardoil, oleostearin (pressetalg), oleomargarine og talgolie, ikke emulgeret eller blandet eller på anden måde tilberedt

ex 1504  Fedtstoffer og olier, udvundet af fisk og havpattedyr, samt fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede, undtagen olier af fiskelever samt fraktioner deraf henhørende under pos. 1504 10 og fedtstoffer og olier udvundet af fisk, samt fraktioner deraf, undtagen leverolier henhørende under pos. 1504 20
1507 

Sojabønneolie og fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 

1508  Jordnøddeolie og fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 
1511  Palmeolie og fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 
1512  Solsikkeolie, saflorolie og bomuldsfrøolie samt fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 
1513  Kokosolie (kopraolie), palmekerneolie og babassuolie samt fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 
1514  Rypsolie, rapsolie og sennepsolie samt fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modficerede 
ex  1515  Andre vegetabilske fedtstoffer og olier (herunder jojobaolie  samt fraktioner deraf, også raffinerede, men ikke kemisk modificerede 
ex  1516  Animalske og vegetabilske fedtstoffer og olier samt fraktioner deraf, helt eller delvis hydrerede, inter-esterificerede, re-esterificerede eller elaidiniserede, også raffinerede, men ikke på anden måde bearbejdede (undtagen hærdet ricinusolie, også kaldet »opalvoks« henhørende under pos. 1516 20 10) 
ex  1517  Margarine; spiselige blandinger eller tilberedninger af animalske eller vegetabilske fedtstoffer eller olier eller af fraktioner af forskellige fedtstoffer og olier fra dette kapitel, undtagen spiselige fedtstoffer og olier eller fraktioner deraf henhørende under pos. 1516, men ikke henhørende under pos. 1517 10 10, 1517 90 10 og 1517 90 93 

1518 00 31 og
1518 00 39 

Blandinger vegetabilsk olie, til teknisk eller industriel anvendelse, bortset fra fremstilling af næringsmidler (c) 
1522 00 91  Oliefod og sæbefod; restprodukter fra behandling af fedtstoffer, fede olier eller animalsk eller vegetabilsk voks, undtagen restprodukter med indhold af olie, der har karakter af olivenolie 
1522 00 99   Andre varer end restprodukter fra behandling af fedtstoffer, fede olier eller animalsk og vegetabilsk voks, undtagen restprodukter med indhold af olie, der har karakter af olivenolie 

ex

1602

Andre varer af kød, slagtebiprodukter eller blod, tilberedte eller konserverede:

  • Af svin:

ex

1602 41

    • Skinke og stykker deraf:

1602 41 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

1602 42

    • Bov og stykker deraf:

1602 42 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

1602 49

    • Andre varer, herunder blandinger:

1602 49 90

      • Undtagen af tamsvin

ex

1602 90

  • Andre varer, herunder varer tilberedt af blod fra dyr af enhver art:
    • Undtagen tilberedninger af blod fra dyr af enhver art:

1602 90 31

      • Af vildt eller kanin
      • Andre varer:
        • I andre tilfælde end med indhold af kød eller slagtebiprodukter af tamsvin:
          • Undtagen med indhold af kød eller slagtebiprodukter af tamsvin:

1602 90 99

            • Andre varer end af får eller geder

1603 00

Ekstrakter og saft af kød

1801 00 00

Kakaobønner, hele eller brækkede, rå eller brændte

1802 00 00

Kakaoskaller, kakaohinder og andet kakaoaffald

ex 

2001

Grøntsager, frugter, nødder og andre spiselige plantedele, tilberedt eller konserveret med eddike eller eddikesyre:

ex

2001 90

  • Andre varer:

2001 90 20

    • Frugter af slægten Capsicum, bortset fra sød peber
ex 

2005

Andre grøntsager, tilberedt eller konserveret på anden måde end med eddike eller eddikesyre, ikke frosne, undtagen varer henhørende under pos. 2006:

ex

2005 99

  • Andre grøntsager og blandinger af grøntsager:

2005 99 10

    • Frugter af slægten Capsicum, bortset fra sød peber

ex

2206

Andre gærede drikkevarer (fx æblecider, pærecider og mjød); blandinger af gærede drikkevarer samt blandinger af gærede drikkevarer med ikke-alkoholholdige drikkevarer, ikke andetsteds tariferet

2206 00 31 til
2205 00 89

  • Andre varer end piquettevin

2209 00 91 og 2209 00 99

Eddike og eddikeerstatninger fremstillet af eddikesyre, undtagen vineddike
ex 

2301

Mel, pulver og pellets af kød, slagtebiprodukter, fisk, krebsdyr, bløddyr eller andre hvirvelløse vanddyr, uegnet til menneskeføde; fedtegrever:

2301 10 00

  • Mel, pulver og pellets af kød eller slagtebiprodukter; fedtegrever

ex

2302

Klid og andre restprodukter, også i form af pellets, fra sigtning, formaling eller anden bearbejdning af korn eller bælgfrugter:

2302 50 00

  • Af bælgfrugter
2304 00 00  Oliekager og andre faste restprodukter fra udvinding af sojaolie, også formalede eller i form af pellets 
2305 00 00  Oliekager og andre faste restprodukter fra udvinding af jordnøddeolie, også formalede eller i form af pellets 
ex  2306 

Oliekager og andre faste restprodukter fra udvinding af vegetabilske fedtstoffer og olier, også formalede eller i form afpellets, undtagen varer henhørende under pos. 2304 eller 2305, bortset fra KN-kode 2306 90 05 (oliekager og andre faste restprodukter fra udvinding af majskim) og 2306 90 11 og 2306 90 19 (oliekager og andre faste restprodukter fra udvinding af olivenolie) 

ex 

2307 00

Vinbærme; rå vinsten:

2307 00 90

  • Rå vinsten
ex 

2308

Vegetabilske produkter og vegetabilsk affald samt rest- og biprodukter fra forarbejdning af vegetabilske produkter, også i form af pellets, af den art, der anvendes som dyrefoder, ikke andetsteds tariferet:

2308 00 90

  • Andre varer end presserester fra vindruer, agern, hestekastanjer og presserester fra andre frugter end vindruer
ex 

2309

Tilberedninger af den art, der anvendes som dyrefoder:

ex

2309 10

  • Hunde- og kattefoder, i pakninger til detailsalg:

2309 10 90

    • Undtagen med indhold af stivelse, glucose, glucosesirup og andre glucoseopløsninger eller maltodekstrin, maltodekstrinsirup og andre maltodekstrinopløsninger henhørende under pos. 1702 30 50 - 1702 30 90, 1702 40 90, 1702 90 50 og 2106 90 55 eller mejeriprodukter

ex

2309 90

  • Andre varer:

ex 

2309 90 10

    • Andre varer, herunder tilsætningsfoder (premixes):

    • "Solubles" af havpattedyr
ex 

2309 90 91 til
2309 90 96

      • Undtagen med indhold af stivelse, glucose, glucosesirup og andre glucoseopløsninger eller maltodekstrin, maltodekstrinsirup og andre maltodekstrinopløsninger henhørende under pos. 1702 30 50 - 1702 30 90, 1702 40 90, 1702 90 50 og 2106 90 55 eller mælkeprodukter, bortset fra:
        - Proteinkoncentrater, fremstillet af saft af lucerne og græs
        - Tørrede produkter udelukkende fremstillet af restprodukter i fast form og saft fremkommet ved fremstillingen af de i første led nævnte koncentrater

4501

Naturkort, rå eller groft bearbejdet; korkaffald; knust, granuleret eller pulveriseret kork

(a) Henførsel under denne position sker på betingelser , der er fastsat i de relevante EU-bestemmelser (jf. Rådets direktiv 94/28/EF (EFT L 178 af 12.7.1994, s. 66) og Kommissionens beslutning 93/623/EF (EFT L 298 af 3.12.1993, s. 45).
(b) Henførsel under denne position sker på de betingelser, der er fastsat i de relevante EF-bestemmelser (jf. Rådets direktiv 88/661/EØF (EFT L 382 af 31.12.1988, s. 36), Rådets direktiv 94/28/EF (EFT L 178 af 12.7.1994, s. 66) og Kommissionens beslutning 96/510/EF (EFT L 210 af 20.8.1996, s. 53).
(c) Henførsel under denne position sker på de betingelser, der er fastsat i de relevante EF-bestemmelser (jf. artikel 254 i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 952/2013 (EUT L 269 af 10.10.2013, s. 1).
(d) Henførsel under denne position sker på betingelser, der er fastsat i afsnit II, puntk F, i de indledende bestemmelser i den kombinerede nomenklatur.