Dato for udgivelse
17 Aug 2012 12:24
Til
Importører, speditører/kurerer som klarerer, transportører samt øvrige der varetager fortoldningsopgaven på vegne af varemodtager
Sagsnummer
12-017 69 38.
Ansvarlig styrelse
Toldstyrelsen
Resumé

 

Det er vanskeligt at håndtere importfortoldninger korrekt. Det bekræfter en undersøgelse af ca. 1.000 virksomheders importfortoldninger,hvor SKAT konstaterede fejl i over hver anden fortoldning.

 


Det er vanskeligt at håndtere importfortoldninger korrekt. Det bekræfter en undersøgelse af ca. 1.000 virksomheders importfortoldninger,hvor SKAT konstaterede fejl i over hver anden fortoldning.

Dyre fejl

Fejl i fortoldningen kan ske hos en ekstern virksomhed som fx speditøren eller kureren, men også hos importøren selv. Og når der er fejl i fortoldningen - uanset om det er importøren selv der udfører opgaven eller overlader den til en ekstern virksomhed - risikerer importøren at få en ekstra regning fra SKAT. Regningens størrelse afhænger af værdien af den enkelte import og kan i værste fald være i millionklassen.

Udfyld spørgeskemaet og vær med til at minimere fejlene.

Sammen kan vi gøre det bedre - vi har derfor behov for din hjælp til, at forstå hvor og hvorfor fejlene opstår. Men det kræver, at vi får kastet lidt mere lys over årsagerne til fejlene.

Derfor håber vi, at du vil udfylde spørgeskemaet i linket herunder, hvad enten du er importører eller varetager fortoldningsopgaven på vegne af andre virksomheder.

Undersøgelsen er anonym og frivillig og tager ca. 5-6 minutter at udfylde.

Er du varemodtagere, dvs. har import fra lande uden for EU, skal du klikke på nedenstående link

Spørgeskema for varemodtagere

 

Fortolder du på vegne af andre virksomheder, skal du klikke på nedenstående link

Spørgeskema for klarerer mv.

 

Resultaterne vil give os nyttig viden, der kan anvendes i vores fremtidige indsats på fortoldningsområdet.

Spørgeskemaet skal besvares senest den 07. september 2012.

Tak for hjælpen.

 

Med venlig hilsen

 

SKAT

 

 

 

OBS.

Er I opmærksomme på, at I kan kontakte SKAT for en dialog om AEO (Autoriseret Økonomisk Operatør). I forbindelse med AEO-certificering gennemgås toldprocedurer mv. for at sikre regelefterlevelsen.

Kontakt SKAT for nærmere oplysninger på denne adresse:

 

 

www.SKAT.dk/AEO