Når din virksomhed er registreret som arbejdsgiver for indeholdelse af A-skat og am-bidrag, har du hver måned pligt til at oplyse eIndkomst, om du har indeholdt A-skat og am-bidrag eller ej.

Hvis du ikke har indeholdt A-skat og am-bidrag i en måned, skal du indberette en nulangivelse i eIndkomst:

Du indberetter nulangivelsen i menupunktet

 • Indberet nulangivelse
 • Vælg hvilken måned og år du skal indberette for. Det er kun muligt at indberette for indeværende måned og 2 måneder frem. 
  • Det er kun offentlige virksomheder, der skal angive om det er forud eller bagud
 • Vælg Fortsæt
 • Vælg Bekræft - på næste side

Hvis du kun har indberettet lønoplysninger, hvori der hverken er A-skat eller am-bidrag (feltnr. 15 og 16), skal du også indberette en nulangivelse. Det kan fx være hvis: 

 • Du kun har én medarbejder, hvis løn alene er fri bil.
 • Du har kun én medarbejder, hvis indkomst bliver indberettet med indkomsttype 09 Skattefri løn i ansættelsesforhold.

Særlige situationer
Hvis du har indberettet for en måned, og derefter tilbagefører det du har indberettet, uden at du indberetter nye oplysninger, så skal du også indberette en nulangivelse for måneden. Ellers er der ikke indberettet for måneden.

Vær opmærksom på, at det for almindelig bagudløn er den indberettede dispositionsdato (lønudbetalingsdato), der er afgørende for, om der skal indberettes en nulangivelse for en måned. Hvis fx lønperioden er fra 1.4.2023 til 30.4.2023, men dispositionsdatoen er den 1.5.2023, skal der indberettes en nulangivelse for april 2023 (med mindre lønnen for marts har haft dispositionsdato i april 2023).

Hvis du undlader at indberette
Har du hverken indberettet løn eller nulangivelse for en måned, vil vi efter fristen sende op til to rykkere om manglende indberetning til dig. Bruger du LetLøn, vil vi også sende en påmindelse før fristen. Hvis du fortsat ikke indberetter, vil A-skat og am-bidrag blive foreløbigt fastsat til et beløb, som skal betales, sammen med en afgift på 800 kr.

Hvis du har fået en eller flere foreløbige fastsættelser (FF), skal du gøre disse 3 ting:

 1. Indberet de manglende oplysninger til os - husk at gøre det for den korrekte lønperiode og med den rigtige udbetalingsdato:
  • Indberet A-skat, am-bidrag og tilhørende indkomstoplysninger eller
  • Lav en nulangivelse, hvis du ikke har udbetalt løn.
 2. Betal A-skat, am-bidrag og renter hurtigst muligt - ellers risikerer du gebyrer.
 3. Betal en afgift på 800 kr. for hver måned, hvor du har fået en foreløbig fastsættelse.

Du får kun en påmindelse eller rykker, hvis vi har en mailadresse til dig. Den kan du give os, når du er logget ind i TastSelv Erhverv. Find menupunktet Profil- og kontaktoplysninger → Kontakt- og tilmeldingsoplysninger → Se og ret generelle kontaktoplysninger.          

Du kan på www.skat.dk/frister se fristerne for indberetning A-skat og am-bidrag.