1901 10

Næringsmiddel til børn (»follow-up formula«) i form af et pulver, bestående af demineraliseret vallepulver, skummetmælkspulver, blanding af vegetabilske olier, laktose, galacto-oligosakkarid sirup, valleproteinkoncentrat, fiskeolie, vitaminer, mineraler og tilsætningsstoffer, i detailsalgspakning indeholdende 700 g netto. Produktet skal opløses i vand og markedsføres som næringsmiddel til børn fra 6 måneder og ældre.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 46. session, 2010)

1901 10

Næringsmiddel til børn (»follow-up formula«) i form af et pulver, bestående af skummetmælkspulver, maltodekstrin, mælkefedt, galacto-oligosakkarid pulver, sakkarose, demineraliseret vallepulver, majsolie, valleproteinkoncentrat, fiskeolie, vitaminer, mineraler og tilsætningsstoffer, i detailsalgspakning indeholdende 900 g netto. Produktet skal opløses i vand og markedsføres som næringsmiddel til børn mellem 1 og 3 år, men kan også benyttes til småbørn fra 6 måneder.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 46. session, 2010)

1901 20

Pizza, ikke-bagt, bestående af en bund (dej) og fyld.  Pizzaen vejer 580 g og er pakket i detailsalgs¬emballage.  Den består af hvedemel, vand, ost, margarineost, hvide champignon, oksekød (4,7 vægtprocent), løg, tomatpuré, oliven olie, gær, salt, sukker, hævemiddel, maltekstrakt, delvis hydreret vegetabilsk olie, modificeret stivelse, hvidløg og krydderier.  Før fortæring skal pizzaen bage 15-20 minutter i en forvarmet ovn eller 20-25 minutter i en kold ovn.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 27. session, 2001)

1901 20 00

Dybfrosset, færdigblandet, ubagt dej, fremstillet af hvedemel tilsat margarine, fedt, vand, gær og æg, med fyld bestående af marcipan, sukker, majsstivelse, vand og margarine. Varen, der er formet som wienerbrød, er efter optøning færdig til bagning.

Begrundelse:
Tariferingen bestemmes i henhold til almindelige tariferingsbestemmelser 1 og 6 vedrørende Den Kombinerede Nomenklatur og teksten til KN-kode 1901 og 1901 20 00 (se også de forklarende bemærkninger til Den Kombinerede Nomenklatur, KN-kode 1901 20 00 og KN-kode 1905 »Almindelige bemærkninger«.

Kommissionens forordning nr. 440/91 (EFT nr. L 52/7)

1901 20 00

Tilberedning på basis af mel, til fremstilling af landbrød, bestående af (vægtprocent): 88 % mel af blød hvede, 10 % rugmel, 1 % tørret surdej, 1 % bagegær og emulgator, samt meget små mængder amylase og antioxydant (E 300).

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur samt teksten til KN-kode 1901 og 1901 20 00.
Tilsætningen af bagegær og surdej giver varen karakter af en blanding til fremstilling af bagværk henhørende under KN-kode 1905, og den er derfor undtaget fra kapitel 11 i henhold til bestemmelse 1 b) til dette kapitel.

Kommissionens forordning nr. 169/1999 (EFT nr. L 19/6)

1901 90

Tilberedning bestående af kartoffelstivelse (88,5 %), maltodekstrin (8,5 %), mononatriumglutaminat (2 %) og salt (1 %); anvendes ved fremstilling af næringsmidler.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1901 90

Pisket fløde i aerosolbeholder, med lugt og smag af vanille, indeholdende fløde fremstillet af komælk, sirup af invertsukker, kondenseret mælk, koncentreret mælk, glukose, naturlig farve (vanille) og stabilisator (E 407).

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 33. session, 2004)

1901 90 

Tilberedning beregnet til at blive fortæret som osteerstatning, bestående af skummetmælk (81,8 %), vegetabilske olier (15,65 %), og små mængder af salt, mælk (valle) protein, osteløbe, surhedsregulerende kultur, farvestoffer og D-vitamin, fremstillet ved at blande skummetmælk med vegetabilske olier og efterfølgende fermentering ved hjælp af en bakteriekultur og enzym, koagulation, adskillelse af kasein, opvarmning, presning, formning, udskæring, saltning, og efterfølgende modning for 7 til 10 uger. Tilberedningen kaldes undertiden "analog ost".  

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 52. session, 2013)

1901 90 91

Mælkeprodukt med følgende sammensætning (vægtprocent):

  • yoghurt (mælkefedtindhold 0,1 vægtprocent): 76
  • aromatiseret præparat af aloe vera: 22
  • sukker: 2

Produktet har en hvidgrønlig farve. Det har samme konsistens som almindelig yoghurt. Der er synlige stykker af aloe vera i produktet. Produktet er emballeret i beholdere med 150 g.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1901, 1901 90 og 1901 90 91.
Aloe vera er ikke en frugt henhørende under kapitel 8, men en plante henhørende under kapitel 6. Produktet opfylder derfor ikke kriterierne i teksten til position 0403.
Tilberedte næringsmidler på basis af mejeriprodukter er udelukket fra kapitel 4 (se de forklarende bemærkninger til HS, kapitel 4, almindelige bemærkninger, punkt 1, undtagelse a)).
Produktet skal tariferes i position 1901, da det foruden naturlige mælkebestanddele indeholder ingredienser af en art, der ikke er tilladt i position 0401 til 0404 (se de forklarende bemærkninger til HS, pos. 1901, afsnit III, første stykke).

Kommissionens forordning nr. 161/2007 (EUT nr. L 51/5)

1901 90 91 

En vare bestående af let klæbrige gennemskinnelige hvide stykker af en længde på ca. 1 cm og en diameter på ca. 3 mm. Varen flyder i en saltlage, har en geléagtig konsistens og minder i det ydre om glasnudler. Den er i pakninger til detailsalg indeholdende 250 g (160 drænet nettovægt). Varen fremstilles ved at blande mel af rodknolde af leopardstilk (Amorphophallus konjac) med vand indeholdende calciumhydroxid (blandingsforhold i vægtprocent: mel af leopardstilk 3-7, vand 93-97). Blandingen koges herefter, og den fremkomne gelé presses igennem en form med henblik på at give varen sin endelige form.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 til kapitel 19 samt teksten til KN-kode 1901, 1901 90 og 1901 90 91.
Tilberedte næringsmidler under pos. 1901 fremstilles af mel, gryn, groft mel, stivelse eller maltekstrakt. »Mel« og »groft mel« omfatter mel, groft mel og pulver af vegetabilsk oprindelse under andre kapitler, bortset fra mel, groft mel eller pulver af tørrede grøntsager (pos. 0712) eller tørrede bælgfrugter (pos. 1106) (jf. bestemmelse 2 til kapitel 19). Rodknolde af leopardstilk (hele, knuste eller formalede) tariferes under pos. 1212 (jf. også de forklarende bemærkninger til KN, pos. 1212).
Selv om varen har en geléagtig konsistens, er der ikke tale om planteslim eller et gelatineringsmiddel udvundet af vegetabilske stoffer under pos. 1302. Varen tariferes derfor under KN-kode 1901 90 91.

Kommissionens forordning nr. 973/2014 (EUT nr. 274/4)

1901 90 99

Pulver, bestående af 30 % natriumkaseinat, 69 % skummetmælk og 1 % hydrolyseret vegetabilsk olie, svarende til følgende analyse (vægtprocent):
- 50,5 % proteiner 
- 34,6 % laktose 
-  7,4 % aske 
-  1,5 % mælkefedtstoffer 
-  1,0 % hydrolyseret vegetabilsk olie 
-  5,0 % vand 

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende Den Kombinerede Nomenklatur og teksten til KN-kode 1901 , 1901 90 og 1090 90 90.
På grund af indholdet af hydrolyseret vegetabilsk olie og natriumcaseinat må kapitel 4 udelukkes.

Kommissionens forordning nr. 440/91 (EFT nr. L 52/7), ændret ved forordning nr. 936/1999 (EFT nr. L 117/9)

1901 90 99
Statement

Classification of Carob powder (roasting process)
Carob powder obtained by a process of drying, cleaning and storage of carob pulp (pod pulp), followed by a roasting process from which different varieties of the product are obtained, each with different colour and flavour. A fine and uniform granule size is than obtained throughout the product by a grinding process.
The different colours and flavours (roasting aroma) are obtained according to the degree of roasting.
The product contains more than 5% of sucrose.
The carob powder is used in diverse food applications as a cocoa and sugar substitute.
Classification is determined by the provisions of General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature, Note 2.(b) (2) to Chapter 19, the wording of CN codes 1901, 1901 90, 1901 90 99 and on the basis of the HS Explanatory Notes to Chapter 12, General, second paragraph.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 378 af 5. oktober 2005

1902 20

Færdigret, bestående af pasta fyldt med rejer (wontoner) og suppekoncentrat. Varen er frosset og emballeret i en plastskål til detailsalg. Efter tilsætning af vand skal retten opvarmes i mikroovn før brug.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 49. session, 2012)

 1902 20

Færdigret, bestående af separat indpakket pasta fyldt med rejer (wontoner) og et brev med suppe i pulverform. Varen er frosset og emballeret i en papiræske til detailsalg. Efter at suppepulveret er blandet med vand, skal wontonerne koges i suppen før servering.
Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1, 2 b, 3 b og 6.
 

HSC's tariferingsudtaelse (HSC 49. session, 2012)

1902 30

Tilberedning med (i vægtprocent og på basis af synlige stykker) 22,9 % kødboller, 20,5 % pasta og 1,28 % grøntsager. Kødbollerne selv indeholder 63,8 % kød, så det samlede indhold af kød i varen er 14,6 %. Varen er i et glas til detailsalg med en nettovægt på 190 g. Tilberedningen er beregnet til små børn (et år og ældre), og den skal varmes før servering. Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.



HSC's tariferingsudtalelse (HSC 53. session, 2014)

1902 30 10 

En vare bestående af en blok af tørrede forkogte nudler (ca. 65 g), en pose med krydderi (ca. 3,4 g), en pose med spiseolie (ca. 2 g) og en pose med tørrede grøntsager (ca. 0,8 g). Varen foreligger som et sæt (sammenpakket) i detailsalgspakning til tilberedning af en nudelret. Ifølge brugsanvisningen, som er trykt på emballagen, skal der tilsættes kogende vand før fortæring.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse (ATB) 1, 3 b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur samt teksten til KN-kode 1902, 1902 30 og 1902 30 10.
Varen er et sæt til detailsalg i henhold til ATB 3 b). Den karaktergivende bestanddel er nudlerne, da de udgør den største andel af varen. Tarifering af varen under pos. 2104 som suppe og bouillon samt tilberedninger til fremstilling deraf er derfor udelukket.
Varen skal tariferes under pos. 1902 som pastaprodukter, også kogte eller med fyld eller på anden måde tilberedt.

Kommissionens forordning nr. 767/2014 (EUT nr. L 209/12)

1904 10
Statement

Sprød snackprodukt i form af ekstruderede buer, bestående hovedsagelig af majsgrovmel tilsat solsikkeolie og ostepulver. Ostepulveret indeholder også kærnemælkspulver, farvestof (paprika ekstrakt) og salt. Majsgrovmelet, oprindeligt med fugtindhold 12-13 %, fugtes yderligere med 2-6 % vand for at opnå den optimale modstand under ekstruderingen ved det nødvendige tryk og den høje temperatur. Efter ekstruderingen tørres majsbuerne og derefter tilsættes ostepulveret og solsikkeolien i en smagstromle. Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 55. session, 2015)

1904 10 10 

Varen foreligger i små bueformede stykker, som er krydrede med ost og indeholder majsgrovmel, vegetabilsk olie, ostepulver (gærekstrakt, farvestoffer), mælkepulver, salt, stivelse og dextrose. Varen fremstilles af tørret, knust majs (majsgrovmel), der fugtes med vand (6 % - 9 %). Vandet tilsættes som proceshjælpestof. Massen føres gennem en ekstruderingsmaskine under højt tryk og ved høj varme. Når massen når et vist atmosfærisk tryk, udvider den sig. Ekstruderingsprocessen foregår ved en temperatur på 150 °C. Efter ekstrudering bliver varen tørret og lettere ristet ved en temperatur på 120°-130 °C i en elektrisk tørremaskine. Herefter føres varen i en tromle, hvor den overtrækkes med en blanding af olie og krydderier. Varen forhandles til detailsalg i pakninger med en nettovægt mellem 34-450 g.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 10 og 1904 10 10.
Eftersom varen fremstilles af en majsmasse, der ekstruderes under tryk og høj varme, anses den for at være fremstillet ved ekspandering. Den betragtes derfor som en vare fremstillet ved ekspandering eller ristning af korn eller kornprodukter, jf. pos. 1904 10 (se også Forklarende Bemærkninger til HS, pos. 1904, afsnit A).
Tarifering under pos. 1905 udelukkes, da varen hverken fremstilles af dej eller opvarmes yderligere (se også Forklarende Bemærkninger til HS, pos. 1904, afsnit A), femte afsnit).
Varen tariferes derfor under KN-kode 1904 10 10.

Kommissionens forordning nr. 443/2013 (EUT nr. L 130/17)

1904 10 30

Produkt i form af skiver (ca. 4,5 cm i diameter og ca. 1 cm tykke) fremstillet af ekspanderet ris, hvor den ene side er dækket af et tyndt (ca.0,5 mm) lag mørkebrun glasur, der indeholder mindre end 0,4 vægtprocent kakao. Produktet indeholder også sukker, vegetabilsk fedt, skummetmælkspulver, pulver af delvis skummet fløde, vallepulver, johannesbrødpulver, sojabønnelecitin, farve- og smagsstoffer. Det er emballeret i detailsalgspakninger.

B1

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende fortolkningen af den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 1 til kapitel 18, bestemmelse 3 til kapitel 19 og teksten til KN-kode 1904, 1904 10 og 1904 10 30.
Produktet indeholder i henhold til bestemmelse 3 til kapitel 19 mindre end 6 vægtprocent kakao, beregnet på et fuldstændig fedtfrit grundlag (se også de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system, kapitel 19, almindelige bemærkninger).
Det kan ikke betragtes som et tilberedt næringsmiddel overtrukket med chokolade under pos. 1806, jf. bestemmelse 3 til kapitel 19 (se de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system, kapitel 18, almindelige bemærkninger, undtagelse d)).
Da produktet fremstilles ved ekspandering af korn og ikke er omfattet af nogen anden position i nomenklaturen, opfylder det betingelserne for tarifering i pos. 1904 (se de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system, pos. 1904, afsnit A).

Kommissionens forordning nr. 1021/2003 (EUT nr. L 147/12)

1904 10 90

Tilberedt næringsmiddel i form af ristede kornprodukter.
Hvedekerner behandles med damp, afskalles, hakkes og afkøles. Produktet presses derpå i tynde bånd, der foldes i gitterform og skæres ud i pudeform. Herefter ristes produktet. Vitaminer og til tider glasur påføres det færdige produkt.
Tilberedningen forhandles som morgenmadsprodukt på basis af korn.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 10 og 1904 10 90.
Produktet fremstilles ved at riste kornprodukter. Ifølge de forklarende bemærkninger til HS omfatter pos. 1904 også produkter, der er fremstillet af mel eller klid (FB/HS, pos. 1904, afsnit A, første og andet stykke).

Kommissionens forordning nr. 359/2008 (EUT nr. L 111/7)

1904 90

Færdigret, frosset og emballeret i to papiræsker til detailsalg (æske 1 og æske 2). Jasminris fyldes direkte i æske 1 uden yderligere emballering. Æske 2 er placeret ovenpå risen i æske 1. Æske 2 indeholder skiver af kyllingekød (ca. 39,1 %), grøntsager (ca. 7,9 %) og en rød karrysovs (ca. 53 %). Inden indtagelse skal retten genopvarmes - stadig i papiræskerne - i en mikrobølgeovn.
Måltidets samlede nettovægt er 350 gram, hvoraf indholdet i æske 1 svarer til 49,1 % af den samlede vægt, og indholdet i æske 2 til 50,9 %. Efter blanding indeholder retten 49,1 % jasminris, 27 % Thai rød karry (kokosmælk, vand og rød karrypasta), 19,9 % kyllingekød og 4 % grøntsager (gulerødder, almindelige bønner og rød peber).
Anvendelse af ATB 1, 3 b) og 6.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 61. session, 2018)

1904 90 10

Færdigret, bestående af følgende to separat indpakkede bestanddele bestemt til detailsalg:
a. forkogt ris (150 g); og
b. en karryret (200 g) bestående af kokosmælk (72 %), kyllingekød (20 %), krydderiblanding (7 %), citrongræs (0,5 %) og ansjosekstrakt (0,5 %).

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 (b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 90 og 1904 90 10.
Produktet er beregnet til detailsalg i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 3 (b). Risen (pos. 1904) udgør den karaktergivende bestanddel.

Kommissionens forordning nr. 55/2003 (EFT nr. L 8/3)

1904 90 10

Færdigret, bestående af følgende to separat indpakkede bestanddele bestemt til detailsalg:
a. forkogt ris (150 g); og
b. en karryret (200 g) bestående af kokosmælk (65,4 %), kyllingekød (15,5 %), kartofler (10 %), krydderiblanding (7,1 %) og ansjosekstrakt (2 %).

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 (b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 90 og 1904 90 10.
Produktet er beregnet til detailsalg i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 3 (b). Risen (pos. 1904) udgør den karaktergivende bestanddel.

Kommissionens forordning nr. 55/2003 (EFT nr. L 8/3)

1904 90 10

Færdigret, bestående af følgende to separat indpakkede bestanddele bestemt til detailsalg:
a. forkogt ris (150 g); og
b. en karryret (200 g) bestående af kokosmælk (50 %), oksekød (20 %), kartofler (15 %) krydderiblanding (7 %), jordnødder (3 %), ansjosekstrakt (3 %) og løg (2 %).

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 (b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 90 og 1904 90 10.
Produktet er beregnet til detailsalg i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 3 (b). Risen (pos. 1904) udgør den karaktergivende bestanddel.

Kommissionens forordning nr. 55/2003 (EFT nr. L 8/3)

1904 90 10

Færdigret, bestående af følgende to separat indpakkede bestanddele bestemt til detailsalg:
a. forkogt ris (150 g); og
b. en karryret (200 g) bestående af kokosmælk (65 %), kyllingekød (14 %), krydderiblanding (13,2 %), auberginer (3 %), basilikum (2,5 %) og ansjosekstrakt (2,3 %).

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 (b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1904, 1904 90 og 1904 90 10.
Produktet er beregnet til detailsalg i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 3 (b). Risen (pos. 1904) udgør den karaktergivende bestanddel.

Kommissionens forordning nr. 55/2003 (EFT nr. L 8/3)

1904 90 10

Spiseklare, fyldte vinblade på dåse. Produktet består af en blanding af ris, løg, sojaolie, salt, citronsyre, sort peber, mynte og dild ind rullet i vinblade. Sammensætning (vægtprocent): 
- ris: ca. 50 
- vinblade: ca. 15 
- løg: ca. 9
- andre ingredienser: olie, salt, krydderier og vand.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 3 b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur samt teksten til KNkode 1904, 1904 90 og 1904 90 10.
Risen udgør den karaktergivende bestanddel af varen. Varen tariferes derfor på grund af sine karakteristika under pos. 1904 i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 3 b).

Kommissionens forordning nr. 447/2011 (EUT nr. L 122/63)

1905Statement

Classification of Biscuits (as part of set)
"Tea set" put up together for retail sale in plastic wrapping and comprising:
- fermented, flavoured (aromatic) tea 
- biscuits 
- 1 metal container with a lid (containing tea) 
- 1 tea infuser of stainless steel
- 1 ceramic mug 
is to be classified according to the different products in CN Codes 0902 (fermented, flavoured aromatic tea), 1905 (biscuits), 7323 (metal container with a lid), 7323 (tea infuser), 6912  (ceramic mug).
Classification is determined by General Rule 1 for the interpretation of the Combined Nomenclature and by the wording of the respective CN codes.
The products described as food sets cannot be considered as "goods put up in sets for retail sale" within the meaning of General Rule 3 (b), because taken together the components in each "sets" do not meet a particular need or serve to carry out a specific activity.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 452 af 12. juni 2008

1905 32

Vaffel med chokoladeovertræk, i form af en rektangulær bar (længde 9 cm, bredde 1,8 cm og tykkelse 0,8 cm) bestående af en bagt vaffel (5-6 mm tyk) overtrukket med flødechokolade.
Tarifering i henhold til Almindelige tariferingsbestemmelser, punkt 3 b).

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 15. session, 1995)   
Se også afgørelse under pos. 1806 90 for kugle med chokoladeovertræk

1905 32

Bagværk (vafler), fremstillet af vand, hvedemel, æg, hævemiddel, sukker, vallepulver og fedtstof (typisk sojaolie). Efter at ingredienserne er blandet sammen til en dej, hældes dejen i et mønstret vaffeljern. Når produktet er fuldstændigt bagt, nedfryses det. Det gennemsnitlige vandindhold er 48 vægtprocent efter bagningen og 45 vægtprocent efter nedfrysningen.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 31. session, 2003)

1905 90

»Chips«, sprøde, med baconsmag i form af lysebrune, rektangulære, bølge-formede flager med tre mørke striber der skal efterligne bacon, i detailsalgspakning.  Varen, der er fremstillet af hvedemel (ca. 55 %), kartoffelmel (ca. 28 %), kartoffelstivelse (ca. 10 %), maniokstivelse (ca. 6 %), salt, carotin og smagsstoffer, er stegt i olie og klar til at spise.

HSC's tariferingsudtalelse af 14. maj 1999 (HSC 23. session, 1999)

1905 90

Sprøde, krydrede næringsmidler formet som bjørne, fremstillet af en dej med kartoffelpulver som hovedingrediens, og pakket til detailsalg; varerne består af ca. 31 % kartoffelpulver, vegetabilsk olie, stivelse, modificeret stivelse, salt, sukker, emulgator (lecitin), gærekstrakt og krydderier; varerne er stegt i olie og færdige til fortæring.

HSC tariferingsudtalelse af 22. oktober 1999 (HSC 24. session, 1999)

1905 90

Ostekage, frisk, frosset, bestående af kageblanding (90 vægtprocent), hvis væsentligste ingredienser er fløde, flødeost, mælk og sukker, anbragt på en kagebund (10 vægtprocent) fremstillet af smør, mel, sukker og æg.

HSC's tariferingsudtalelse af 10. maj 1996 (HSC 17. session, 1996)

1905 90 20

Næringsmiddel i form af tørrede tynde plader af forskellig størrelse, fremstillet af rismel, salt og vand.
Pladerne anvendes sædvanligvis efter at være blevet opblødt i vand som svøb til forårsruller og lignende produkter.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1905, 1905 90 og 1905 90 20.

Kommissionens forordning nr. 1196/97 (EFT nr. L 170/13)

1905 90 55 Statement

Classification of peanut crackers

The Committee concluded that:
A product presented in the form of a peanut coated with glucose syrup and rice flour, toasted, expanded, flavoured and sometimes coloured, with the following composition:

  • glucose content between 8 and 20% by weight,
  • starch content between 35 and 49% by weight,
  • is to be classified in CN code 1905 90 55.

The product is of an elliptic form, approximately 15 mm to 20 mm long and 10 mm in diameter, with a whole peanut contained within each cracker. The shape of the cracker and the thickness of the coating completely obscure the peanut and offer no suggestion that a peanut is contained within.

Classification is determined by General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature. The product is used as a cocktail snack ready for consumption in the form of peanuts which are completely coated with a layer of glucose syrup and rice flour. Because of the thickness and taste of this layer, the product is considered to be specifically covered by the wording of code 1905 90 55 as the coating determines the essential character of the product.

Toldkodeksudvalgtes møde nr. 464 af 3. december 2008

1905 90 60

Rejechips i form af hårde, gennemsigtige plader, delvis dampkogt og efterfølgende ovntørret, fremstillet af stivelse, vand, salt, sukker (ca. 4 %), rejekød (ca. 5 %) og med indhold af smagsforstærkere. Produktet er klar til at spise efter stegning i olie eller fedt.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1905, 1905 90 og 1905 90 60.
Varmebehandlingen anses som en forkogning, hvorfor produktet er undtaget fra pos. 1901 (se de forklarende bemærkninger til HS, pos. 1901, afsnit II, undtagelse e)).
På grund af tilsætningen af sukker og rejekød har produktet mistet karakteren af et produkt henhørende KN-kode 1905 90 20.

Kommissionens forordning nr. 710/2000 (EFT nr. L 84/8)

1905 90 60 Statement

Statement on the classification of Middle Eastern food preparations called "Almond babklavva" and "Kaak warka"

 The Committee concluded that:

 Almond baklava, a rhombus-shaped product (about 4 to 5 cm long and 3 to 4 cm high) with the following composition:
 - grilled almonds  47 %
 - sugar                23 %
 - butter               13 %
 - flour                 13 %
 - egg                    4 %
  -and
Kaak warka, a ring shaped product about 4 to 5 cm long and 3 to 4 cm high) with the following composition::
 - grilled almonds   55 %
 - sugar                 18 %
 - butter                  8 %
 - flour                  14 %
 - rose water           5 %
are to be classified in CN-code 1905 90 60.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 328 af 27. november 2003

1905 90 90

Frosne, gennemskinnelige plader af dej (fx 20 × 20 cm) fremstillet af hvedemel, vand, vegetabilskolie
og salt og varmebehandlet i 15 sekunder ved 90 °C. Produktet indeholder 52,5 vægtprocent stivelse/glukose og mindre end 4 vægtprocent sukker. Disse plader anvendes, efter optøning, til fremstilling af forårsruller, som skal undergå en yderligere varmebehandling før brug.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1905, 1905 90 og 1905 90 90.
På grund af varmebehandlingen er det meste af stivelsen forklistret. Derfor anses produktet for delvis bagt og det er derfor udelukket fra position 1901 (se de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system vedrørende position 1901, afsnit II, undtagelse e)).

Kommissionens forordning nr. 218/2003 (EUT nr. L 29/5)