1701 91

Sukkerterninger indeholdende mindst 99,7 % sakkarose fra rørsukker og en lille mængde karamel (ligeledes fra rørsukker) tilsat som farvestof.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 33. session, 2004)

1701 91 00

Produkt bestående af (i vægtprocent):
- 97 % hvidt sukker
- 3 % lakridsekstrakt
Produktet foreligger som sukkergranulater og sælges i pakker til detailsalg.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 91 og 1701 91 00.
Produktet skal tariferes som sukker tilsat smagsstoffer i KN-kode 1701 91 00 (se forklarende bemærkninger til HS til kapitel 17, almindelige bemærkninger, første afsnit, anden sætning, og til pos. 1701, femte afsnit).
Tilstedeværelsen af en lille mængde lakridsekstrakt ændrer ikke produktets karakter af sukker i kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 91 00  Statement

Classification of sucrose with added liquorice extract
The Committee concluded that:

A product consisting of (% by weight):
- sucrose  85
- liquorice extract  15
in the form of light brown granular sugar,
is to be classified in heading 1701 (CN code 1701 91 00) as a sugar containing added flavouring matter.
Classification is determined by General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature and by the wording of CN codes 1701 and 1701 91 00.
The quantity of the added liquorice extract does not change the character of the product as a sugar of heading 1701.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 464 af 03. december 2008

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent)
- 99,05 % sakkarose
- 0,95 citronsyre

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet kan ikke betragtes som råsukker i betydningen i supplerende bestemmelse 1 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 99,5 % sakkarose
- 0,5 % citronsyre

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet kan ikke betragtes som hvidt sukker i betydningen i supplerende bestemmelse 3 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 99,5 % sakkarose
- 0,4 % citronsyre
- 0,1 % askorbinsyre

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet kan ikke betragtes som hvidt sukker i betydningen i supplerende bestemmelse 3 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 99,7 % sakkarose
- 0,2 % citronsyre
- 0,1 % askorbinsyre

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet kan ikke betragtes som hvidt sukker i betydningen i supplerende bestemmelse 3 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 97,5 % sakkarose
- 2,5 % kakaosmør
Produktet består af et hvidt, sødt, krystallinsk pulver, der ligner kommercielt hvidt sukker

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet kan ikke betragtes som råsukker i betydningen i supplerende bestemmelse 1 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90, da mængden af kakaosmør ikke er tilstrækkelig til at ændre produktets karakter af sukker.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 97,7 % sakkarose
- 2,3 % natriumklorid
Produktet foreligger som et hvidt, krystallinsk pulver med en sød og let saltet smag.
Det består hovedsageligt af sakkarosekrystaller. Der kan skelnes enkelte terningformede natriumkloridkrystaller.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet består af en blanding af saccharosekrystaller og natriumchlorid. Det kan ikke betragtes som råsukker i betydningen i supplerende bestemmelse 1 til kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur. Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90.
Tilstedeværelsen af en lille mængde (2,3 vægtprocent) natriumchlorid ændrer ikke produktets karakter af sukker i kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1701 99 90

Sukker bestående af (i vægtprocent):
- 95 % sakkarose
- 5 % laktose
Produktet skal tariferes som andet sukker, da indholdet af laktose ikke ændrer produktets karakter af sukker i kapitel 17.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1701, 1701 99 og 1701 99 90.
Produktet skal tariferes som andet sukker i KN-kode 1701 99 90, da indholdet af lactose ikke ændrer produktets karakter af sukker i kapitel 17 i den kombinerede nomenklatur.

Kommissionens forordning nr. 227/2006 (EUT nr. L 39/3)

1702 90

»High-test molasses« fremstillet ved hydrolysering og indkogning af rå rørsukkersaft. Varen anvendes hovedsagelig som næringssubstrat for mikroorganismer ved fremstillingen af antibiotika samt til fremstilling af ethylalkohol.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC, 1964)

1702 90 75 Statement

Classification of a product called "Caramelisation Kit" (set)
A product composed of two sachets, one with a "caramel splitter" and the other one with an "aroma preparation", put up for retail sale, is to be classified in heading 1702 (CN code 1702 90 75).
The product is used to make flavoured caramelisations and its composition is the following:

1- "Caramel splitter", mixture of brownish crystals and beige-coloured powder that smells of caramel. The sugars have the following amounts (by weight):
- Glucose (HPLC): 14.47%
- Maltose (HPLC): 9.63%
- Sucrose (HPLC): 8.00%
- Fructose (HPLC): 5.52%

2- "Aroma preparation", a 0,4 cl of clear bright yellow alcoholic liquid:
- Density at 20º C:        0.8095 g/cm3
- Alcohol content:     94.46% by volume (92.1% by weight)
Other substances (by weight): Acetaldehyde    0.416%
 -Methanol    0.006%
 -Ethyl acetate    0.081%
The product also contains aroma components.
The product is considered as a "set" because the components are classified in different headings, presented together and used to carry out a specific activity (to make flavoured caramelisations). The essential character is given by the sugars.

Classification is determined by General Rules 1, 3(b) and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature and the wording of CN codes 1702, 1702 90 and 1702 90 75.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 36 af 17. juni 2010

1702 90 95

Farveløs, klar, sød invertsukkersirup uden påviselig frugtsmag, med følgende analytiske karakteristika:
- Ekstrakt refr. 20 °C: 67,0 vægtprocent
- Sakkarose: ikke påviselig
- Glukose (dekstrose): 48,0 vægtprocent i tør tilstand
- Fruktose beregnet på tørstofindholdet: 48,8 vægtprocent i tør tilstand
- Aske: under 0,01 vægtprocent
- Titrerbar syre (pH 7,0) beregnet som vinsyre: 0,11 vægtprocent
Varen forhandles som »rektificeret koncentreret druemost«.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til Almindelige tariferingsbestemmelser 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur samt teksten til KN-kode 1702, 1702 90 og 1702 90 90.
Fjernelsen af næsten alle bestanddele bortset fra sukker bevirker, at varen har mistet karakteren af koncentreret druemost henhørende under KN-kode 2009 60.

Kommissionens forordning nr. 3513/92 (EFT nr. L 355/12), senest ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EFT nr. L 317/1) 

1702 90 95

Laktulosesirup med følgende analytiske værdier (i vægtprocent):
- 51,3 % laktulose
- 5,3 % laktose
- 7,2 % galaktose
- 1,6 % tagatose
- 0,1 % fruktose
Siruppen indeholder kun biprodukter fra fremstillingsprocessen af laktulose og en ringe mængde konserveringsmiddel.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1702, 1702 90 og 1702 90 99.

Se også de forklarende bemærkninger til HS nr. 17.02 (del B).

Kommissionens forordning nr. 2694/95 (EFT nr. L 280/13), ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EFT nr. L 317/1)

1702 90 95

Invertsukkersirup bestående af (i vægtprocent)
- 66,5 % sukker (udtrykt som sakkarose)
- 31 % vand
- 2,5 % propylenglykol
Produktet anvendes bl.a. i tobaksindustrien som fugtningsbevarende middel, og det foreligger i løs ladning.
Tilsætning af propylenglykol i den givne mængde ændrer ikke produktets karakter i et sådant omfang, at det skal betragtes som et kemisk produkt under pos. 3824.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1702, 1702 90 og 1702 90 95.
Tilsætning af propylenglykol i den givne mængde ændrer ikke produktets karakter i et sådant omfang, at det skal betragtes som et kemisk produkt under pos. 3824.
Produktet har karakter af en sukkersirup under pos. 1702.

Kommissionens forordning nr. 447/2009 (EUT nr. L 132/5)

1704
Statement

Classification of Marshmallows (as part of a set)
"Cocoa set" put up together for retail sale in plastic wrapping and comprising:
- instant cocoa mix (2 packages)
- marshmallows 
- 1 metal container with a lid (containing cocoa mix) 
- 1 small whisk of stainless steel
- 1 ceramic mug 
is to be classified according to the different products in CN Codes 1806 (instant cocoa mix), 1704 (marshmallows), 7323 (metal container with a lid), 8205 (small whisk), 6912 (ceramic mug).
Classification is determined by General Rule 1 for the interpretation of the Combined Nomenclature and by the wording of the respective CN codes.
The products described as food sets cannot be considered as "goods put up in sets for retail sale" within the meaning of General Rule 3 (b), because taken together the components in each "sets" do not meet a particular need or serve to carry out a specific activity.

Toldkodeksudvalgets møde nr. 452 af 12. juni 2008

1704 10 90, 9503 00 95

Kugle af plast, bestående af to dele og indeholdende:
- en snurretop af plast med diameter på 2,5 cm, og  9503 00 95
- et kugleformet stykke tyggegummi, overtrukket med sukker, med indhold af sakkarose  (herunder invertsukker beregnet som sakkarose) på 69,5 vægtprocent.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1, 5 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2v) til kapitel 39 samt teksten til KN-kode 9503, 9503 90, 9503 90 32, 1704, 1704 10 og 1704 10 99.
Varen er ikke en sammensat vare som omhandlet i almindelig tariferingsbestemmelse 3 b) vedrørende den kombinerede nomenklatur, og der er især ikke tale om varer i sæt til detailsalg. Jf. de forklarende bemærkninger til HS, almindelig tariferingsbestemmelse 3 b), X), afsnit 1 og 3.

Kommissionens forordning nr. 1510/96 (EFT nr. L 189/89), ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EUT nr. L 317/1)

1704 90

Ginseng tabletter, i form af rektangulære karameller (længde ca. 22 mm og tykkelse ca. 7 mm) indeholdende standardiseret koncentreret ginseng ekstrakt (ca. 50 mg pr. tablet), sakkarose (47 vægtprocent), vegetabilsk olie, gelatine, emulgator (gummi arabicum), citronsyre, askorbinsyre, flygtig vegetabilsk olie af appelsin og farvestof.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 9. session, 1987)

1704 90

Halspastiller og hostebolsjer, i det væsentligste bestående af sukker og smagsstoffer, fx mentol, eukalyptol eller pebermynteolie (uden indhold af andre aktive stoffer)

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 11. session, 1993)

1704 90

Sukkervarer, i form af et sæt bestående af 2 pakker slik og en genanvendelig plastbeholder, pakket til detailsalg i en plastpose.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 11. session, 1993)

1704 90

Sukkervare (karamel) bestående af sukker, glukose, smør, vegetabilsk fedt, mælkepulver, salt, soja lecitin, maltekstrakt og smagsstoffer. Ifølge producenten skulle produktet også indeholde en ganske lille mængde kakaopulver, hvilket dog ikke har kunnet påvises ved analyse.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1704 90

Sukkervare (bolsje) bestående af sukker, glukose, citronsyre, pektin, æblepulp, koncentreret kakao smagsstof og andre smagsstoffer. Ifølge producenten skulle produktet også indeholde en ganske lille mængde kakaopulver, hvilket dog ikke har kunnet påvises ved analyse.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1704 90

Sukkervare (bolsje) bestående af sukker, glukose, mælkesyre, mentol og pebermynteolie. Ifølge producenten skulle produktet også indeholde en ganske lille mængde kakaopulver, hvilket dog ikke har kunnet påvises ved analyse.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1704 90

Sukkervare (bolsje) bestående af sukker, glukose og smagsstoffer. Ifølge producenten skulle produktet også indeholde en ganske lille mængde kakaopulver, hvilket dog ikke har kunnet påvises ved analyse.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1704 90

Sukkervare indeholdende sukker, glukose, mælkesyre og smagsstoffer. Ifølge producenten skulle produktet også indeholde en ganske lille mængde kakaopulver, hvilket dog ikke har kunnet påvises ved analyse.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 23. session, 1999)

1704 90 

Halva - sesam snack-produkt med honning; en sukkervare i form af pasta, der er fremstillet ved at blande formalede sesamfrø (52 %) med naturlig honning (48 %), i detailsalgspakning.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 50. session, 2012)

1704 90

Hoste- og halstabletter, bestående hovedsageligt af sukker (43,5 %), lakridsekstrakt (13,5 %), andre fødevareingredienser fx stivelse og cellulose (17,6 %), mineraler fx calcium karbonat og talkum (10,4 %) og smagsstoffer (fx mentol, pebermynteolie, eukalyptusolie, kreosot og capsicum). Varen er pakket til detailsalg.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 59. session, 2017)

1704 90

Hostetabletter bestående hovedsageligt af sukker (ca. 1,9 g pr. tablet), lakridsekstrakt (glycyrrhiza) (35 mg pr. tablet), andre fødevareingredienser (fx stivelse og gelatine) og smagsstoffer (fx mentol, pebermynteolie, anisolie, eukalyptusolie, olie af Pinus Pumilio og capsicum).
Varen er pakket til detailsalg.
Anvendelse af ATB 1 og 6.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 63. session, 2019)

1704 90

Hostetabletter med urter, hovedsageligt bestående af sukker med små mængder lakrids (Glycyrrhiza glabra), ingefær (Zingiber officinale), indisk stikkelsbær (Emblica officinalis) og mentol.
Varen anvendes til symptomatisk behandling af forskellige former for hoste, hæshed og ondt i halsen.
Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 70. session, 2022)

1704 90

Sesambar, iform af tynde og hårde rektangler med mål på ca. 35 mm x 70 mm. Varen består af 49 % sesamfrø, 32,3 % glukosesirup og 18,7 % sukker. Den er i detailsalgspakning og bestemt til direkte konsum.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

1

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 74. session, 2024)

1704 90

Karamelpopcorn, bestående af poppede majskerner (opsvulmede til en diameter på 2 cm), overtrukket med et ujævnt karamellag. Varen har et sukkerindhold på 53,4 vægtprocent og er i detailsalgspakninger.

Anvendelse af ATB 1 og 6.

1

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 74. session, 2024)

1704 90 55

Bolcher mod hoste og hæshed, med følgende sammensætning (vægtprocent):
- 99,5 % sakkarose, glukose samt karamel
- 0,007% kamfer
- 0,207% mentol
- 0,069% eukalyptol
- 0,003% tolubalsam
- 0,069% thymol
 0,138% benzylalkohol

Begrundelse:
Pos. 1704 i den fælles toldtarif, omfatter sukkervarer uden indehold af kakao; pos. 3003 omfatter lægemidler, også til veterinær brug.
Varen indeholder stoffer med såvel smagsgivende som medicinske egenskaber; på grund af det lave indhold af sådanne stoffer kan varen ikke anses som lægemiddel i henhold til bestemmelse 1 til kap. 30; pos. 3003 kan derfor ikke komme i betragtning.
Varen har karakter af sukkervarer uden indhold af kakao og skal derfor i pos. 1704.

Kommissionens forordning nr. 717/85 (EFT nr. L 78/13), ændret ved forordning nr. 2723/90 (EFT nr. L 261/24)

1704 90 99

Sukkervarer fremstillet af to hule, halvkugleformede vafler, der er samlet, fyldt med mælkecreme uden indhold af kakao, med en indlagt mandel. Produktet har et hvidt overtræk på ydersiden, fremstillet af sukker, vegetabilsk fedt, skummetmælk og kokosnødmælk og er dækket af kokosmel.
Produktet er formet som en kugle med en diameter på ca. 2,5 cm. Den bagte vaffel, der ikke er synlig, har en tykkelse på ca. 2 mm.

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig bestemmelse 1, 3 b) og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1704, 1704 90 og 1704 90 99.
Selv om der ved produktets fremstilling anvendes en bagt vaffel formet som en kugle, fremstår produktet som en sukkervare henhørende under pos. 1704, idet produktets stabilitet ikke udelukkende afhænger af vaflen.
Vafler kan kun tariferes under pos. 1905, hvis de har karakter af bagværk. I pos. 1905 er der ikke fastsat en øvre grænse for fyld i fint bagværk. Vaflen giver dog ikke produktet dets væsentlige karakter, da den kun tjener til at forme og adskille fyldet og overtrækket. Produktet kan derfor ikke tariferes under pos. 1905.

Kommissionens forordning nr. 1049/2006 (EUT nr. 188/5)