1601 00 | Pepperoni - sammenpakket med mozzarella ost i en lukket plastpose med en nettovægt á 280 g, osten og pepperonien separeres af et stykke vokspapir. Posen indeholder en portioneret mængde af toppings - bestående af 76 % mozzarella, 22 % pepperoni, ca. 1 % krydderier, rapsolie og ca. 1 % kalciumsilikat - til en ekstra stor pizza. 65 poser af denne type foreligger sammen i en enkelt kasse og er tiltænkt anvendt i pizzeriaer. Mozzarellaosten, der foreligger med pepperonien, tariferes separat i underpos. 0406 10. Anvendelse af almindelige tariferingsbestemmelse 1 Se også HSC's tariferingsudtalelse til underpos. 0406 10
 HSC's tariferingsudtalelse (HSC, 56. session, 2015) |
1602 20 90 | Tilberedning af kogt kød med følgende sammensætning (i vægtprocent): 15 % lever, 5 % hakket svinekød, 2 % nakkekød, 6 % nyre, 13 % lunge, 7 % milt, 20 % svær, 20 % spæk med svær, 2 % andre ingredienser og 10 % vand. Tilberedningen er emballeret i dåser. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 til kapitel 16 og teksten til KN-kode 1602, 1602 20 og 1602 20 90. Lever er anset for at være til stede i en tilstrækkelig mængde til at give produktet karakter af en levertilberedning (jf. de forklarende bemærkninger til KN til pos. 1602 20 10 til 1602 20 90). Kommissionens forordning nr. 1989/2004 (EUT nr. L 344/5), ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EUT nr. L 317/1) |
1602 32 30 | Frosne blokke af rå kyllingebryststykker i en bouillon fremstillet af vand, fjerkrækød, grønsager og bouillonpulver. Blokkene vejer ca. 15 kg og indeholder nogenlunde lige dele kyllingebryststykker og bouillon. Kommissionens forordning nr. 314/90 (EFT nr. L 35/9), senest ændret ved forordning nr. 1179/2009 (EUT nr. L 317/1) |
1602 32 30 | Tilberedt næringsmiddel, frosset, i form af en lille kødbolle i en tynd skal af dej, som har en åbning i den ene ende, hvorfra en del af en reje stikker ud. Skallen er fyldt med en blanding af kogt hønsekød, stykker af løg, krydderier samt den resterende del af rejen. Varens sammensætning er følgende (i vægtprocent): - hønsekød 48,2 - rejer 13,3 - løg 9,7 - dej 28,8. Varen er klar til at spise efter stegning i olie eller fedt. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 til kapitel 16, bestemmelse 1a) til kapitel 19 samt teksten til KN-kode 1602, 1602 32 og 1602 32 30. Varen betragtes som en kødtilberedning i en tynd skal af dej, som anført i de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system, pos. 1602, andet afsnit, punkt 3. Kommissionens forordning nr. 2376/1999 (EFT nr. L 287/4) |
1602 49 19 | Tilberedning af kogt svinekød bestående af en rød-brun masse indeholdende stykker af kød af størrelse under 6 cm, fedt og gelatine. Indhold af kød og fedt udgør over 80 vægtprocent (analyseret efter metoden beskrevet i Kommissionens forordning (EØF) nr. 226/89). Kødstykkernes størrelse og karakter (fiberstruktur) gør det ikke muligt at identificere disse som stykker af skinke, bov, kam eller nakke af tamsvin. Varen er emballeret på dåser af nettovægt under 500 g. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 til Den Kombinerede Nomenklatur, supplerende bestemmelse 2 til kapitel 16 og teksten til KN-kode 1602, 1602 49 og 1602 49 19. Kommissionens forordning nr. 1533/92 (EFT nr. L 162/5) |
1602 50 | Sandwich, færdig til tilberedning i mikrobølgeovn, bestående af en hamburger (med bolle), en osteburger (med bolle) eller roastbeef (med bolle), hver indeholdende over 20 vægtprocent kød, pakket til detailsalg sammen med kartoffelchips (pommes frites).
 HSC's tariferingsudtalelse (HSC 14. session, 1994) |
1602 50 | Tilberedt sammenkogt ret (chili), bestående af 70 % oksekød, 7 % peberfrugt, 7 % løg, 5,3 % rapsolie, 3,5 % sukker, 3,2 % krydderier, 2,1 % vegetabilsk stivelse, 0,7 % mørk chokolade, 0,5 % salt, 0,3 % kakao og 0,4 % andre ingredienser. Varen er frosset og er pakket til detailsalg i en plastpose. Anvendelse af ATB 1 (bestemmelse 2 til kapitel 16) og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 59. session, 2017) |
1604 14 16 | »Tuna loins« er stykker af tunfisk uden skind, der er blevet forkogt ved damp og vand især med henblik på lettere frigørelse af skindet, og hvis proteiner er delvis koaguleret. Kommissionens forordning nr. 3534/87 (EFT nr. L 336/14), ændret ved forordning nr. 936/1999 (EFT nr. L 117/9), senest ændret ved KN 2015 (1101/2014) |
1604 19 97 (tidligere off.gjort som 1604 19 98) | En vare bestående af (i vægtprocent): - rå fisk (skåret i stykker) af slægten Mullus: 64 - rå rejer: 10 - rå grøntsager: 26, der foreligger på et træspyd. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelige tariferingsbestemmelser 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 til kapitel 16 og teksten til KN-kode 1604, 1604 19 og 1604 19 98. Det forhold, at (råt) fiskekød og rå rejer foreligger sammen med grøntsagerne på et træspyd, gør, at varen skal betragtes som en tilberedning. Tarifering i kapitel 3 er derfor udelukket, fordi varen har været underkastet en videregående tilberedning end tilladt i det pågældende kapitel (se forklarende bemærkninger til HS, kapitel 3, almindelige bemærkninger, femte stykke). Varen skal derfor tariferes under pos. 1604 som tilberedt fisk i KN-kode 1604 19 98. Kommissionens forordning nr. 756/2011 (EUT nr. L 199/11) ændret ved forordning nr. 441/2013 (EUT nr. L 130/1) |
1605 54 00 | Vare bestående af kød fra forskellige krebs- og bløddyr (i vægtprocent): — rå fangarme af tiarmet blæksprutte 25 — rå strimler af tiarmet blæksprutte 20 — rå ringe af tiarmet blæksprutte 20 — kogte, små gule sandmuslinger 20 — blancherede rejer 15 Varen foreligger i frossen tilstand (ved en temperatur på - 20 °C) i poser à 1 kg (800 g netto). Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur, bestemmelse 2 til kapitel 16 og teksten til KN-kode 1605 og 1605 54 00. Varen består af kød af forskellige krebs- og bløddyr, hvoraf en del er rå eller blancheret (pos. 0307), mens en anden del er kogt (pos. 1605). En sådan vare betragtes som en tilberedning, idet kogning udelukker tarifering i kapitel 3, da varen, omend kun delvist, er blevet tilberedt ved en fremgangsmåde, som ikke er tilladt i dette kapitel (se også de forklarende bemærkninger til det harmoniserede system, kapitel 3, almindelige bemærkninger, femte afsnit). Tiarmet blæksprutte udgør vægtmæssigt den største andel, og varen tariferes derfor i henhold til bestemmelse 2 til kapitel 16 i den KN-kode, der omfatter den bestanddel, som vægtmæssigt udgør den største del af tilberedningen. Varen tariferes derfor under KN-kode 1605 54 00 som tilberedt eller konserveret tiarmet blæksprutte. Kommissionens forordning nr. 2455/2015 (EUT nr. L 339/40) |
1605 56 00 | Hele muslinger (Meretrix meretrix, Meretrix lyrata), med skal, varmebehandlet, derefter frosset, tæt pakket i net, i pakninger á 10 kg. Under varmebehandlingen nedsænkes muslingerne i vand med en temperatur på mellem 98° C og 100° C i mindst 7 minutter. Under denne nedsænkning når temperaturen indeni muslingerne op på mindst 90° C i 90 sekunder. Produktet er ikke egnet til umiddelbar fortæring. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1605 og 1605 56 00. Blanchering, der er en let varmebehandling, som ikke indebærer egentlig kogning, udelukker ikke tarifering i kapitel 3 (se også de forklarende bemærkninger til KN til kapitel 3, almindelige bemærkninger, punkt 2). Imidlertid kan muslinger, der har undergået en varmebehandling, som fører til en indvendig temperatur i muslingerne på mindst 90 °C i 90 sekunder, ikke betragtes som blancherede, men som kogte muslinger. Produktet skal derfor tariferes under KN-kode 1605 56 00 som tilberedte muslinger. Kommissionens forordning nr. 1721/2015 (EUT nr. L 252/3) |