1511 90
Statement

Rå palmestearin, bestående hovedsagelig af triglycerider med mindre end 5 vægtprocent af frie fedtsyre og mindre end 0,25 vægtprocent af fugtighed og urenheder. Den foreligger generelt i delvist fast form ved stuetemperatur og er fraktionen med det høje smeltepunkt, som er opnået ved enkelt- eller flere-stadige fraktionering af rå palmeolie.
Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 55. session, 2015)

1511 90
Statement

Raffineret, bleget, deodoriseret (RBD) palmestearin, bestående hovedsagelig af triglycerider, med mindre end 0,2 vægtprocent af frie fedtsyre og mindre end 0,15 vægtprocent af fugtighed og urenheder. Det er en hvid til gullig, fast fraktion med smeltepunkt mellem 33-39 °C opnået ved fraktionering af palmeolie efter krystallisering ved en kontrolleret temperatur. Produktet anvendes som madolie, bagerimargarine og til fremstilling af konfekt og bagværk.
Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 55. session, 2015)

1515 60

Statement

Arakidonsyreolie (ARA), i form af gul eller orange-gul væske, der er flydende ved stuetemperatur, fremstillet ved fermentering med svampe (Mortierella Alpina) af råvarer så som glukose. Olien har følgende glyceridprofil: 95-98 % triglycerider og 2-5 % mono- og diglycerider. Sammensætningen af de vigtige fedtsyrer i varen består af flerumættede fedtsyrer såsom 40-45 % arakidonsyre og 0-15 % linolsyre. Olien kan anvendes som ingrediens i fødevarer, dyrefoder, medicin eller kosmetik.
Anvendelse af ATB 1 og 6.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 60. session, 2017)

1516 10

Et produkt bestående af 90 % re-esterificerede triglycerider af stærkt koncentrerede omega-3 fedtsyrer EPA (eicosapentaensyre) og DHA (docosahexaensyre) fremstillet af rå ansjosolie. De resterende 10 % af produktet består hovedsagelig af mono- og diglycerider. Produktet indeholder EPA (400 mg/g) og DHA (300 mg/g). Vitamin E (tocopherol) er blevet tilsat som antioxidant Den rå ansjosolie har gennemgået bearbejdning i form af afsyring, ethyl-esterificering, destillering, filtrering, blegning, re-esterificering og lugtfjerning. Produktet foreligger i tønder og anvendes til fremstillingen af kosttilskud.
Anvendelse af ATB 1 og 6.
Se også HSC tariferingsudtalelse til underpos. 2106.90.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 61. session, 2018)

1517 90

Blandet fedtprodukt bestående af 80 til 90 % svinefedt og 10 til 20 % talg af hornkvæg, egnet til spisebrug.

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 29. session, 2002)

1517 90

Tilberedning bestående af rapsolie med lavt indhold af erucasyre (»Canola«) tilsat to bælge tørret cayennepeber og sorte peberkorn (ca. 10 % vol.), emballeret i en glasflaske indeholdende ca. 250 ml.
Se også afgørelse under pos. 2209 00

Visning af billede: olie B1

HSC's tariferingsudtalelse (HSC 41. session, 2008) 

1517 90 99

Et produkt i form af en fast, homogen hvid masse bestående af raffineret, bleget, desodoriseret palmeolie, der er delvis  hydreret, tilsat små mængder sorbitantristearat (E 492), lecithin (E 322), blandede tocopheroler (E 306) og citronsyre (E 330).
Produktet er pakket i sække à 20 kg. Det anvendes i fødevareindustrien (f.eks. som erstatning for kakaosmør).

Begrundelse:
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1517, 1517 90 og 1517 90 99.
Tarifering under pos. 1516 er udelukket, da palmeolien tilberedes yderligere ved tilsætning af emulgeringsmidler og citronsyre og derfor har mistet karakteren af en delvis hydreret palmeolie henhørende under pos. 1516 (se også de forklarende bemærkninger til HS, pos. 1516, sidste afsnit, andet punktum).
Produktet skal derfor tariferes under KN-kode 1517 90 99 som andre spiselige tilberedninger af vegetabilske fedtstoffer.

Kommissionens forordning 2021/1816 (EUT nr. L 368/3).

1517 90 99

En vare bestående af følgende ingredienser (i vægtprocent):
- fiskeolie 99,7307
- tocopheroler 0,1885
- solsikkeolie 0,0808

Fiskeolien er en blanding af olier, der er fremstillet af fisk fra følgende fiskefamilier: Engraulidae, Osmeridae, Carangidae, Clupeidae, Salmonidae og Scombridae. Fiskeolien er ikke udvundet af fiskelever. Tocopherolerne tilsættes bevidst fiskeolien for at forhindre fedtstofferne i at oxidere. Solsikkeolien fungerer som bære- og fyldstof for tocopherolerne, før de blandes med fiskeolien. Solsikkeolien sikrer derudover, at tocopherolerne opløses helt i fiskeolien under blandingen. Varen foreligger som bulkvare, der anvendes i forbindelse med fremstillingen af softgelkapsler.

Begrundelse: 
Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1517, 1517 90 og 1517 90 99.
Varen kan som følge af blandingen med solsikkeolie ikke tariferes som en fiskeolie under pos. 1504, da positionsteksten ikke tillader blandinger af animalske og vegetabilske olier under denne position.
Spiselige blandinger af animalske og vegetabilske olier skal tariferes under pos. 1517 (se også de forklarende bemærkninger til HS, pos. 1517, første afsnit, punkt 3).
Varen skal derfor tariferes under KN-kode 1517 90 99 som en spiselig blanding af animalske og vegetabilske olier.

Kommissionens forordning 2018/1864 (EUT nr. L 304/3).

1518 00 99

Blanding af rapsolie (97 %) og metylester af rapsolie (3 %).

Begrundelse:
Tariferingen er fastlagt på grundlag af almindelige tariferingsbestemmelser vedrørende den kombinerede nomenklatur 1 og 6 og teksten til KN-kode 1518, 1518 00 og 1518 00 99.

Kommissionens forordning nr. 1858/98 (EFT nr. L 241/17)