1201 90 | Frosne, udbælgede, umodne sojabønner (Glycine max.), sædvanligvis også benævnt mukimame. De er grønne, aflange og har en længde på 1-2 cm. De er blancheret inden frysning, men ikke tilsat salt Anvendelse af ATB 1 og 6. HSC tariferingsudtalelse (HSC 73. session, 2024) |
1202 42 00 (offentliggjort som 1202 20 00) | Blancherede jordnødder - hvide, afskallede og afhindede jordnødder. De afskallede jordnødder blancheres, idet de passerer gennem en gasovn med fire varmeområder, hvor kernerne opvarmes og oversprøjtes med 88-93 °C varm vanddamp, inden de passerer gennem to kølezoner. Den gradvise forhøjelse af kernernes temperatur får dem til at udvide sig, så kernernes røde hinde løsner sig. Hinden fjernes derpå ved mekanisk behandling. Jordnødderne, der ikke er blevet behandlet på anden måde end afhinding, foreligger i løs vægt eller i »bigbags« med omkring 1000 kg. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1202 og 1202 20 00. Blancheringen af jordnødderne skal betragtes som en varmebehandling, som hovedsagelig har til formål at fjerne den røde hinde og dermed gøre det nemmere at anvende kernerne. En sådan behandling ændrer ikke jordnøddernes karakter af et naturprodukt og gør dem ikke bedre egnet til et specielt formål end til almindelig anvendelse (se også Forklarende Bemærkninger til HS, kapitel 12, Almindelige bemærkninger, andet stykke). Produktet skal derfor tariferes under pos. 1202. Kommissionens forordning nr. 446/2009 (EUT nr. L 132/3), ændret ved forordning 441/2013 (EUT nr. L 130/1) |
1202 42 | Tør-blancherede jordnødder - afskallede jordnødder, varmebehandlede for at sprække og løsne hinderne. Efter afkøling passerer kernerne gennem børster eller profilerede gummiremme for at gnide hinderne af. Jordnødderne har et fugtindhold på ikke mindre end 4 vægtprocent og er positive for catalase og enzymatisk peroxidaseaktivitet. Anvendelse af ATB 1 og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 63. session, 2019) |
1209 91 | Frø til udsæd, udtaget fra frugten af slægten Capsicum, renset og behandlet med svampebekæmpelsesmidlet Thiram. Anvendelse af ATB 1 og 6. HSC’s tariferingsudtalelse (HSC 59. session, 2017) |
1211 90 | Rooibos-te, fremstillet af tørrede blade af rooibos-planten (Aspalathus linearis) anvendt til fremstilling af planteudtræk. Anvendelse af almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 71. session, 2023) |
1212 99 | Græskarkerner (Cucurbita pepo L.) i skal, ikke-ristede, usaltede, uden spireevne, men egnet til spisebrug. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 42. session, 2008) |
1212 99
| Rodknold af leopardstilk (Amorphophallus konjac) i form af et pulver bestående hovedsageligt af glucomannan (87,5 %). Den resterende del (12,5 %) af produktet omfatter fugt og aske. Det fremstilles gennem en udskilningsproces ved hjælp af vand eller en opløsning med lavt alkoholindhold for at fjerne visse urenheder. Anvendelse af ATB 1 og 6. HSC's tariferingsudtalelse (HSC 61. session, 2018) |
1212 99 49 Statement | Classification of Carob powder products. Product 1. Carob powder obtained by a process of drying, cleaning and storage of carob pulp (pod pulp), followed by a roasting process from which different varieties of the product are obtained, each with different colour and flavour. A fine and uniform granule size is than obtained throughout the product by a grinding process. The different colours and flavours (roasting aroma) are obtained according to the degree of roasting. The product contains more than 5% of sucrose. The carob powder is used in diverse food applications as a cocoa and sugar substitute. Proposed CN code: 1901 90 99 Reasons: Classification is determined by the provisions of General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature, Note 2.(b) (2) to Chapter 19, the wording of CN codes 1901, 1901 90, 1901 90 99 and on the basis of the HS Explanatory Notes to Chapter 12, General, second paragraph.
Product 2. Carob powder obtained by a process of drying, cleaning and storage of carob pulp (pod pulp), followed by a further dehydrating process. A fine and uniform granule size is than obtained throughout the product by a grinding process. The product contains more than 5% of sucrose. The powder is used as an animal feed and pet food ingredient. Proposed CN code: 1212 10 10 Reasons: Classification is determined by the provisions of General Rules 1 and 6 for the interpretation of the Combined Nomenclature, the wording of CN codes 1212, 1212 10, 1212 10 10 and on the basis of the HS Explanatory Notes to Chapter 12, General second paragraph. Toldkodeksudvalgets møde nr. 378 af 5. oktober 2005 |
1212 99 95 | En vare i pulverform bestående af de tørrede blade fra moringatræet (Moringa oleifera). Varen anvendes som ingrediens i fødevarer (f.eks. cremer, saucer, salater, pizzaer, kødretter, supper eller krydderier) eller særskilt til tilberedning af te eller som kosttilskud. Begrundelse: Tarifering i henhold til almindelig tariferingsbestemmelse 1 og 6 vedrørende den kombinerede nomenklatur og teksten til KN-kode 1212, 1212 99 og 1212 99 95. På grund af plantens art er varen ikke udelukkende beregnet til direkte konsum som en grøntsag. Dens anvendelse er derimod mere forskelligartet og kompleks, idet den anvendes som ingrediens i fødevarer eller særskilt til tilberedning af te eller som kosttilskud. Moringa oleifera kan derfor ikke tariferes som en grøntsag henhørende under pos. 0712. Selv om varen har positive virkninger for menneskers sundhed, er tarifering under pos. 1211 udelukket, fordi varens primære formål ikke er, at den som anført i positionsteksten »hovedsagelig anvendes til fremstilling af parfumer, farmaceutiske produkter, insektbekæmpelsesmidler, afsvampningsmidler og lign.« På grund af sine krakteristika og egenskaber skal varen tariferes under KN-kode 1212 99 95. Kommissionens forordning 2016/996 (EUT nr. L 164/1) |
| |