Bestemmelser

Bestemmelse

  1. Pos. 2309 omfatter bl.a. varer anvendelige som dyrefoder, ikke andetsteds tariferet, fremstillet ved forarbejdning af vegetabilske eller animalske produkter i en sådan grad, at de har mistet deres oprindelige karakteristika; positionen omfatter ikke vegetabilske affaldsprodukter samt rest- og biprodukter fra forarbejdning af vegetabilske produkter.

Underpositionsbestemmelse

  1. Som »rybsfrø og rapsfrø med lavt indhold af erucasyre« (underpos. 2306 41) anses frø som defineret i underpositionsbestemmelse 1 til kapitel 12.

Supplerende bestemmelser

  1. Underpos. 2303 10 11 og 2303 10 19 omfatter kun restprodukter fra fremstilling af majsstivelse, mens blandinger af sådanne restprodukter med produkter fra andre planter eller produkter fra majs fremstillet på anden måde end ved den våde metode er udelukket; produkter omfattet af underpos. 2303 10 11 og 2303 10 19 kan dog indeholde restprodukter fremkommet ved ekstrahering af majskimolie ved den våde metode.

    Disse varer må have et stivelsesindhold, beregnet på grundlag af tørstofindholdet, på ikke over 28 vægtprocent i overensstemmelse med den metode, der er indeholdt i bilag III, del K, til Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, og et fedtindhold, beregnet på grundlag af tørstofindholdet, på ikke over 4,5 vægtprocent, i overensstemmelse med den metode, der er beskrevet i Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, bilag III, del G. 

  2. Underpos. 2306 90 05 omfatter kun restprodukter fra udvinding af majskimolie, når de, beregnet i vægtprocent på grundlag af tørstofindholdet, indeholder følgende bestanddele:

    a) for produkter med et indhold af olie på under 3%:

    - indhold af stivelse: under 45%

    - indhold af protein (kvælstofindhold × 6,25): 11,5% eller derover

    b) for produkter med et indhold af olie på 3% og derover, men ikke over 8%:

    - indhold af stivelse: under 45%

    - indhold af protein (kvælstofindhold × 6,25): 13% eller derover

    Disse restprodukter må endvidere ikke indeholde bestanddele, som ikke hidrører fra majskorn.

    Bestemmelse af indholdet af stivelse og protein skal ske efter de metoder, der er beskrevet i Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, bilag III, del K og C.

    Bestemmelse af indholdet af olie og fugtighed skal ske efter de metoder, der er beskrevet i Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, bilag III, del G og A.

    Undtaget fra positionen er produkter, der indeholder bestanddele fra dele af majskorn, der er tilsat efter forarbejdningen og som ikke har været underkastet olieudvindingsprocessen. 


  3. I underpos. 2307 00 11, 2307 00 19, 2308 00 11 og 2308 00 19 gælder følgende:

    - ved »virkeligt alkoholindhold udtrykt i masse« forstås antal kg ren alkohol, der findes i 100 kg af varen

    -
    ved »potentielt alkoholindhold udtrykt i masse« forstås antal kg ren alkohol, der vil kunne dannes ved udgæring af det sukker, der findes i 100 kg af varen

    -
    ved »totalt alkoholindhold udtrykt i masse« forstås summen af virkeligt alkoholindhold og potentielt alkoholindhold udtrykt i masse

    -
    »% mas« er den anvendte enhed for alkoholindhold udtrykt i masse.

  4. Som »mælkeprodukter« i underpos. 2309 10 11-2309 10 70 og 2309 90 31-2309 90 70 betragtes varer henhørende under pos. 0401, 0402, 0404, 0405, 0406 samt underpos. 0403 20 11-0403 20 39, 0403 90 11-0403 90 69, 1702 11 00, 1702 19 00 og 2106 90 51.

  5. Underpos. 2309 90 20 omfatter kun restprodukter fra fremstilling af majsstivelse, og ikke blandinger af sådanne restprodukter med produkter fra andre planter eller med produkter hidrørende fra majs på anden måde end ved fremstilling af stivelse ved den våde metode, idet førstnævnte produkter indeholder:

    - restprodukter fra sigtning af majs, der er anvendt ved den våde metode, på ikke over 15 vægtprocent, og/eller

    - restprodukter af majsstøbevand, hidrørende fra den våde metode, anvendt ved fremstilling af alkohol eller af andre produkter afledt af stivelse.

    Disse produkter kan desuden indeholde restprodukter fremkommet ved ekstrahering af majskimolie ved den våde metode.

    Varerne må have et stivelsesindhold på ikke over 28 vægtprocent, beregnet på grundlag af tørstofindholdet ved anvendelse af den metode, der er indeholdt i bilag III, del K, til Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, et fedtindhold på ikke over 4,5 vægtprocent, i overensstemmelse med den metode, der er beskrevet i Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009, bilag III, del G, og et proteinindhold på ikke over 40 vægtprocent, beregnet på grundlag af tørstofindholdet ved anvendelse af den metode, der er indeholdt i bilag III, del C, til Kommissionens forordning (EF) nr. 152/2009.

 

 

Generelle bestemmelser for afsnittet

Klik her for at se "Generelle bestemmelser for afsnit IV"