Bestemmelser | Bestemmelser -
Dette kapitel omfatter kun spiselige frugter og nødder.
-
Kølede frugter og nødder tariferes i samme position som de tilsvarende friske frugter og nødder.
-
Tørrede frugter og nødder henhørende under dette kapitel kan være delvis rehydreret eller behandlet med følgende formål:
a) for yderligere konservering eller stabilisering (fx ved moderat varmebehandling, svovlbehandling, tilsætning af sorbinsyre eller kaliumsorbat)
b) for at forbedre eller bevare deres udseende (fx ved tilsætning af vegetabilsk olie eller små mængder glucosesirup) forudsat at de har bevaret karakteren af tørrede frugter eller nødder.
- Pos. 0812 omfatter frugt og nødder, som udelukkende er blevet behandlet med henblik på deres foreløbige konservering under transport eller lagring under den endelige anvendelse (fx med svovldioxidgas eller i saltlage, svovlsyrlingvand eller andre konserverede opløsninger), forudsat at de i den foreliggende stand er uegnede til umiddelbar fortæring.
Supplerende bestemmelser - Indholdet af forskellige sukkerarter, beregnet som saccharose (indhold af sukker), i varer under dette kapitel beregnes ved at multiplicere den størrelse, der bestemmes refraktometrisk ved 20 °C (anvendt efter den i bilaget til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014 foreskrevne metode), med faktoren 0,95.
- Som »tropiske frugter« (underpos. 0811 90 11, 0811 90 31 og 0811 90 85) anses guavabær, mango, mangostaner, melontræsfrugter (papaya), tamarinder, cashewæbler, litchi, jackfrugter, sapotiller, passionsfrugter, carambola og pitahaya.
- Som »tropiske nødder« (underpos. 0811 90 11, 0811 90 31, 0811 90 85, 0812 90 70 og 0813 50 31) anses kokosnødder, cashewnødder, paranødder, arecanødder (betelnødder), kolanødder og macadamianødder (queenslandnødder).
|