Bestemmelser | Bestemmelser - Ved »mælk« forstås sødmælk samt helt eller delvis skummet mælk.
- I pos. 0403 kan yoghurt være koncentreret eller aromatiseret og være tilsat sukker eller andre sødemidler, frugt, nødder, kakao, chokolade, krydderrier, kaffe eller kaffeekstrakt, planter, plantedele, korn eller bagværk, forudsat at de tilsatte stoffer ikke anvendes til helt eller delvist at erstatte mælkebestanddele, og at produkter bevarer karakteren af yoghurt.
- For anvendelsen af pos. 0405 gælder:
a) Som »smør« betragtes naturligt smør, vallesmør, og rekombineret smør (fersk, saltet eller harsk, også i hermetisk lukkede beholdere), fremstillet udelukkende af mælk og med et indhold af mælkefedt på 80 vægtprocent eller derover, men ikke over 95 vægtprocent, et indhold af fedtfrit mælketørstof på ikke over 2 vægtprocent og et vandindhold på ikke over 16 vægtprocent. Smør indeholder ikke tilsatte emulgeringsmidler, men kan indeholde natriumchlorid, fødevarefarver, neutraliserende salte og kulturer af harmløse mælkesyreproducerende bakterier.
b) Ved »smørbare mælkefedtprodukter« forstås smørbare emulsioner af typen vand-i-olie med mælkefedt som produktets eneste fedtstof, med et indhold af mælkefedt på 39 vægtprocent eller derover, men under 80 vægtprocent.
- Varer fremstillet ved koncentrering af valle og tilsat mælk eller mælkefedt, skal tariferes som ost i pos. 0406 under forudsætning af, at følgende tre betingelser er opfyldt:
a) et mælkefedtindhold i tørstoffet på 5 vægtprocent og derover
b) et tørstofindhold på 70 vægtprocent og derover, men ikke over 85 vægtprocent, og
c) er formet eller i stand til at blive formet.
- Dette kapitel omfatter ikke:
a) Ikke-levende insekter, uegnede til menneskeføde(pos. 0511)
b) produkter fremstillet af valle, med indhold af lactose på over 95 vægtprocent, udtrykt som vandfri lactose, beregnet på grundlag af tørstofindholdet (pos. 1702)
c) produkter fremstillet af mælk ved erstatning af en eller flere naturlige bestanddele (fx mælkefedt) med et andet stof (fx vegetabilsk fedtstof)(pos. 1901 eller 2106)
d) albuminer (herunder koncentrater af to eller flere valleproteiner, med indhold af valleproteiner på over 80 vægtprocent, beregnet på grundlag af tørstofindholdet) (pos. 3502) og globuliner (pos. 3504).
- I pos 0410 forstås der ved »insekter« spiselige, ikke-levende insekter, hele eller i dele, ferske, kølede, frosne, tørrede, røgede, saltede eller i saltlage, såvel som mel og pulver af insekter, egnet til menneskeføde. Positionen omfatter imidlertid ikke spiselige, ikke-levende insekter, tilberedt eller konserveret på anden måde (almindeligvis afsnit IV).
Underpositionsbestemmelser - Ved »modificeret valle« (underpos. 0404 10) forstås produkter bestående af vallebestanddele, valle, hvorfra hele eller en del af indholdet af lactose, proteiner eller mineraler er blevet fjernet, valle, som er blevet tilsat naturlige vallebestanddele, og produkter fremstillet ved blanding af naturlige vallebestanddele.
- Ved anvendelse af underpos. 0405 10 omfatter betegnelsen »smør« ikke dehydreret smør og ghee (underpos. 0405 90).
Supplerende bestemmelser - Toldsatsen for blandinger, som henhører under pos. 0401 - 0406, fastsættes således:
a) i blandinger, hvor en af bestanddelene udgør mindst 90 vægtprocent, anvendes toldsatsen for denne bestanddel
b) i andre blandinger anvendes den sats, der gælder for den bestanddelen med den højeste toldsats.
- For så vidt angår underpos. 0408 11 og 0408 19 gælder følgende:
Udtrykket »på anden måde konserverede« gælder ligeledes for æggeblommer med en begrænset mængde salt (almindeligvis op til 12% af den samlede vægt) eller en mindre mængde kemikalier, der tilsættes som konserveringsmiddel, forudsat at følgende betingelser opfyldes:
i) produkterne skal fortsat have en æggeblommes karakter i henhold til underpos. 0408 11 og 0408 19
ii) salt eller kemikalier må kun anvendes i en mængde, der er nødvendig for konserveringen.
- Mejeriprodukter i kapitel 4 omfatter mejeripermeater, der er mælkeprodukter, som er kendetegnet ved et højt lactoseindhold, og som opnås ved at fjerne mælkefedt og mælkeproteiner fra mælk, valle, fløde og /eller sød kærnemælk og/eller fra lignende råvarer ved ultrafiltrering eller andre forarbejdningsmetoder.
- For så vidt angår underpos. 0404 10 og 0404 90, gælder følgende:
Mælkepermeat og vallepermeat kan analytisk adskilles gennem tilstedeværelsen af stoffer (f.eks. mælkesyre, laktater og glycomakropeptider), der er forbundet med valleproduktion.
Underposition 0404 10 omfatter »vallepermeat«, der er et produkt med en generelt let syrlig lugt, som opnås fra valle eller blandinger af naturlige vallebestanddele ved ultrafiltrering eller andre forarbejdningsmetoder.
Tilstedeværelsen af stoffer, der er forbundet med valleproduktion (f.eks. mælkesyre, laktater og glycomakropeptider), er en betingelse for tarifering af vallepermeater i denne underposition.
Underposition 0404 90 omfatter »mælkepermeat«, der er et produkt med en generelt mælkeagtig lugt, som opnås fra mælk ved ultrafiltrering eller andre forarbejdningsmetoder. Et indhold under detektionsgrænsen eller fravær af mælkesyre og laktater (er under 0,100 vægtprocent i mælkepermeater i pulverform eller er under 0,015 vægtprocent i mælkepermeater i flydende form) samt fravær af glycomakropeptider er en betingelse for tarifering af mælkepermeater i underpos. 0404 90.
Den metode, der skal anvendes til påvisning af laktater, er ISO 8069:2005-metoden, og den metode, der skal anvendes til påvisning af løbevalle (dvs. tilstedeværelsen af caseinmakropeptider såsom glycomakropeptider), er den metode, der er fastsat i tillæg II til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) 2018/150.
|