Bestemmelser

Bestemmelse

  1. Dette kapitel omfatter ikke:

    a) de i pos. 0201 - 0208 og 0210 nævnte produkter, når de er uegnede til menneskeføde

    b) spiselige, ikke-levende insekter (pos. 0410)

    c) tarme, blærer og maver af dyr (pos. 0504) og dyreblod (pos. 0511 eller 3002)

    d) animalsk fedt, bortset fra varer henhørende under pos. 0209 (kapitel 15).


Supplerende bestemmelser

  1. A. I pos. 0201 og 0202, gælder følgende:

    a)  som »hele kroppe af hornkvæg« (pos. 0201 10 og 0202 10) betragtes hele kroppe af slagtekvæg efter afblødning, udtagelse af organer og afhudning, med eller uden hoved, fødder og andre slagtebiprodukter; fremkommer kroppene uden hoved, skal dette være afskåret fra kroppen i nakkeledet; fremkommer kroppene uden fødder, skal forfødderne være afskåret mellem Carpus og Metacarpus og bagfødderne mellem Tarsus og Metatarsus; som »krop« betragtes forkroppen med samtlige knogler, begge bove og halsen, men med over 10 ribbenspar

    b)  som »halve kroppe af hornkvæg« (pos. 0201 10 og 0202 10) betragtes de ved symmetrisk midtflækning af kroppen gennem samtlige hals-, bryst-, lænde- og bækkenhvirvler fremkomne varer; som »halv krop« betragtes den forreste del af den halve krop med samtlige knogler, bov og hals, men med over 10 ribben

    c)  som »quartiers compensés« (pos. 0201 20 20 og 0202 20 10) betragtes varer bestående af:
         
         -
    forfjerding med samtlige knogler, hals og bov, med 10 ribben, og bagfjerding med samtlige knogler, kølle, mørbrad og højreb med 3 ribben.

         - forfjerding med samtlige knogler, hals og bov, med 5 ribben, med slag og bryst, og bagfjerding med samtlige knogler, kølle, mørbrad og højreb med 8 delvis afskårne ribben
    Forfjerdinger og bagfjerdinger, som udgør »quartiers compensés« skal frembydes samhørende og i lige stort antal, og forfjerdingernes samlede vægt skal være den samme som bagfjerdingernes samlede vægt; der kan dog accepteres en forskel i vægt mellem forsendelsens to dele under forudsætning af, at denne forskel ikke overstiger 5% af den tungeste dels vægt (forfjerdinger eller bagfjerdinger)

    d)  som »forfjerdinger, sammenhængende« (pos. 0201 20 30 og 0202 20 30) betragtes forkroppen med samtlige knogler, begge bove og halsen, med mindst 4 og højst 10 ribbenspar (de første 4 hele, resten eventuelt delvis afskårne), med eller uden slag

    e)  som »forfjerdinger, adskilte« (pos. 0201 20 30 og 0202 20 30) betragtes den forreste del af den halve krop med samtlige knogler, bov og hals, med mindst 4 og højst 10 ribben (de første 4 hele, resten eventuelt delvis afskårne), med eller uden slag

    f)  som »bagfjerdinger, sammenhængende« (pos. 0201 20 50 og 0202 20 50) betragtes bagkroppen med samtlige knogler, begge køller, mørbrad, tyksteg, tyndsteg og højreb, med mindst 3 hele eller delvis afskårne ribbenspar, også uden skank og slag

    g)  som »bagfjerdinger, adskilte« (pos. 0201 20 50 og 0202 20 50) betragtes den bageste del af den halve krop med samtlige knogler, kølle, mørbrad, tyksteg, tyndsteg og højreb, med mindst 3 hele eller delvis afskårne ribben, også uden skank og slag

    h)  1. som udskæringer benævnt »crop« og »chuck and blade« (pos. 0202 30 50) betragtes rygstykker af forfjerdingen, som fremkommer ved i en forfjerding med mindst 4 og højst 10 ribben at lægge et lige snit efter en linje gennem det første ribbens fæstelse på brysbenet til mellemgulvsbøjningen på det tiende ribben, således at udskæringerne omfatter øverste del af boven

        2. Som udskæringer benævnt »brisket« (pos. 0202 30 50) betragtes bugdelen af forfjerdingen med brystpunkt, midten af brystet og slaget eller en del af slaget. 

    B. Produkterne nævnt i supplerende bestemmelser 1A, litra a) til g), til dette kapitel kan forekomme med eller uden rygsøjle.

    C. Ved bestemmelse af antallet af de hele eller delvis afskårne ribben, der er nævnt i afsnit 1A, tages kun de hele eller delvis afskårne ribben i betragtning, som hænger sammen med rygsøjlen. Hvis rygsøjlen er blevet fjernet, tages kun de hele eller delvis afskårne ribben, som ellers ville have hængt sammen med rygsøjlen, i betragtning.

    2. A.
    I pos. 0203 og 0210 gælder følgende:

    1. a)  som »hele og halve kroppe« (pos. 0203 11 10 og 0203 21 10) betragtes kroppe af slagtede tamsvin efter afblødning, udtagelse af organer samt fjernelse af børster og klove. Halve kroppe fremkommer ved flækning af hele kroppe gennem samtlige hals-, bryst-, lænde- og bækkenhvirvler og gennem eller langs brystbenet og symphysis pubica. Hele og halve kroppe kan frembydes med eller uden hoved, kæbe- og halssnitte, tæer, flomme, nyrer, hale og mellemgulv. Halve kroppe kan frembydes med eller uden rygmarv, hjerne og tunge. Hele og halve kroppe af søer kan frembydes med eller uden yver

      b)  som »skinke« (pos. 0203 12 11, 0203 22 11, 0210 11 11 og 0210 11 31) betragtes den bageste (caudale) del af den halve krop med ben, med eller uden tå, skank, svær eller spæk.

      Skinken adskilles fra resten af den halve krop således at den højst omfatter den sidste lændehvirvel

      c)  som »forende« (pos. 0203 19 11, 0203 29 11, 0210 19 30 og 0210 19 60) betragtes den forreste (craniale) del af den halve krop uden hoved, med eller uden kæbe- og halssnitte, men med ben, med eller uden tå, skank, svær eller spæk.

      Forenden adskilles fra resten af den halve krop, således at den højst omfatter femte brysthvirvel.

      Den øverste (dorsale) del af forenden, benævnt »nakke«, med eller uden bovblad og dertilhørende muskler betragtes som den del af kammen, når den er adskilt fra den nederste(ventrale) del af forenden ved et snit, der højst foretages tæt under rygsøjlen
       
      d)  som »bov« (pos. 0203 12 19, 0203 22 19, 0210 11 19 og 0210 11 39) betragtes den nederste del af forenden med ben, også med bovblad og dertil hørende muskler, med eller uden tå, skank, svær eller spæk.

      Bovblad og dertil hørende muskler, der foreligger særskilt, henhører også under denne position som en del af bo
      ven

      e)  som »kam« (pos. 0203 19 13, 0203 29 13, 0210 19 40 og 0210 19 70) betragtes den øverste del af den halve krop fra den første halshvirvel til halehvirvlerne, med ben, med eller uden bovblad, mørbrad, svær eller spæk.

      Kammen adskilles fra den nederste del af den halve krop ved et snit tæt under rygsøjlen

      f)  som »brystflæsk« (pos. 0203 19 15, 0203 29 15, 0210 12 11 og 0210 12 19) betragtes den nederste del af den halve krop mellem skinke og bov, med eller uden ben, men med svær og spæk

      g)  som »baconsider« (pos. 0210 19 10) betragtes halve svinekroppe uden hoved, kæbe- og halssnitte, tæer, hale, flomme, nyrer, mørbrad, bovblad, brystben, rygsøjle, skinkeben og mellemgulv

      h)  som »spencers« (pos. 0210 19 10) betragtes baconsider uden skinke, også udbenet

      ij) som »3/4 sider« (pos. 0210 19 20) betragtes baconsider uden forende, også udbenet

      k) som »midterstykker« (pos. 0210 19 20) betragtes baconsider uden skinke og forende, også udbenet.   

       Positionen omfatter også dele af midterstykker, der indeholder væv af kam og brystflæsk i det hele midterstykkes naturlige forhold.

    2. Stykker af de udskæringer, der er defineret under afsnit 2 A, litra f), henhører kun under de samme positioner, hvis de foreligger med svær og spæk.

      Såfremt udskæringer henhørende underpos. 0210 11 11 og 0210 11 19 samt 0210 11 31, 0210 11 39, 0210 19 30 og 0210 19 60 hidrører fra den baconside, hvorfra de under 2 A litra g), nævnte ben allerede er blevet fjernet, skal der være anvendt samme snitføring som defineret under afsnit 2 A litra b), c) og d); disse udskæringer eller stykker heraf skal i alle tilfælde indeholde ben.

    3. Til underpos. 0206 49 00 og 0210 99 49 henføres især hele eller halve hoveder af tamsvin, med eller uden hjerne, kæber eller tunge, samt dele deraf.

      Hoved afskilles fra resten af den halve krop således:

      - ved et lige snit parallelt med baghovedet, eller

      - ved et snit parallelt med baghovedet til øjenniveau og ned til den forreste del af hovedet, således at kæbe- og halssnitte fortsat hænger ved den halve krop.

      Kæbe, tryne og ører samt det kød, der hænger ved den bageste del af hovedet, betragtes som stykker af hovedet. Det benfri kød fra forenden (bovsnitte, kæbe- og halssnitte eller sammenhængende kæbe-, hals- og bovsnitte), der foreligger særskilt, henhører dog underpos. 0203 19 55, 0203 29 55, 0210 19 50 eller 0210 19 81.

    4. I underpos. 0209 00 11 og 0209 00 19 forstås ved »svinespæk« det fedtlag, der findes under sværen og hænger sammen med denne på alle dele af svinet; fedtvævet skal altid veje mere end sværen.

      Positionen omfatter også svinespæk, hvorfra sværen er fjernet.

    5. Som »tørret eller røget« i underpos. 0210 11 31, 0210 11 39, 0210 12 19 og 0210 19 60 til 0210 19 89, forstås varer, hvor forholdet vand/protein (kvælstofindhold x 6,25) i kødet er 2,8 eller derunder. Kvælstofindholdet bestemmes i henhold til ISO- metode 937-1978.
    1. I pos. 0204 gælder følgende:

      a) som »hele kroppe« (underpos. 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41, 0204 50 11 og 0204 50 51) betragtes hele kroppe af slagtede dyr efter afblødning, udtagelse af organer og afhudning, med eller uden hoved, underben og andre slagtebiprodukter. Fremkommer kroppene uden hoved, skal dette være afskåret fra kroppen i nakkeleddet. Fremkommer kroppene uden underben, skal disse være afskåret mellem Carpus og Metacarpus (carpalleddet) eller mellem Tarsus og Metatarsus (tarsalleddet)

      b) som »halve kroppe« (underpos. 0204 10, 0204 21, 0204 30, 0204 41, 0204 50 11 og 0204 50 51) betragtes de ved symmetrisk midtflækning af kroppen gennem samtlige hals-, bryst-, lænde- og bækkenhvirvler fremkomne varer

      c) som »forsæt (dobbelt forfjerding)« (underpos. 0204 22 10, 0204 42 10, 0204 50 13 og 0204 50 53) betragtes forkroppen, med eller uden slag, med samtlige knogler, begge bove, halsen og tykkammen, skåret vinkelret på rygsøjlen med mindst 5 og højst 7 ribbenspar, hele eller delvis afskårne

      d) som »forfjerdinger« (underpos. 0204 22 10, 0204 42 10, 0204 50 13 og 0204 50 53) betragtes den halve forkrop, med eller uden slag, med samtlige knogler, boven, halsen og tykkammen, skåret vinkelret på rygsøjlen, med mindst 5 og højst 7 ribben, hele eller delvis afskårne

      e) som »kam og/eller nyresteg (dobbelt ryg)« (underpos. 0204 22 30, 0204 42 30, 0204 50 15 og 0204 50 55) betragtes den resterende del af kroppen efter bortskæring af culotte og forsæt, med eller uden nyrer; nyrestegen skal adskilt fra kammen indeholde mindst 5 lændehvirvler; kammen skal adskilt fra nyrestegen indeholde mindst 5 ribbenspar, hele eller delvis afskårne

      f) som »halv kam og/eller nyresteg (enkelt ryg)« (underpos. 0204 22 30, 0204 42 30, 0204 50 15 og 0204 50 55) betragtes den resterende del af den halve krop efter bortskæring af den halve culotte og forfjerdingen, med eller uden nyrer; den halve nyresteg skal adskilt fra den halve kam indeholde mindst 5 lændehvirvler; den halve kam skal adskilt fra den halve nyresteg indeholde mindst 5 ribben, hele eller delvis afskårne

      g) som »culotte (dobbelt kølle)« (underpos. 0204 22 50, 0204 42 50, 0204 50 19 og 0204 50 59) betragtes den bageste del af kroppen med samtlige knogler samt køllerne, skåret vinkelret på rygsøjlen ved den sjette lændehvirvel umiddelbart under ilium eller ved fjerde bækkenhvirvel gennem ilium før symfysen

      h)
      som »halv culotte« (underpos. 0204 22 50, 0204 42 50, 0204 50 19 og 0204 50 59) betragtes den bageste del af den halve krop med samtlige knogler samt køllerne, skåret vinkelret på rygsøjlen ved den sjette lændehvirvel umiddelbart under ilium eller ved fjerde bækkenhvirvel gennem ilium før symfysen.

    2. Ved bestemmelse af antallet af de hele eller delvis afskårne ribben, der er nævnt i afsnit 3 A, tages kun de hele eller delvis afskårne ribben i betragtning, som hænger sammen med rygsøjlen.

  2. I pos. 0207 gælder følgende:

    a) som »udskåret, ikke-udbenet fjerkræ« (underpos. 0207 13 20 til 0207 13 60, 0207 14 20 til 0207 14 60, 0207 26 20 til 0207 26 70, 0207 27 20 til 0207 27 70, 0207 44 21 til 0207 44 61, 0207 45 21 til 0207 45 61, 0207 54 51 til 0207 54 61, 0207 55 21 til 0207 55 61  og 0207 60 21 til 0207 60 61) betragtes de i disse positioner nævnte udskæringer med samtlige ben.


    b) som »halve« (underpos. 0207 13 20, 0207 14 20, 0207 26 20, 0207 27 20, 0207 44 21, 0207 45 21, 0207 54 21, 0207 55 21 og 0207 60 21 betragtes halvdelen af kroppen fremkommet ved et længdesnit langs brystben og rygben

    c) som »kvarte« (underpos. 0207 13 20, 0207 14 20, 0207 26 20, 0207 27 20, 0207 44 21, 0207 45 21, 0207 54 21, 0207 55 21 og 0207 60 21) betragtes enkelte lår- eller bryststykker fremkommet ved deling af en halv krop ved tværsnit

    d) som »hele vinger, også uden vingespids« (underpos. 0207 13 30, 0207 14 30, 0207 26 30, 0207 27 30, 0207 44 31, 02074 45 31, 0207 54 31, 0207 55 31 og 0207 60 31) betragtes fjerkræudskæringer, der består af overarmsben, spoleben og albueben
    med omgivende muskulatur. Vingespidsen, herunder håndrodsbenene, kan eventuelt være fjernet. Snittene foretages i leddene

    e) som »bryst« (underpos. 0207 13 50, 0207 14 50, 0207 26 50, 0207 27 50, 0207 44 51, 0207 45 51, 0207 54 51, 0207 55 51 og 0207 60 51) betragtes fjerkræudskæringer, der består af brystben med ribbenene fordelt på begge sider med omgivende muskulatur

    f) som »lår« (underpos. 0207 13 60, 0207 14 60, 0207 44 61, 0207 45 61, 0207 54 61, 0207 55 61 og 0207 60 61) betragtes fjerkræudskæringer, der består af lårben, skinneben og lægben med omgivende muskulatur. De to snit skal foretages i leddene

    g) som »underlår og stykker deraf« (underpos. 0207 26 60 og 0207 27 60) betragtes kalkunudskæringer, der består af skinneben og lægben med omgivende muskulatur. De to snit skal foretages i leddene

    h) som »lår og stykker deraf, andre varer« (underpos. 0207 26 70 og 0207 27 70) betragtes kalkunudskæringer, der består af lårben med omgivende muskulatur eller lårben, skinneben og lægben med omgivende muskulatur. De to snit skal foretages i leddene

    ij) som »ande- og gåsepaletots« (underpos. 0207 44 71, 0207 45 71, 0207 54 71 og 0207 55 71) betragtes plukkede og fuldstændigt rensede ænder og gæs, uden hoved og fødder, hvis skelet (brystben, ribben, rygsøjle og krydsben) er taget ud, men som endnu har lårben, skinneben og vingeben. 


  3. Den toldsats, der finder anvendelse for blandinger henhørende under dette kapitel, fastsættes således:

    a) når en af bestanddelene udgør mindst 90 % af blandingens vægt, anvendes på den samlede blanding den afgiftssats, der gælder for denne bestanddel,

    b) i de øvrige tilfælde er denne sats den afgift, der gælder for den bestanddel, som er belagt med den højeste afgift.



  4. a) Kød, hverken kogt, stegt eller på lignende måde tilberedt, henføres til kapitel 16, såfremt det er krydret. Ved »krydret kød« forstås kød, hverken kogt, stegt eller på lignende måde tilberedt, tilsat krydderier enten i selve kødet eller på hele overfladen, således at krydderierne kan ses med det blotte øje eller tydeligt kan smages.

    b)
    Kød, henhørende under pos. 0210, som er tilsat krydderier under fremstillingen, forbliver under denne position, forudsat tilsætningen af krydderier ikke har ændret kødets karakter.

  5. Som» »kød og spiselige slagtebiprodukter», saltet i saltlage (underpos. 0210 11 til 0210 93) betragtes kød og spiselige slagtebiprodukter, som er blevet dybtgående og ensartet saltet i alle dele, med et totalt saltindhold på 1,2 vægtprocent og derover, forudsat at det er saltningen, der sikrer langtidsholdbarheden.
    Som »kød og spiselige slagtebiprodukter, saltet i saltlage
    « (underpos. 0210 99) betragtes kød og spiselige slagtebiprodukter, som er blevet dybtgående og ensartet saltet i alle dele, med et totalt saltindhold på 1,2 vægtprocent og derover.

 

Generelle bestemmelser for afsnittet
Klik her for at få vist generelle bestemmelser for "Afsnit I".