Dato for udgivelse
24 maj 2011 09:27
Resumé
SKAT har skærpet kontrollen af tvangsopløste selskaber og de hovedaktionærer der står bag. Kontrollen skal sikre, at de penge og værdier, der er trukket ud af et selskab inden tvangsopløsningen, bliver beskattet efter reglerne. Den ekstra indsats har allerede betydet, at hovedaktionærer har fået forhøjet deres indkomster med 72 millioner kroner.

SKAT har i lidt mere end et år skærpet indsatsen overfor tvangsopløste selskaber og hovedaktionærerne bag disse. Den skærpede kontrol har indtil videre betydet, at der i cirka 300 afsluttede sager er forhøjet indkomster hos hovedaktionærer med 72 millioner kroner.

- De penge der skal beskattes er typisk taget ud af selskaberne som løn eller lån til hovedaktionærerne. Det forsøger selskabets ledelse at skjule, ved ikke at indsende et årsregnskab, der resulterer i en tvangsopløsning af selskabet, forklarer Viggo Lynggaard fra SKAT Nordjylland.

SKAT fortsætter den skærpede kontrol af tvangsopløste selskaber
De selskaber der har kalenderåret som regnskabsår, skal i den kommende tid indsende deres årsregnskaber til SKAT og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Indsendes regnskabet ikke, vil selskabet blive tvangsopløst, og SKAT vil igangsætte en kontrol af både selskab og hovedaktionærer.

- Det skal ikke være muligt for hovedaktionærer at trække penge og andre værdier ud af et selskab uden beskatning, ved at spekulere i at få selskabet tvangsopløst, siger Viggo Lynggaard.

Det er Erhvervs- og Selskabsstyrelsen der sender selskaber til tvangsopløsning i skifteretten, når et selskab ikke har indsendt et årsregnskab. SKAT kan allerede ved behandlingen i skifteretten møde op og stille hovedaktionærerne kritiske spørgsmål til aktiviteterne i et selskab.

Yderligere information:
Journalister: Specialkonsulent Viggo Lynggaard, SKAT Nordjylland, på tlf. 72 37 99 87, eller SKATs pressefunktion på tlf. 72 37 09 00.