SKAT København var i slutningen af maj 2010 på uanmeldt kontrolbesøg hos 20 personer, som har mistet retten til at drive virksomhed. SKAT kunne med det samme konstatere, at tre tidligere virksomhedsejere ikke havde fulgt SKATs tidligere afgørelse om at lukke virksomheden.
- Vi bliver mødt med mange forskellige undskyldninger, når vi pludselig står og banker på døren til en virksomhed. En cafe-ejer var uforstående overfor, at virksomheden skulle være tvangsafmeldt, da hun efter sigende ikke havde modtaget nogen breve fra SKAT. En anden virksomhedsindehaver påstod, at han havde skyndt sig at betale en huslejerestance, da han modtog en postmeddelelse om, at der lå et anbefalet brev til ham på posthuset, fortæller tovholder Jesper Affeldt.
Kontrollen viste, at seks virksomhedsejere havde fulgt SKATs afgørelse. De sidste 11 virksomhedsejere får nu alle undersøgt deres forhold nærmere, da det ikke umiddelbart kunne konstateres, om de fortsat drev ulovlig virksomhed. Typisk fordi de skylder et betydeligt beløb til det offentlige, eller fordi de ikke har haft orden i deres regnskab tidligere, og derfor har fået frataget retten til at drive virksomhed.
Alle, der driver ulovlig virksomhed, risikerer bøder, og i værste fald fængselsstraf.
- Vi støder jævnligt på personer, som godt ved, at virksomheden er ulovlig, men som brænder for at drive deres virksomhed. Kendetegnet for dem er, at de skylder SKAT penge. Vi tager en snak om situationen og forklarer mulighederne for, at virksomheden kan blive registreret, så den bliver lovlig. Først og fremmest skal SKAT have sit udestående hjem. Hvis dette er en mulighed, finder vi en løsning. Er det ikke muligt, ja, så bliver vi desværre nødt til at lukke virksomheden ned. SKAT vil ikke stå sidst i rækken af kreditorer og er meget opmærksom på at få inddrevet pengene til tiden, siger Jesper Affeldt.
Henvendelse vedrørende denne pressemeddelelse kan rettes til tovholder Jesper Affeldt på telefon 7238 2318.