Dato for udgivelse
24 Mar 2010 08:47
Resumé

Selvom der er betalt skat i udlandet, skal udenlandsk indkomst også selvangives i Danmark. SKAT sender derfor nu vejledningsbreve til omkring 1.100 danskere, som SKAT har modtaget kontroloplysninger på for tidligere år.


SKAT modtager hvert år mere end 500.000 oplysninger fra udlandet om danskeres indkomst i udlandet. Det skønnes, at oplysningerne vedrører omkring 50.000 personer. Det er oplysninger, der skal selvangives, men som ikke automatisk kommer med på selvangivelsen.

SKAT sender derfor nu breve til borgere, der ikke tidligere har selvangivet udenlandsk indkomst, men som SKAT har modtaget oplysninger om fra udenlandske skattemyndigheder.

- Vi sender brevene, så man kan nå at komme os i forkøbet. For konstaterer vi efterfølgende, at der er tjent penge i udlandet uden at det er selvangivet, så kan man ikke kun forvente en skatteregning men i værst fald også en bøde, fortæller Karina Gull Pedersen, der er tovholder for projektet i SKAT.

Det er ikke kun de personer, som har modtaget et vejledningsbrev, som kan forvente at blive kontrolleret. SKAT modtager løbende nye kontroloplysninger fra udlandet og vil foretage kontrol af et stort udsnit af disse personer..  

De kontroloplysninger, som SKAT modtager fra udlandet, omfatter blandt andet lønindkomster, pensioner, royalties, renteindtægter, salg af værdipapirer mv. Der bliver hele tiden indgået aftaler med nye lande om udveksling af oplysninger, så antallet af kontroloplysninger vil være stigende. 

SKAT modtager ikke udenlandske kontroloplysninger om udgifter, herunder renteudgifter, betalt underholdsbidrag mv. 

- Selvom man har betalt skat i udlandet, skal indkomsten alligevel selvangives i Danmark efter de danske skatteregler. Men vi sørger selvfølgelig for at give nedslag for den skat, der er betalt i udlandet, så der ikke sker dobbeltbeskatning, fortæller Karina Gull Pedersen.

Den udenlandske indkomst skal opgøres efter de danske skatteregler. Pendler man frem og tilbage mellem bopælen i Danmark og en udenlandsk arbejdsgiver, har man mulighed for at foretage befordringsfradrag på samme måde, som hvis det havde været en dansk arbejdsgiver. Tilsvarende skal salg af aktier igennem udenlandske banker opgøres som hvis det havde været salg gennem danske banker.

Udenlandsk indkomst skal selvangives på en særlig selvangivelse for udenlandsk indkomst, der kan findes på skat.dk. Fristen for at selvangive udenlandsk indkomst er den 1. juli.

Yderligere oplysninger: Journalister: 7237 0900; borgere: 7222 1818