DBSL § 29 indeholder særregler, der begrænser muligheden for at udlodde visse aktiver med succession. Reglerne om succession i § 29 er ændret med virkning for dødsboer, hvor dødsfaldet er indtruffet/skiftet påbegyndt den 1. jan. 1999 eller senere, jf. lov nr. 431 af 26. juni 1998 og TfS 1999,626.
 
Aktiver og passiver►DBSL § 29, stk. 1, fastslår, at gevinst ved udlodning af aktiver, der ikke udgør en erhvervsvirksomhed eller en ideel andel af denne, altid skal beskattes i boet.
◄ 
Erhvervsvirksomhed►Udlodning af en erhvervsvirksomhed eller en ideel andel af denne kan ske med succession. Dette svarer til de regler for aktivkredsen, der gælder for succession ved overdragelse i levende live, jf. KSL § 33 C, jf. E.I.7. Der kan i den forbindelse som udgangspunkt kun succederes i aktiver. Der kan alene succederes i passiver, der er accessoriske til et udloddet aktiv, hvori der succederes.
◄ 
Visse faste ejendommeBestemmelsen i § 29, stk. 2, er en særregel, der begrænser adgangen til succession ved overtagelsen af fast ejendom. Reglen er formuleret således, at fortjenesten i visse tilfælde skal beskattes i boet, hvilket udelukker succession.
Der kan ikke succederes i fast ejendom, medmindre ►mere end halvdelen af ejendommen blev anvendt i afdødes eller den efterlevende ægtefælles erhvervsvirksomhed. Ved opgørelsen af den erhvervsmæssige andel lægges den ejendomsværdimæssige fordeling mellem erhverv og beboelse til grund.◄ Udlejning af anden fast ejendom end fast ejendom som nævnt i vurderingslovens § 33, stk. 4 og 7 (bortforpagtning af landbrugsejendomme), anses ikke i denne forbindelse for erhvervsvirksomhed. Som udgangspunkt skal fortjeneste ved udlodning af anden fast ejendom beskattes på samme måde som fortjeneste ved salg, jf. § 27, stk. 1.
Hvis ejendommen omfattes af EBL § 8 (parcelhusreglen) er fortjenesten imidlertid ikke skattepligtig, og hvis ejendommen omfattes af EBL § 9, stk. 1 (stuehuse og blandede ejendomme), er fortjenesten kun delvis skattepligtig, jf. henvisningen til § 27, stk. 3. For ejendomme omfattet af EBL § 8 er succession udelukket. EBL § 9, stk. 4, der angår afståelse af en- og tofamilieshuse, der tidligere har udgjort en del af en blandet benyttet ejendom, hvis ejeren beboede ejendommen i denne periode, er ophævet med virkning fra indkomståret 1999, jf. lov nr. 434 af 26. juni 1998, for at undgå et uheldigt samspil med genanbringelsesreglerne.
 
Aktier - 1 pct.-kravet►For at en fysisk person skal kunne succedere ved udlodning af aktier (børsnoterede som unoterede), er det en generel betingelse, at udlodningen til den enkelte modtager udgør mindst 1 pct. af aktiekapitalen i det pågældende selskab.
◄ 
Aktier omfattet af ABL §§ 2, 2d, 2e og 4►Successionsreglerne i DBSL angående aktier er tilnærmet reglerne for succession i levende live, som fastsat i ABL § 11.
DBSL § 29, stk. 3, angår aktier omfattet af ABL §§ 2, 2d, 2e og 4, dvs. almindelige aktier, investeringsbeviser og idè-aktier.
Succession er udelukket i aktier omfattet af ABL §§ 2, 2d, 2e eller 4, når selskabets virksomhed i væsentligt omfang består i at besidde værdipapirer eller at udleje fast ejendom. Om selskabets virksomhed i væsentlig omfang består i at besidde værdipapirer eller at udleje fast ejendom beror på en konkret vurdering. Vurderingen kan tage udgangspunkt i formålet med selskabets virksomhed. I vurderingen indgår en sammenligning mellem selskabets indkomst ved passiv pengeanbringelse og udlejning af fast ejendom over for selskabets andre indtægtskilder. Ved vurderingen kan endvidere lægges vægt på, hvilke aktiver virksomhedens formue er anbragt i, herunder hvor stor en del af formuen der er passivt placeret i værdipapirer eller i udlejningsejendomme.
Der kan uanset det foran anførte altid ske succession, hvis selskabet udøver næring ved køb og salg af værdipapirer. Der kan endvidere ske succession, hvis selskabet driver finansieringsvirksomhed, men der skal være tale om finansieringsvirksomhed af et væsentligt omfang, før denne regel vil give adgang til succession. Ved vurderingen af, om finansieringsvirksomheden har været væsentlig, kan der tages udgangspunkt i, om kursværdien af de direkte udlån - det kan være til eksterne eller koncerninterne parter - udgør 25 pct. eller mere af selskabets regnskabsmæssigt opgjorte egenkapital.
Virksomhed ved bortforpagtning af landbrugsejendomme mv., jf. vurderingslovens § 33, stk. 4 og 7, anses ikke som udlejning af fast ejendom, og der kan succederes i aktier i en sådan virksomhed, forudsat at 1 pct-kravet er opfyldt. Ved vurderingen af, om selskabets virksomhed i væsentligt omfang består i at besidde værdipapirer eller at udleje fast ejendom, medregnes endvidere virksomhed i datterselskaber, hvori selskabet mv. direkte eller indirekte ejer mindst 25 pct. af aktiekapitalen. Dette betyder, at moderselskabets del af datterselskabets virksomhed i disse tilfælde lægges til moderselskabets virksomhed ved vurderingen af, om moderselskabets aktier kan udloddes med succession.
◄ 
Børsnoterede aktier§ 29, stk. 4, er en særregel, der fastlægger de skattemæssige konsekvenser af udlodning af børsnoterede aktier. Beskatningen afhænger af størrelsen af den enkelte udlodning. En enkelt udlodning betyder i denne forbindelse en særskilt udlodning og ikke en samlet udlodning. Har samme arving modtaget såvel acontoudlodning som udlodning ved boets slutning, betragtes dette således som to udlodninger.
 
Udlodninger under grundbeløbetHvis den enkelte udlodning ikke overstiger et grundbeløb på 83.300 kr. (113.300 kr. i 1999-niveau), skal gevinsten ved udlodningen beskattes i boet. ►Hvis der til den enkelte udlodningsmodtager udloddes børsnoterede aktier i forskellige selskaber, medtages alle aktierne ved opgørelsen af denne bundgrænse. Det gælder både aktier, der udgør mindst 1 pct. af aktiekapitalen i det pågældende selskab, samt aktier, der ikke opfylder 1 pct.-kravet og som allerede af denne grund ikke kan udloddes med succession.◄ Hvis boets samlede beholdning af børsnoterede aktier ligger under grundbeløbet, er udlodningen dog skattefri, hvis der er tale om aktier, der på afståelsestidspunktet har været ejet i 3 år eller mere, medmindre beholdningens kursværdi indenfor de seneste 3 år har oversteget det nævnte grundbeløb. Om de afgørende tidspunkter for kursvurderingerne se cirkulære nr. 137 af 19. juli 1994 om beskatning ved afståelse af aktier mv., pkt. 3.2.2.1.
 
Den enkelte udlodning over grundbeløbetHvis derimod den enkelte udlodning overstiger grundbeløbet, skal kun den del af udlodningen, der ligger under grundbeløbet, beskattes i boet. Resten af udlodningen omfattes af de almindelige regler for udlodning i DBSL, jf. for så vidt angår muligheden for succession og den efterfølgende beskatning af modtageren reglerne i kapitel 6. Hvis modtageren succederer, afhænger det af de almindelige regler i ABL, om en senere afståelse af aktierne er skattefri for modtageren, jf. herved § 35, stk. 1, 3. pkt. Vedr. ABL §§ 2 og 4 henvises til S.G.2.4.5.
Hvis den aktiepost, der udloddes, er sammensat af aktier, der er anskaffet af afdøde på forskellige tidspunkter, fremgår det af sidste pkt., at det fortrinsvis er gevinst vedrørende de først anskaffede aktier, der beskattes i boet, dvs. at der fortrinsvis succederes i de sidst anskaffede aktier.
 
Regulering PSL § 20Beløbsgrænsen i § 29, stk. 4, 1. pkt., for den del af udlodningen, der altid skal beskattes i boet, reguleres efter PSL § 20. Det betyder, at grundbeløbet på 83.300 kr. (1987-niveau) svarer til en beløbsgrænse på 113.300 kr. i 1999-niveau.
 
Aktier omfattet af ABL §§ 2a, og 2c►DBSL § 29, stk. 5 fastslår, at der ikke kan ske succession ved udlodning af aktier omfattet af ABL §§ 2a, og 2c. Der er tale om aktier i finansielle selskaber i skattelylande og aktier erhvervet for lånte midler før 1. jan. 1994. Se nærmere om disse aktietyper i S.G.2.4, S.G.2.4.1 og S.G.2.4.2◄.
 
Efterlevende ægtefælle►Efter § 29, stk. 6, finder følgende stykker ikke anvendelse ved udlodning til en efterlevende ægtefælle - § 29, stk. 1, om gevinst ved udlodning af aktiver, § 29, stk. 3, om gevinst ved udlodning af aktier mv. omfattet af ABL §§ 2, 2d, 2e eller 4, og § 29, stk. 5, om gevinst ved udlodning af aktier omfattet af ABL §§ 2a, og 2c.
◄ 
Kun fysiske personer►Successionsadgangen er generelt begrænset til udlodning til fysiske personer, jf. DBSL § 36, stk. 1, således at juridiske personer ikke kan modtage udlodning med succession.
◄