Bestemmelser

Bestemmelser

  1. Dette kapitel omfatter ikke:

    a) grøntsager, frugter og nødder, tilberedt eller konserveret på de i kapitel 7, 8 og 11 nævnte måder

    b) vegetabilske fedtstoffer og olier (kapitel 15)

    c) tilberedte fødevarer indeholdende over 20 vægtprocent pølse, kød, slagtebiprodukter, blod, insekter, fisk, krebsdyr, bløddyr eller andre hvirvelløse vanddyr eller en blanding af disse produkter (kapitel 16) 

    d) bagværk og andre varer henhørende under pos. 1905 

    e) homogeniserede sammensatte fødevarer (pos. 2104).


  2. Pos. 2007 og 2008 omfatter ikke frugtgelé, frugtmos, mandler med sukkerovertræk og lignende produkter med karakter af sukkervarer (pos. 1704) eller chokoladevarer (pos. 1806).

  3. Pos. 2001, 2004 og 2005 omfatter kun varer henhørende under kapitel 7, pos. 1105 eller 1106 (undtagen mel og pulver af varer henhørende under kapitel 8), når de er tilberedt eller konserveret på anden måde end nævnt i bestemmelse 1 a).

  4. Tomatsaft med et tørstofindhold på 7 vægtprocent og derover henhører under pos. 2002.

  5. Som »fremstillet ved kogning« i pos. 2007 forstås varmebehandling ved atmosfærisk tryk eller ved reduceret tryk for at forøge et produkts viskositet ved reduktion af vandindholdet eller på anden måde.

  6. Som »frugt- og grøntsagssafter«, ugærede og ikke tilsat alkohol i pos. 2009 anses saft med et alkoholindhold (se bestemmelse 2 til kapitel 22) på ikke over 0,5 % vol.

Underpositionsbestemmelser

  1. Som »homogeniserede grøntsager« i underpos. 2005 10 anses tilberedninger, af den art der anvendes som fødevarer egnet til spædbørn og småbørn eller til diætetisk brug, bestående af fint homogeniserede grøntsager, i pakninger til detailsalg af nettovægt ikke over 250 g. Ved anvendelsen af denne bestemmelse ses bort fra små mængder af bestanddele, der er tilsat som smagsstof, konserveringsmiddel eller af andre årsager. Tilberedningerne kan ligeledes indeholde små mængder synlige stykker grøntsager. Denne underposition skal anvendes frem for alle andre underpositioner i pos. 2005.

  2. Som »homogeniserede tilberedninger« i underpos. 2007 10 anses tilberedninger af den art, der anvendes som fødevarer egnet til spædbørn og småbørn eller til diætetisk brug, bestående af fint homogeniseret frugt, i pakninger til detailsalg af nettovægt ikke over 250 g. Ved anvendelsen af denne bestemmelse ses bort fra små mængder af bestanddele, der er tilsat som smagsstof, konserveringsmiddel eller af andre årsager. Tilberedningerne kan ligeledes indeholde små mængder synlige frugtstykker. Denne underposition skal anvendes frem for alle andre underpositioner i pos. 2007.

  3. Som »Brix-værdi« i underpos. 2009 12, 2009 21, 2009 31, 2009 41, 2009 61 og 2009 71, forstås den direkte aflæsning af Brix-tallet målt med et Brix-hydrometer eller et brydningsforhold udtrykt som procentindhold af saccharose målt med et refraktometer ved 20 °C eller omregnet til 20 °C, hvis målingen er foretaget ved en anden temperatur.

Supplerende bestemmelser

  1. Pos. 2001 omfatter kun grøntsager, frugter, nødder og andre spiselige plantedele, tilberedt eller konserveret med eddike eller eddikesyre, med et indhold af fri flygtig syre, beregnet som eddikesyre, på 0,5 vægtprocent eller derover. For svampe henhørende under underpos. 2001 90 50 må saltindholdet endvidere ikke overstige 2,5 vægtprocent.

  2. a) Indholdet af forskellige sukkerarter, beregnet som saccharose (indhold af sukker), i varer under dette kapitel beregnes ved at multiplicere det tal, der bestemmes refraktometrisk ved 20 °C (anvendt efter den i bilaget til Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014 foreskrevne metode 1)), med en af følgende faktorer:

    - 0,93 for varer henhørende under underpos. 2008 20 til 2008 80, 2008 93, 2008 97 og 2008 99

    - 0,95 for varer henhørende under andre underpositioner.

    Indholdet af forskellige sukkerarter beregnet som saccharose (indhold af sukker) i følgende varer henhørende under dette kapitel:

    - varer, der er fremstillet på basis af tang og andre alger, der er tilberedt eller konserveret på en anden måde, der ikke er omfatte af kapitel 12

    - varer, der er fremstillet på basis af maniokrod, arrowroot, saleprod, jordskokker, batater (søde kartofler) og lignende rødder og rodknolde med stort indhold af stivelse eller inulin under position 0714

    - varer, der er fremstillet på basis af vinblade

    svarer imidlertid til den værdi, som fremkommer ved beregning på grundlag af målinger der er foretaget ved hjælp af højtryksvæskekromatografi (HPLC) efter følgende formel:

    S + (G + F) x 0,95

    hvor:

    »S« er saccharoseindhold bestemt ved HPLC

    »F« er fructoseindhold bestemt ved HPLC

    »G« er glucoseindhold bestemt ved HPLC

    b) "Brix-værdien" i underpositionerne i position 2009svarer til den størrelse, der bestemmes refraktometrisk ved 20 °C (anvendt efter den i bilaget til gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014 foreskrevne metode 1)).

  3. Varer henhørende under underpos. 2008 20-2008 80, 2008 93, 2008 97 og 2008 99 anses som »tilsat sukker«, når deres indhold af sukker overstiger de nedenfor anførte vægtprocenter:

    - ananas og druer: 13 %

    - andre frugter, herunder frugtblandinger, og andre spiselige dele af planter: 9 %

  4. I underpos. 2008 30 11-2008 30 39, 2008 41 11-2008 40 39, 2008 50 59, 2008 60 11-2008 60 39, 2008 70 11-2007 70 59, 2008 80 11-2008 80 39, 2008 93 11-2008 93 23, 2008 97 12-2008 97 38 og 2008 99 11-2008 99 40 gælder følgende:

    - ved »virkeligt alkoholindhold udtrykt i masse« forstås antal kg ren alkohol, der findes i 100 kg af varen

    - »% mas« er den anvendte enhed for alkoholindhold udtrykt i masse.

  5. Følgende gælder produkterne i den tilstand, som de foreligger:

    a) Ved indhold af tilsat sukker for varer henhørende under pos. 2009 forstås »sukkerindholdet« reduceret med de nedenfor anførte størrelser, afhængig af typen af frugtsaft:

    - citron- og tomatsaft: 3

    - druesaft: 15

    - andre frugt- eller grøntsagssafter, herunder saftblandinger: 13

    b) Frugtsaft tilsat sukker med en Brix-værdi på 67 og derunder og et frugtsaftindhold på mindre end 50 vægtprocent mister deres oprindelige karakter som frugtsaft under pos. 2009

    Punkt b) gælder ikke for koncentreret naturligt frugtsaft. Koncentreret naturlig frugtsaft er således ikke undtaget fra pos. 2009.

  6. Som »koncentreret druesaft (herunder koncentreret druemost)« (underpos. 2009 69 51 og 2009 69 71) anses druesaft (herunder druemost), for hvilken den størrelse, der bestemmes refraktometrisk ved 20 °C (anvendt efter den i bilaget til gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014 foreskrevne metode), er 50,9 % eller derover.

  7. Som »tropiske frugter« (underpos. 2001 90 92, 2006 00 35, 2006 00 91, 2007 10 91, 2007 99 93, 2008 97 03, 2008 97 05, 2008 97 12, 2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97 76, 2008 97 92, 2008 97 94, 2008 97 97, 2008 99 24, 2008 99 31, 2008 99 36, 2008 99 38, 2008 99 48, 2008 99 63, 2009 89 34, 2009 89 36, 2009 89 73, 2009 89 85, 2009 89 88, 2009 89 97, 2009 90 92, 2009 90 95 og 2009 90 97) anses guavabær, mango, mangostaner, melontræsfrugter (papaya), tamarinder, cashwæbler, litchi, jackfrugter, sapotiller, passionsfrugter, caramboler og pitahaya.

  8. Som »tropiske nødder« (underpos. 2001 90 92, 2006 00 35, 2006 00 91, 2007 99 93, 2008 19 12, 2008 19 92, 2008 97 03, 2008 97 05, 2008 97 12, 2008 97 16, 2008 97 32, 2008 97 36, 2008 97 51, 2008 97 72, 2008 97 76, 2008 97 94 og 2008 97 97) anses kokosnødder, cashewnødder, paranødder, arecanødder (betelnødder), kolanødder og macadamianødder (queenslandnødder).

  9. Tang og andre alger, der er tilberedt eller konserveret ved måder, der ikke er nævnt i kapitel 12, såsom kogning, ristning, krydring eller tilsætning af sukker, tariferes i kapitel 20 som tilberedninger af andre plantedele. Tang og andre alger, fersk, kølet, frosset eller tørret, også formalet, tariferes i pos. 1212.

 NOTE:

1) Kommissionens gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014 af 11. september 2014 om fastlæggelse af refraktometermetoden til måling af det opløselige tørstofindhold i varer forarbejdet på basis af frugt og grøntsager med henblik på deres tarifering i den kombinerede nomenklatur (EUT L 274 af 16.9.2014, s. 6).

 

 

 



Generelle bestemmelser for afsnittet

Klik her for at se "Generelle bestemmelser for afsnit IV"