Bestemmelser | Bestemmelse - Dette kapitel omfatter ikke:
a) sukkervarer med indhold af kakao (pos. 1806)
b) kemisk rene sukkerarter (bortset fra saccharose, lactose, maltose, glucose og fruktose) og andre varer henhørende under pos. 2940
c) lægemidler og andre varer henhørende under kapitel 30. Underpositionsbestemmelser - Ved »råsukker« (underpos. 1701 12, 1701 13 og 1701 14) forstås sukker med et saccharoseindhold i tør tilstand på under 99,5 vægtprocent, beregnet ved polarisation.
- Underpos. 1701 13 omfatter kun rørsukker fremstillet uden centrifugering med et saccharoseindhold i tør tilstand på 69 vægtprocent eller derover, men under 93 vægtprocent. Produktet indeholder kun naturlige xenomorfe mikrokrystaller, af uregelmæssig form, ikke synlige med det blotte øje, som er omgivet af melasserester og andre bestanddele af rørsukker.
Supplerende bestemmelser - Ved »råsukker« (underpos. 1701 12 10, 1701 12 90, 1701 13 10, 1701 19 90, 1701 14 10 og 1701 14 90) forstås sukker, hverken tilsat smagsstoffer, farvestoffer eller andre stoffer, med et saccharoseindhold i tør tilstand på under 99,5 vægtprocent, beregnet ved polarisation.
- Tolden for råsukker henhørende under underpos. 1701 12 10, 1701 13 10 og 1701 14 10, for hvilket udbyttet bestemt efter bilag III, del B, punkt III i Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 1308/2013 (EUT L 347 af 20.12.2013, s.671) afviger fra 92%, beregnes således:
Den anførte sats multipliceres med en justeringskoefficient, som findes ved at dividere udbytteprocentsatsen bestemt efter ovennævnte bestemmelser med 92.
- Ved »hvidt sukker« (underpos. 1701 99 10) forstås sukker, hverken tilsat smagsstoffer, farvestoffer eller andre stoffer, med et saccharoseindhold i tør tilstand på 99,5 vægtprocent og derover, beregnet ved polarisation.
- For varer henhørende under underpos. 1702 20 10, 1702 60 95 og 1702 90 71 bestemmes indholdet af sukker (saccharose, fructose, glucose og maltose, hvor fructose og glucose er udtrykt som saccharose) ved hjælp af højtryksvæskekromatografi (HPLC) efter følgende formel:
S + 0,95 x (F + G) + M
hvor:
»S« er saccharoseindhold bestemt ved HPLC
»F« er fructoseindhold bestemt ved HPLC
»G« er glucoseindhold betstemt ved HPLC
»M« er maltoseindhold bestemt ved HPLC
For varer henhørende under underpos. 1702 60 80, 1702 90 80 og 1702 90 95 bestemmes indholdet af saccharose, herunder indholdet af andet sukker omregnet til saccharose ved rerkraktometermotoden (udtrykt i Brix-grader i overensstemmelse med bilaget til Kommissionens gennemførelsesforording (EU) nr. 974/2014 (EUT L 274 af 16.09.2014)). For varer henhørende under underpos. 1702 60 80 og 1702 90 80 omregnes resultaterne til saccharose, ved at Brix-graderne multipliceres med en koefficient på 0,95.
- Ved »isoglucose« (underpos. 1702 30 10, 1702 40 10, 1702 60 10 og 1702 90 30) forstås en vare, der er fremstillet på basis af glucose eller polymere deraf, med et fructoseindhold i tør tilstand på 10 vægtprocent og derover.
For varer henhørende under de underpositioner bestemmes indholdet af saccharose, herunder indholdet af andet sukker omregnet til saccharose, ved refraktometermetoden (udtrykt i Brix-grader i overensstemmelse med bilaget til gennemførelsesforordning (EU) nr. 974/2014.
- Ved »inulinsirup« forstås:
a) i underpos. 1702 60 80 den vare, der fremkommer umiddelbart ved hydrolyse af inulin eller oligofructoser, med et indhold i tør tilstand på over 50 vægtprocent fructose i fri form eller i form af saccharose
b) i underpos. 1702 90 80 den vare, der fremkommer umiddelbart ved hydrolyse af inulin eller oligofructoser, med et indhold i tør tilstand på mindst 10 vægtprocent men ikke over 50 vægtprocent fructose i fri form eller i form af saccharose.
Mængden af »fructose i fri form eller i form af saccharose« skal fastslås ved at anvende formlen F + 0,5 S/0,95 på tørstoffet, hvor »F« er indholdet af fructose, og »S« er indholdet af saccharose, som fastsat i højtryksvæskekromatografimetoden.
- Varer henhørende under underpos. 1704 90, der indføres i assortimenter, pålægges et landbrugselement (le) fastsat på grundlag af det gennemsnitlige indhold af mælkefedt, mælkeproteiner, saccharose, isoglucose, glucose og stivelse i hele assortimentet.
- Overalt i nomenklaturen tariferes blandinger af sukker med små mængder af andre stoffer i kapitel 17, medmindre de har karakter af en tilberedning, der tariferes andetsteds.
|