Bestemmelser

Bestemmelser

  1. Under pos. 1207 henhører bl.a. palmenødder og -kerner, bomuldsfrø, ricinusfrø, sesamfrø, sennepsfrø, saflorfrø, valmuefrø og sheafrø (karitefrø). Positionen omfatter derimod ikke varer henhørende under pos. 0801 eller 0802, og heller ikke oliven (kapitel 7 eller kapitel 20).

  2. Pos. 1208 omfatter ikke kun ikkeaffedtet mel, men også delvis affedtet mel eller mel, der har været affedtet og derefter er blevet helt eller delvis genfedtet med dets oprindelige fedtstof. Positionen omfatter derimod ikke restprodukter henhørende under pos. 2304-2306.

  3. Som »frø til udsæd« under pos. 1209 betragtes roefrø, græsfrø og andet grøntfoderfrø, blomsterfrø, grøntsagsfrø, frø af skovtræer og frugttræer samt frø af vikker (bortset fra frø af arten Vicia faba) og lupiner.

    Pos. 1209 omfatter derimod ikke følgende produkter, selv om de anvendes til udsæd:

    a) bælgfrugter og sukkermajs (kapitel 7)

    b  krydderier og andre varer henhørende under kapitel 9

    c) korn (kapitel 10)

    d) varer henhørende under pos. 1201-1207 eller 1211.

  4. Under pos. 1211 henhører bl.a. følgende planter og dele deraf: basilikum, borasurt, ginseng, isop, lakrids, alle arter af mynte, rosmarin, rude, salvie og malurt.

    Pos. 1211 omfatter derimod ikke:

    a) lægemidler og andre varer henhørende under kapitel 30

    b) parfumevarer, kosmetik og toiletmidler henhørende under kapitel 33

    c) insektbekæmpelsesmidler, afsvampningsmidler, ukrudtbekæmpelsesmidler, desinfektionsmidler og lignende varer henhørende under pos. 3808.

  5. Som »tang og andre alger« i pos. 1212 betragtes ikke:

    a) inaktive encellede mikroorganismer (pos. 2102)

    b) kulturer af mikroorganismer (pos. 3002)

    c) gødningsstoffer (pos. 3101 eller 3105).  

 

Underpositionsbestemmelse

1.  Som »rybsfrø og rapsfrø med lavt indhold af erucasyre« (underpos. 1205 10) betragtes rybsfrø og rapsfrø, som giver en ikkeflygtig olie med indhold af erucasyre på under 2 vægtprocent, og som indeholder under 30 micromol glucosinolater pr. gram i den faste fraktion.

Generelle bestemmelser for afsnittet
Klik her for at se "Generelle bestemmelser for afsnit II"