I henhold til § 9, stk. 2, i kildeskattebekendtgørelsen opgøres den samlede forskudsskat som den skat, der kan beregnes på grundlag af den samlede forskudsregistrerede indkomst mv. med tillæg af eventuel overført restskat mv. efter KSL § 61, stk. 3, forventet ejendomsværdiskat og med fradrag af indeholdt udbytteskat, overført overskydende skat under 100 kr. og godskrevet virksomhedsskat/konjunkturudligningsskat. I den samlede forskudsskat indgår også ejendomsværdiskatten og grøn check. Se dog § 9, stk. 2, i kildeskattebekendtgørelsen om visse overførsler til udenlandsk pensionsordning.
Fra og med indkomståret 2012 indgår samlet beregnet AM-bidrag også i den samlede forskudsskat, men ved skattekortberegningen fratrækkes den del af det beregnede AM-bidrag, der indeholdes hos arbejdsgiver.
I henhold til § 10 i lov om inddrivelse af gæld til det offentlige (lov nr. 1333 af 19. december 2008), jf. kildeskattebekendtgørelsens § 9, stk. 1, og §§ 10 og 11, kan der endvidere ske lønindeholdelse af visse nærmere angivne fordringer, jf. bilag 1 til lov om inddrivelse af gæld til det offentlige.
Det samlede fradrag på skattekortet beregnes som forskellen mellem på den ene side A-indkomsten og på den anden side summen af den foreløbige skat og eventuel ejendomsværdiskat ganget med 100 og delt med indeholdelsesprocenten før forhøjelse til nærmeste hele procent. Se dog § 9, stk. 1, i kildeskattebekendtgørelsen om visse overførsler til udenlandsk pensionsordning. Hvis skattekortfradraget bliver negativt, sættes det til 0. I det omfang, den foreløbige skat ikke kan indeholdes i A-indkomsten, opkræves det overskydende skattebeløb som B-skatterater, jf. dog F.3.3.5.