DAC artikel 8ac som indsat ved DAC7 indeholder i stk. 7 regler om de fremgangsmåder, der skal tages i anvendelse, hvis det skulle komme på tale at foretage en vurdering af, hvorvidt en jurisdiktion uden for EU har indført regler, der fuldt ud svarer til DAC7-ordningen. Dette har betydning for begrebsanvendelsen flere steder i BEK nr. 1253 af 06/09/2023:

  • Begrebet "Indberettende Platformsoperatør" - § 5, nr. 2
  • Begrebet "Kvalificeret Platformsoperatør uden for EU" - § 6
  • Begrebet "Kvalificeret Jurisdiktion uden for EU" - § 7
  • Begrebet "Gældende Betinget Aftale mellem Kompetente Myndigheder" - § 8
  • Begrebet "Kvalificerede Relevante Aktiviteter " - § 10.

Hvis et land eller en jurisdiktion uden for EU indgår en aftale med et eller flere EU-lande om udveksling af oplysninger inden for rammer, der svarer til DAC7, skal EU-Kommissionen enten på eget initiativ eller på initiativ af et EU-medlemsland, der har indgået en sådan aftale, træffe beslutning om, hvorvidt aftalen skal anses for ækvivalent med DAC7 eller ej. Afgørelsen skal have form af en gennemførelsesretsakt (gennemførelsesforordning).

Kommissionen har også mulighed for på eget initiativ at fastsætte generelle retningslinjer for, hvordan ovenstående procedure skal gennemføres i konkrete tilfælde. Sådanne generelle retningslinjer skal også fastlægges i en gennemførelsesforordning. 

OECD's DPI MCAA, som pr. 1. januar er underskrevet af 22 lande, men endnu ikke af Danmark, vil skulle undergå ækvivalensproceduren i løbet af 2023. Eftersom der ikke skal ske indberetning og udveksling med hensyn til ikke-EU-jurisdiktioner vedrørende kalenderåret 2023, gennemgås ækvivalensproceduren ikke yderligere på nuværende tidspunkt. 

Se også afsnit A.B.1.2.8.6.1.2 om OECD-aftalen.