Renter fra kilder her i landet medfører begrænset skattepligt efter KSL § 2, stk. 1, litra h.
Den begrænsede skattepligt efter denne bestemmelse omfatter kun personer, som har været fuldt skattepligtige efter KSL § 1 i en eller flere perioder på i alt mindst 5 år inden for de seneste 10 år før ophør af skattepligt efter denne bestemmelse, jf. KSL § 2, stk. 5. Endvidere omfatter den begrænsede skattepligt kun personer, hvis skattepligt efter KSL § 1 er ophørt 18. feb. 1987 eller senere.
Ved indtræden eller ophør af indkomstskattepligt i medfør af § 2, stk. 1, litra h), finder LL § 5 B tilsvarende anvendelse, jf. KSL § 2, stk. 5, 6. pkt., - dvs. at renteindtægter ved opgørelsen af den skattepligtige indkomst fordeles over den periode, de vedrører, på den måde, som er nævnt i LL § 5, stk. 6.
Den begrænsede skattepligt omfatter også renter af fordringer, som en fraflyttet person erhverver i Danmark efter ophøret af fuld skattepligt. Renteindtægter omfattet af bestemmelsen skal som hovedregel beskattes med en bruttoskat på 30%. Som oftest vil en DBO dog føre til, at bopælslandet har den udelukkende beskatningsret til renteindtægter. Renteindtægter, der er knyttet til virksomhed med fast driftssted her i landet, vil være omfattet af KSL § 2, stk. 1, litra d. Disse renter skal indgå ved opgørelsen af virksomhedens overskud. Se nærmere under D.A.2.4. Der er som nævnt tale om en bruttobeskatning af renter. Dette medfører, at den udenlandske fordringshaver ved opgørelsen af den skattepligtige renteindtægt og ved skatteberegningen ikke kan opnå
  • fradrag for udgifter i forbindelse med erhvervelsen af de skattepligtige renter (heller ikke renteudgifter),
  • fradrag for underskud ved anden begrænset skattepligtig virksomhed,
  • personfradrag.
Ved beregningen af den skat, som skal opkræves, skal de danske skattemyndigheder som nævnt ovenfor i hvert enkelt tilfælde tage hensyn til regler om bortfald eller nedsættelse af kildestatsbeskatning af renter i en eventuel dobbeltbeskatningsoverenskomst, som Danmark har indgået med den stat, hvor fordringshaveren er hjemmehørende, hvis modtageren dokumenterer at være skattemæssigt hjemmehørende i den anden stat. I nogle dobbeltbeskatningsoverenskomster findes der regler om, at Danmarks afkald på eller begrænsning af retten til at beskatte betalinger fra kilder her i landet til modtagere i den anden stat kun gælder, hvis modtageren dokumenterer, at betalingen medregnes ved opgørelsen af skattepligtig indkomst i den anden stat. I disse tilfælde må modtageren dokumentere, at denne betingelse for Danmarks afkald på eller begrænsning af beskatningsretten er opfyldt.