Kendetegn C 2 er gengivet i BEK nr. 1634 af 27/12/2019 § 17, stk. 3, og lyder således:

"Fradrag af samme afskrivninger på aktivet påberåbes i mere end én jurisdiktion."

Et eksempel herpå er leasingforhold, hvor leasingtager og leasinggiver er hjemmehørende i hver sin jurisdiktion, hvor afskrivning i leasingtagerens jurisdiktion kan foretages af leasingtageren, og afskrivning også kan foretages af leasinggiveren i leasinggiverens jurisdiktion.

Kendetegn C 2 omfatter tilfælde, hvor forskellige skatteydere foretager afskrivning på det samme aktiv i forskellige jurisdiktioner.

Kendetegn C 2 finder ikke anvendelse i situationer, hvor afskrivning på det samme aktiv foretages af både et fast driftssted i udlandet samt dettes hovedkontor, hvis det land, hvor hovedkontoret er hjemmehørende, anvender et globalindkomstprincip og giver lempelse for dobbeltbeskatning efter creditmetoden. 

Kendetegn C 2 finder heller ikke anvendelse i situationer, hvor indkomsten i et udenlandsk datterselskab medregnes i den danske skattepligtige indkomst, fordi det udenlandske datterselskab er omfattet af CFC-beskatning efter SEL § 32 eller international sambeskatning efter SEL § 31 A.

Det bemærkes, at i tilfælde hvor der gives fradrag for den samme udgift (afskrivning) i flere jurisdiktioner, vil fradrag kunne nægtes for selskaber efter SEL § 8 D, stk. 1, da der i så fald foreligger et hybridt mismatch, der fører til dobbelt fradrag. Se SEL § 8 C, stk. 1, nr. 1 og 4. I disse tilfælde vil fradrag for afskrivninger ikke kunne påberåbes i Danmark, og ordningen vil således ikke være omfattet af kendetegn C 2.

Tilsvarende gælder for fysiske personer, hvor fradrag kan nægtes efter LL § 5 G, stk. 1, hvis udgiften kan fratrækkes i indkomst, der ikke indgår ved beregning af dansk skat.

Anvendelsesområdet for kendetegn C 2 i relation til danske skatteydere må derfor anses for at være yderst begrænset.