Producenter, der producerer elektricitet fra henholdsvis fast biomassebrændsel og råolieprodukter, vil skulle udregne det forhøjede fradrag ved brug af beregningsmetoden, der fremgår af bilag 2. Fradraget kan dog ikke blive mindre end 180 euro per MWh.

 

Det følger af bilag 2, at producenten i beregningsmetoden vil skulle indsætte brændselsprisen og CO2-kvoteprisen for det pågældende anlæg.

 

Ved beregningen af brændselsprisen for olie og fast biomasse benyttes den pris, der fastsættes på aftaletidspunktet for den periode, der afregnes for. CO2-kvoteprisen aflæses på en offentlig tilgængelig handelsplatform, European Energy Exchange AG. CO2-kvoteprisen, der indgår i beregningsmetoden, skal være kvoteprisen i euro per ton for den måned, der afregnes for. Ved beregning af CO2-kvoteprisen anvendes dagsprisen, der fremgår af handelsplatformen som End of Day Index, for hver dag i kalendermåneden. Brændselsprisen og CO2-kvoteprisen beregnes som middelværdi over hver kalendermåned.

 

CO2-kvoteprisen tilgås per dags dato via følgende link: https://www.eex.com/en/market-data/environmentals/spot

 

Brændselsprisen skal være den faktiske pris i euro per MWh for det konkrete anvendte brændsel. Det vil sige, at hvis det anvendte brændsel er indkøbt på forskellige tidspunkter, vil den vægtede gennemsnitspris skulle beregnes. Hvis brændslet er indkøbt i en anden enhed end euro per MWh, f.eks. kroner per ton, foretages en omregning til euro per MWh under anvendelse af den af Danmarks Nationalbank offentliggjorte gennemsnitlige valutakurs for den dato, hvor aftalen om indkøb af brændslet er indgået samt en brændværdi.

 

Brændværdien kan dokumenteres med repræsentative målinger eller ved at benytte standardværdier fra Energistyrelsens årlige, offentliggjorte Energistatistik.