TK art. 99Toldoplag inddeles i 2 kategorier, hhv. offentlige og private. Ved et offentligt oplag forstås et toldoplag, hvor enhver person kan oplægge varer, medens et privat oplag er et toldoplag, hvor det er forbeholdt oplagshaveren at oplægge varer.
 
På et privat toldoplag skal oplagshaveren altid være den samme som oplæggeren, uden nødvendigvis at være ejer af varerne. Oplagshaver er den hovedansvarlige.
 
I Danmark udstedes bevillinger til toldoplag af typerne A, C, D og E.
 
GB art. 525, stk. 1, litra aType A er et offentligt toldoplag, hvor varerne oplægges under oplagshaverens ansvar. Dvs. oplagshaver er ansvarlig for, at varerne under oplæggelsen ikke unddrages toldtilsyn, at de forpligtelser, der følger af, at varerne er oplagt på toldoplag, overholdes, samt at de nærmere betingelser, der er fastsat i bevillingen, overholdes.
 
GB art. 525, stk. 2, litra cType C er et privat toldoplag, hvor de normale fremgangsmåder ved til- og fraførsel anvendes.
 
GB art. 525, stk. 2, litra aType D er et privat toldoplag. Det særlige ved et type D oplag er, at beskatningselementerne fastsættes allerede ved oplæggelsen af varerne. Hvis varerne efter oplæggelsen angives til fri omsætning, er det således varernes beskaffenhed, kvantitet og toldværdi på oplæggelsestidspunktet, der lægges til grund, medens det er afgiftssatserne på fraførselstidspunktet, der anvendes til beregning af told og afgifter, se beregning af told under afsnit A.13.1.10. Ved type D oplag skal de forenklede fremgangsmåder anvendes ved fraførslen, og varerne skal ikke frembydes for toldmyndighederne.

GB art. 525, stk. 2, litra bType E er et privat toldoplag, hvor varerne ikke nødvendigvis er oplagret på et sted, der er godkendt som toldoplag.