Indhold

Dette afsnit handler om opkrævningsmæssig henstand med indregnet restskat.

Afsnittet indeholder:

  • Regel
  • Hvornår kan der meddeles opkrævningsmæssig henstand med indregnet restskat?

Regel

Er udskrivningsdatoen for den skattepligtiges årsopgørelse senest den 1. oktober i året efter indkomståret,

  • overføres den del af restskatten med eventuelle skyldige renter efter KSL § 63, stk. 1, der ikke overstiger et grundbeløb på 18.300 kr. (2010-niveau) med tillæg af et til den overførte restskat svarende tillæg efter KSL § 63, stk. 2, som et yderligere tilsvar for det efterfølgende år, til hvis dækning der opkræves yderligere A-skat, B-skat eller arbejdsmarkedsbidrag for dette år. Skatteministeren fastsætter regler om opkrævningen. De skattebeløb, der er opkrævet for et år, hvortil der er overført restskat mv., anses for medgået først til dækning af den overførte restskat mv.

Se KSL § 61, stk. 3.  

Hvornår kan der meddeles opkrævningsmæssig henstand med indregnet restskat?

Hvis en skatteyder ikke har nogen aktuel betalingsevne på ansøgningstidspunktet eller ikke kan forventes at have en betalingsevne i det indkomstår, hvor der vil ske indregning af restskatten, kan der gives hel eller delvis opkrævningsmæssig henstand med den indregnede restskat. Henstand kan gives, selv om restskatten efter KSL  § 61, stk. 3, sidste punkt, anses for betalt.

Det beløb, der gives henstand med, trækkes ud af forskudsregistreringen og omdannes til et skattetilsvar som B-skat eller restskat.

Se også

Se også SKM2007.660.SKAT