Du skal selvangive din lønindkomst
På selvangivelsen for udenlandsk indkomst skal du oplyse din lønindtægt ved arbejde i udlandet for en udenlandsk arbejdsgiver. Selvangivelsen for udenlandsk indkomst skal også bruges til at selvangive lønindtægt ved arbejde i udlandet for en dansk arbejdsgiver, hvis skatten af lønindtægten skal nedsættes efter en dobbeltbeskatningsoverenskomst, ligningslovens § 33A eller ligningslovens § 33.
Du kan få nedsat skatten af din lønindkomst enten efter dobbeltbeskatningsoverenskomsten mellem Danmark og det land du arbejder i eller efter reglerne i Ligningslovens § 33 eller 33A. Du er berettiget til at få nedslag efter den regel, der giver dig det mest gunstige resultat.
Se, hvor du skal betale skat
Det andet land vil normalt kunne beskatte lønindkomsten, hvis du har arbejdet for en arbejdsgiver dér. Du skal dog betale skat i Danmark, hvis alle nedenstående betingelser er opfyldt:
- Du har været udsendt af en dansk arbejdsgiver og har opholdt dig i arbejdslandet i 183 dage eller mindre inden for en 12-måneders periode (i nogle tilfælde inden for arbejdslandets skatteår eller kalenderåret).
- Din løn betales ikke af eller for en arbejdsgiver i arbejdslandet.
- Din løn belaster ikke et fast driftssted, som din arbejdsgiver har i arbejdslandet.
Hvis du skal betale skat i arbejdslandet, kan du få nedsat din skat i Danmark med den skat, du har betalt i arbejdslandet (dog maximalt med den skat, som er beregnet af din udenlandske indkomst). I nogle tilfælde med en forholdsmæssig andel af den danske skat.
Du kan få nedsat den danske skat
Hvis du har tjent din løn under et uafbrudt ophold uden for Danmark, Grønland og Færøerne på mindst seks måneder, er indkomsten omfattet af Ligningslovens § 33 A. Det betyder, at den danske skat skal nedsættes med en forholdsmæssig andel, uafhængigt af om du betaler skat af lønnen i udlandet. Du kan kun få halv nedsættelse af den danske skat, hvis en dobbeltbeskatningsoverenskomst giver Danmark beskatningsretten til indkomsten.
Ligningslovens § 33 A gælder, uanset hvor arbejdsgiveren bor. Dog gælder reglen ikke, hvis arbejdet er udført for danske offentlige myndigheder, og du får løn efter en kollektiv aftale, og det ikke udtrykkeligt fremgår af aftalen, at lønnen er fastsat under hensyn til lempelsen. Reglen gælder heller ikke, hvis du som offentligt ansat får for eksempel udetillæg og skattefri rejse- og befordringsgodtgørelse under en udstationering.
Opholdet i udlandet anses ikke for afbrudt, selvom du holder ferie i Danmark. Ferien må dog ikke overstige 42 dage inden for nogen 6-måneders periode.