Årsopgørelsen indeholder oplysninger om blandt andet dine indtægter og udgifter for det år, der lige er gået. SKAT har modtaget oplysningerne fra for eksempel arbejdsgivere, arbejdsløshedskasser, faglige foreninger, pengeinstitutter, realkreditinstitutter og fondshandlere. Har du selv indtastet oplysninger til årsopgørelsen 2009 via TastSelv Borger på www.skat.dk, vil disse oplysninger også fremgå af din årsopgørelse. Oplysninger, du har indtastet til brug for dit skattekort, vil derimod ikke fremgå.

På årsopgørelsen har vi kun medtaget de oplysninger, vi har modtaget fra tredje part eller fra dig. Oplysningerne fra dig kan for eksempel være oplysninger om befordringsfradrag (kørsel til og fra arbejde på over 24 kilometer pr. dag), børnebidrag, udlejning af værelser, renter af pantebreve, der ikke er i depot og gevinst/tab på for eksempel aktier, investeringsforeningsbeviser, obligationer og finansielle instrumenter.

Du skal kontrollere, at tallene er rigtige. Er tallene forkerte, eller er der oplysninger, der mangler, skal du oplyse de rigtige tal til SKAT senest 2. maj 2010. Se også afsnittet  Kontrollér tallene - og oplys, hvis der mangler noget.

Du kan ikke via TastSelv ændre i oplysninger fra tredjemand i rubrikken om jubilæumsgratiale og fratrædelsesgodtgørelse med videre (rubrik 14), og i rubrikken om hædersgaver (rubrik 18). Hvis du prøver at ændre tallene i rubrik 14 og 18 via TastSelv, bliver det registret som et tegn på, at du mener der er fejl i oplysningerne. Du har hermed opfyldt din underretningspligt, men det betyder ikke, at tallet automatisk ændres til det rigtige. Hvis du vil sikre det, skal du enten rette henvendelse til den, der har indberettet oplysningen eller til SKAT. Se vejledningen til rubrik 14 og 18.

Hvornår kan jeg se og rette min årsopgørelse
Du kan se din årsopgørelse for 2009 i din skattemappe fra den 5. marts 2010. Du kan indtaste nye oplysninger og ændringer via TastSelv, eller give os dine oplysninger via TastSelv-telefon eller et oplysningskort.

Sådan er forløbet:

Frem til 5. marts 2010

Oplysninger kommer ind fra tredjepart - dvs. for eksempel arbejdsgiver og bank. Du kan se de oplysninger, vi har, i din skattemappe.

5. - 18. marts

Den 5. marts kan du se din årsopgørelse i skattemappen. Du kan selv indtaste nye oplysninger og ændringer via TastSelv. Det er en fordel for dig, hvis du giver os dine oplysninger senest den 18. marts. De oplysninger, der er kommet ind fra dig og fra tredjepart til og med den 18. marts, danner nemlig grundlag for det endelige resultat af årsopgørelse nummer 1. På baggrund af den opgør vi så, om du skal betale restskat eller skal have penge tilbage i skat.

19. marts - 2. maj

Du kan stadig ændre din årsopgørelse. Hvis vi får nye oplysninger (også fra tredjepart), danner vi en ny årsopgørelse; og det betyder, at både restskat og overskydende skat eventuelt bliver reguleret i overensstemmelse med de nye oplysninger. Hver årsopgørelse får et nyt versionsnummer og ligger i din skattemappe. Du skal dog være opmærksom på, at hvis vi får oplysninger fra tredjepart til rubrikker, som du tidligere selv har oplyst til, vil det være dine oplysninger, der kommer med på årsopgørelsen, og ikke dem fra tredjepart. Derfor, hvis du ved, at der er nye oplysninger fra tredjepart til nogle af de rubrikker, du selv har oplyst til, skal du altså selv oplyse dem igen til SKAT.

Efter den 2. maj

Fra den 11. maj er det muligt at få genoptaget årsopgørelsen for 2009. Det vil sige, at hvis du fx har glemt en oplysning efter fristen, kan du via TastSelv på skat.dk oplyse den fra denne dato. Du skal da indtaste en begrundelse.

Læs mere

    Hvis du har en udvidet selvangivelse
  Særskilte selvangivelser
  Årsopgørelse med eller uden et oplysningskort 
  Hvis du har fået en servicemeddelelse med eller uden oplysningskort
  Hvad fremgår af årsopgørelsen 
  Kontrollér tallene - og oplys, hvis der mangler noget
  Nyheder i TastSelv
  Fordele ved at bruge TastSelv
  Sådan logger du på TastSelv på skat.dk
  Sådan bruger du TastSelv på skat.dk
  Underskrift
  Ingen dokumentation
 

Frist for at oplyse beløb til årsopgørelsen

  Ejendomsværdiskat
  Skatteberegning
  Restskat
  Frivillig indbetaling af restskat
  Overskydende skat
  Hvis du har spørgsmål
  Straffebestemmelser