Tilbagekaldelse
En tilbagekaldelse af en AEO-bevilling kan ske, når en eller flere af de kriterier, for at udstede AEO-bevillingen, ikke længere er opfyldt, eller hvis bevillingshaveren selv ønsker at tilbagekalde bevillingen.
Se EUTK, art. 28, stk. 1 litra a) og litra b).
En tilbagekaldelse af en AEO-bevilling berører ikke en eventuel positiv afgørelse, der er truffet for den samme bevillingshaver, medmindre AEO-status var en betingelse for denne positive afgørelse, eller afgørelsen byggede på et af AEO-kriterierne i EUTK art. 39, som ikke længere er opfyldt.
En tilbagekaldelse eller ændring af en positiv afgørelse, der er truffet for en bevillingshaver, berører ikke automatisk vedkommendes AEO-bevilling.
Hvis en bevillingshaver har både AEOC- og AEOS-bevilling, og kriteriet som omhandler Standarder for praktisk kompetence eller professionelle kvalifikationer (se afsnit F.A.4.4.5) ikke længere er opfyldt, tilbagekaldes AEOC-bevillingen, og AEOS-bevillingen bevarer sin gyldighed.
Når en bevillingshaver har både AEOS- og AEOC-bevilling, og kriteriet som omhandler sikkerheds- og sikringsstandarder (se afsnit F.A.4.4.6) ikke længere er opfyldt, tilbagekaldes AEOS-bevillingen, og AEOC-bevillingen bevarer sin gyldighed.
Således gælder det, at når der er udstedt en kombineret AEOC- og AEOF-bevilling, er det derfor muligt kun at tilbagekalde den ene af disse bevillinger.
Se GF art. 34.
Hvis en AEO-bevilling tilbagekaldes af Toldstyrelsen kan bevillingshaveren først søge om en ny AEO-bevilling tre år efter tilbagekaldelsen.
Se DF art. 11, stk. 1 d) og stk. 2.
Tilbagekalder toldmyndighederne en positiv afgørelse, der er truffet på baggrund af ansøgerens AEO-status, skal dette oplyses til den toldmyndighed, der gav bevillingen til AEO-status, såfremt dette er en anden myndighed.
Se GF art. 35 .
Suspension
Den kompetente toldmyndighed kan også suspendere en AEO-bevilling i stedet for at annullere, tilbagekalde eller ændre denne, når de finder, at en AEO-virksomhed ikke overholder betingelserne for bevillingens udstedelse.
Suspension betyder, at en AEO-bevilling ikke er gældende i en given periode.
Den kompetente toldmyndighed kan suspendere en AEO-bevilling i stedet for at annullere, tilbagekalde eller ændre denne i følgende tilfælde:
-
Når pågældende toldmyndighed ikke råder over alle nødvendige elementer til at træffe en afgørelse om annullering, tilbagekaldelse eller ændring af en AEO-bevilling.
-
Når betingelserne for AEO-bevillingen ikke er opfyldt, eller at indehaveren af AEO-bevillingen ikke overholder de forpligtelser, der følger med denne afgørelse og Toldstyrelsen mener, at indehaveren af bevillingen bør gives tid til at træffe foranstaltninger for at kunne overholde forpligtelserne.
-
Når indehaveren af en AEO-bevilling selv anmoder om suspension, fordi vedkomne midlertidigt er ude af stand til at opfylde de betingelser, der er fastsat i AEO-bevillingen.
Se EUTK art. 23, stk. 4, litra b) samt DF art. 16.
Suspensionsperiodens længde og ophør fremgår af DF art. 17-18.
Hvis en AEO-bevilling suspenderes som følge af manglende overholdelse af et eller flere AEO-kriterier skal andre afgørelser til samme bevillingshaver, som er truffet på grundlag af det/de samme kriterier, også suspenderes.
En suspension af en afgørelse vedrørende toldlovgivningen, hos en indehaver af en AEO-bevilling, indebærer ikke automatisk suspension af AEO-bevillingen.
Det er ligeledes muligt for en AEO-godkendt virksomhed, der har både AEOC- og AEOS-bevilling, kun af få suspenderet den ene af disse bevillinger.
Se DF artikel 30.
Se også vedr. EUTK art. 23 i afsnit A.A.5.4 Tilbagekaldelse af afgørelser på toldområdet.