Virksomheder registreres som enten oplagshaver eller varemodtager efter nedenstående regler. De generelle regler om registrering fremgår af A.5. Ved anmeldelse til registrering bruges blanket nr. 22.020. Blanketten kan hentes på www.webreg.dk eller fås ved henvendelse til Erhvervs- og Selskabsstyrelsen.

Fremstilling af varer
§ 3
Virksomheder, der fremstiller afgiftspligtige varer, skal anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, dvs. som oplagshaver.

Hoteller, restauranter, kantiner o.l., der fremstiller konsum-is, skal også registreres, selv om isen udelukkende er til servering i virksomheden.

§ 2Pensionatsvirksomheder, som udelukkende fremstiller konsum-is til servering i virksomheden, er fritaget for at betale afgift og skal derfor ikke registreres.

►Virksomheder, der her i landet i erhvervsmæssigt øjemed fremstiller eller her til landet indfører maksimalt i alt 500 liter konsum-is eller konsum-is-miks svarende til en fremstilling på i alt 500 liter årligt, er fritaget for at betale afgift og skal derfor ikke registreres.◄

Mellemhandel med konsum-is-miksVirksomheder, der driver mellemhandel med konsum-is-miks, skal ligeledes anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, dvs. som oplagshaver.

Indførsel af varer
§ 3
Virksomheder, der ikke er registreret for fremstilling eller mellemhandel, jf. ovenfor, men som indfører afgiftspligtige varer fra udlandet, herunder fra EU-lande, skal anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, dvs. som oplagshaver.

§ 1, stk. 2-4, og § 5aSådanne varemodtagere kan dog efter ønske anmelde sig som varemodtager, dvs. at afgiften skal betales ved varernes modtagelse, se A.5.3.

Undtaget fra registrering
§ 3, stk. 1
Virksomheder, der kun fremstiller konsum-is i soft-ice maskiner o.l. apparater af miks, som der er betalt afgift af, skal ikke registreres.

Lokalekrav
§ 3, stk. 2
Det er administrativt tilladt, at registrering som oplagshaver kan finde sted uden told- og skatteforvaltningens godkendelse af virksomhedens lokaler.