Gå til indhold
Borger
Erhverv
Gå til forside
Søg
Log på
Ældre juridiske vejledninger
D.C.3.6 Lempelsesmetoder
Hvad søger du?
Søg
Skriv ikke personlige oplysninger (fx dit cpr-nr.). Vi gemmer søgninger til statistik, så vi løbende kan forbedre søgefunktionen.
Se privatlivspolitik
.
Log på som borger
Log på med MitID
Log på med TastSelv-kode
Log på med autorisation
Bestil kode
Log på som erhverv
Log på med MitID
Log på med TastSelv-kode
Bestil kode
De fleste af Danmarks indgåede DBO'er indeholder ikke blot een lempelsesmetode. Som regel vil flere metoder være repræsenteret afhængig af, hvilken type indkomst, der er tale om. Tendensen går imod, at Danmark forlader exemptionmetoden til fordel for creditmetoden. Til eksempel kan nævnes lov nr. 861 af 30. november 1999 om ændring af princip for beregning af lempelse for udenlandsk skat af lønindkomst i forhold til de nordiske lande og Tyskland. Efter ændringen svarer lempelsen højst til den faktisk betalte udenlandske skat, hvis lønmodtageren ikke er socialt sikret i arbejdslandet (creditprincippet). Endvidere har skatteministeren i TfS 1994, 786 oplyst, at Danmark løbende sørger at genforhandle overenskomster, hvor der på grund af exemptionmetoden og matching-credit (creditlempelse for en fiktiv udenlandsk skat) kan være risici for misbrug.
Den skattepligtige person kan normalt selv vælge, om vedkommende ønsker lempelse efter de interne danske lempelsesregler eller efter lempelsesreglerne i DBO'en, se også indledningen til afsnit
D.C
►For så vidt angår eksempler på nedslagsberegninger henvises til Vejledningen om skatteberegningsregler, afsnit D.4.
◄
Metoderne til lempelsen af dobbeltbeskatning kan nærmere beskrives således: