Chokolade/sukkervarer
§ 3, stk. 1
Virksomheder, der fremstiller chokolade- og sukkervarer, skal anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som oplagshaver.

Pakning i detail- eller engrospakninger af modtagne færdigvarer betragtes ikke som fremstilling.

Overtræk
§ 3, stk. 2
Virksomheder, der fremstiller overtræk af chokolade, kakao eller erstatning herfor til afgiftsfri varer, fx kager, biskuits og konsum-is, skal anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som oplagshaver.

Virksomheder, der til indkøbt beskattet overtræk alene tilsætter yderligere fedtstoffer, fx kokosolie, skal dog ikke registreres og skal heller ikke betale afgift af disse tilsætningsstoffer.

§ 3, stk. 3 Virksomheder, der indkøber færdigt overtræk til fremstilling af afgiftsfri varer, fx kager, biskuits og konsum-is, kan dog anmelde sig til registrering hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen som oplagshaver.

Detailbagerier o.l.
§ 3, stk. 4
Detailbagerier o.l., der sælger afgiftsfri varer med overtræk af chokolade, kakao eller erstatning herfor udelukkende fra egne detailudsalg, er fritaget for registrering, når de sælger varerne gennem højst 3 udsalg.

Virksomheder, der opfylder de nævnte betingelser, skal ikke søge om fritagelse for registrering, men er umiddelbart fritaget.

Lokalekrav
§ 3, stk. 5
Inden registrering kan finde sted, skal virksomhedens lokaler godkendes af SKAT, se E.A.1.4.1.

Fjernsalg
§ 3, stk. 6
De nærmere regler om registrering for fjernsalg er beskrevet i E.A.1.4.1.