Det følger af skatteforvaltningsovens § 21, stk. 2, at det ikke er muligt at indhente et bindende svar om de afgiftsmæssige virkninger af en disposition for andre end spørgeren.
Det vil således ikke være muligt at anmode om et bindende svar om de afgiftsmæssige virkninger af en disposition på vegne af en ikke-eksisterende juridisk person, da det vil være et spørgsmål om andres forhold, så længe der ikke er sket oprettelse med et CVR/SE-nummer. Dette skyldes, at man ikke med den fornødne sikkerhed kan identificere en enkeltperson, som spørger, med en juridisk person. Udtrykket ”juridisk person” omfatter i denne sammenhæng alle typer af selskaber, virksomheder mv., undtagen enkeltmandsvirksomheder. Når den juridiske person er oprettet med et CVR / SE - nummer, vil man kunne spørge på egne vegne.
En køber af en vare eller en ydelse kan f.eks. have interesse i at modtage et bindende svar vedrørende den momsmæssige behandling af det købte. Hvis momsen på varen eller ydelsen er ukorrekt pålagt fra sælgers side, vil køberen ikke have mulighed for at fratrække den i sit momsregnskab, idet køberen kun har fradrag for den moms, der er skyldig efter loven. En anmodning om bindende svar om, hvorvidt den købte vare eller ydelse er momspligtig, anses i denne situation for at være et spørgsmål, som vedrører egne forhold.
For eksempel fremgår det af TSS-cirkulære 2005-10, at levering af smørolie til rederier til brug for skibenes motorers drift samt bortskaffelse af spildolie fra skibene kan ske uden moms, jf. momslovens § 34, stk. 1, nr. 9. Det fremgår desuden af TfS. 1998.772, at rederier, som modtager fakturaer med moms, som rettelig burde være eksklusiv moms, ikke kan fradrage momsen. Et rederi kunne således være interesseret i et bindende svar om den momsmæssige behandling af leveringen af smøreolie og bortskaffelse af spildolie.