I KSL § 62, stk. 5, AMBL § 15, stk. 1, samt OPKL § 13 og § 20, stk. 6, fastlægges kravene til transportens omfang.
Efter disse bestemmelser kan transporter af krav på negativ moms, overskydende skat, SP-bidrag eller AM-bidrag samt udbetaling af punkt- og miljøafgifter ikke overdrages eller borttransporteres til 3. mand før udløbet af den afregningsperiode, de enkelte skatter mv. vedrører.
Hvis virksomheden eller skatteyderen overdrager kravene inden udløbet af den afregningsperiode, kravet vedrører, er aftalen ugyldig. En transport skal for at være gyldig således være indgået, efter at den periode, som kravet vedrører, er udløbet. Først efter periodens udløb er kravet stiftet. Formålet med bestemmelserne er således at afskære gyldigheden af tidsubegrænsede transporter, dvs. vedrørende fremtidige krav. Ved en tidsubegrænset transport ville RIMs adgang til modregning efter GBL § 28 være begrænset til de restancer, der bestod på tidspunktet, hvor RIM får kendskab til transporten.
Bestemmelsen i OPKL § 13 omfatter krav på udbetalinger efter § 12, som omhandler negative tilsvar, der hidrører fra en afregningsperiode. De såkaldte eksportgodtgørelser efter registreringsafgiftslovens § 7 b kan eksempelvis ikke siges at vedrøre en afregningsperiode, da de udbetales efter en konkret ansøgning. OPKL § 13 omfatter derfor ikke disse eksportgodtgørelser og andre krav, der ikke hidrører fra en afregningsperiode. Et krav på en fremtidig eksportgodtgørelse kan således gyldigt transporteres.
Kravene til transportens omfang er gældende for transporter, hvorom meddelelse er kommet frem til SKAT efter den 6. oktober 1999. Reglerne trådte i kraft den 1. januar 2000.
I afsnit L.4.5.1 - L.4.5.4 gennemgås behandlingen af transporter i forhold til de enkelte typer af krav, der er givet transport i, og til tidspunktet for underretningen om transporten.