Der er fastsat en række krav til afvikling af kortspil.

Indhold

Afsnittet indeholder:

  • Forbud mod andet kortspil ved turneringer
  • Forbud mod spilleteknisk udstyr
  • Afvikling under ledelse og opsyn
  • Medhjælpere
  • Underretning om tidspunkt for afholdelse af turnering
  • Spilleregler og beregning af præmiesummer
  • Registrering af spillere

Forbud mod andet kortspil ved turneringer

Der må ikke finde andet kortspil sted i de lokaler, hvor der afholdes en offentlig pokerturnering. Se POKL § 5, stk. 1.

Dette gælder al slags kortspil (også andre kortspil end poker), og uanset om spillerne skal betale for at deltage eller ej. Forbuddet omfatter ikke alene de lokaler, hvor selve turneringsspillet finder sted, men også tilstødende lokaler, der benyttes i forbindelse med den offentlige hasardspilsturnering af bevillingshaver og hans medhjælpere. 

Forbud mod spilleteknisk udstyr

Der må ikke anvendes spilleteknisk udstyr i forbindelse med en offentlig hasardspilsturnering. Se hjemlen i POKL § 5, stk. 2.

Eksempel

Som eksempel på begrebet "spilleteknisk udstyr" kan næves en computer. Dette vil sige, at selve spillet skal gennemføres som et traditionelt kortspil uden brug af tekniske hjælpemidler. Der kan dog anvendes en maskine til at blande kort (kortblandemaskine).

Afvikling under ledelse og opsyn

Den offentlige hasardspilsturnering skal afvikles under ledelse af den ansvarlige bevillingshaver. Det påhviler den ansvarlige bevillingshaver at sikre, at turneringen gennemføres lovligt. Se POKL § 12.

Herudover skal den ansvarlige bevillingshaver eller, hvis der er tale om et selskab eller en forening, have en repræsentant som er fysisk til stede i de lokaler, hvor den offentlige hasardspilsturnering afholdes. Dette gælder under heleturneringens varighed. Dette vil sige, at vedkommende skal være til stede fra de deltagende spilleres ankomst og indtil spillet ophører, enten ved at turneringen er afgjort, eller ved at turneringen sættes på pause, fx i forbindelse med en turnering, som spilles over to dage. Se POKL § 16, stk. 1.

Det vil ikke være tilladt for bevillingshaver at beskæftige sig med andet end afviklingen af den offentlige hasardspilsturnering, så længe der spilles. Se hjemlen i POKL § 16, stk. 2.

Bevillingshaver må dog kortvarigt forlade det sted, hvor turneringen foregår, så længe det ikke medfører en tilsidesættelse af opsynspligten.

Eksempel

Bevillingshaver må eksempelvis ikke deltage som spiller i turneringen. Det vil fx være tilladt for den ansvarlige bevillingshaver at foretage toiletbesøg, korte telefonsamtaler eller at indtage et måltid samtidig med, at der spilles.

Medhjælpere

Bevillingshaver kan antage medhjælpere til at bistå med afviklingen af turneringen. Det kan fx være til at uddele kort ("deale") ved bordene, foretage adgangskontrol og registrering af deltagerne, optælle jetoner mv. Det er dog en forudsætning, at medhjælpene er over 18 år.

Bemærk

Selvom den ansvarlige bevillingshaver antager medhjælpere har han stadig pligt til at være til stede under afviklingen af den offentlige hasardspilsturnering. 

Underretning om tidspunkt for afholdelse af turnering

Den ansvarlige bevillingshaver skal underrette Spillemyndigheden om tidspunktet for den eller de planlagte offentlige hasardspilsturneringer. Underretningen skal gives senest 14 dage inden, den offentlige turnering begynder. Se POKL § 13.

Bevillingshaveren kan vælge at underrette Spillemyndigheden på én gang om flere planlagte turneringer.

Eksempel

Der kan fx gives underretning til Spillemyndigheden om alle turneringer, der planlægges afholdt i et indeværende eller kommende år. Dette skal blot ske senest 14 dage før, at den første af de turneringerne starter.  

Bemærk

Aflyses en offentlig hasardspilsturnering, skal der gives besked til Spillemyndigheden hurtigst muligt og senest på det tidspunkt, hvor turneringen skulle have været begyndt.

Spilleregler og beregning af præmiesummer

Inden der gives mulighed for tilmelding til en offentlig hasardspilsturnering, skal bevillingshaver skriftligt redegøre for spillereglerne og beregningen af præmiesummerne. Bevillingshaver er forpligtet til at give redegørelsen til enhver, som ønsker det. Se POKL § 14.

Dette krav kan opfyldes ved at bevillingshaver henviser til sin hjemmeside, sender redegørelsen som e-post, lader redegørelsen fremgå af en tilgængelig skærm i turneringslokalet eller lignende.

For så vidt angår beregningen af præmiesummer, vil det være dækkende at redegøre for de principper, der vil blive anvendt ved beregningen. Det vil således være vanskeligt på forhånd at forudsige de nøjagtige præmiesummer, hvis størrelse afhænger af, hvor mange der vælger at deltage i turneringen.

Eksempel

Det vil være tilstrækkeligt at nævne i redegørelsen, at fx halvdelen af turneringspuljen vil blive udloddet til vinderen, en tredjedel vil blive udloddet til nummer to osv.

Registrering af spillere

Bevillingshaver skal ved tilmeldingen registrere spillernes navne, adresser og fødselsdatoer. Umiddelbart inden turneringen starter, skal bevillingshaveren desuden kontrollere de tilstedeværende spilleres identitet og sikre, at der kun deltager spillere, som er tilmeldt på forhånd. Den ansvarlige bevillingshaver skal dermed sørge for, at personer, der ikke er tilmeldt eller ikke har betalt for deltagelse til den offentlige hasardspilsturnering, ikke deltager i spillet. Se POKL § 15, stk. 1 og stk. 2.

Ved kontrollen af spillernes identitet skal legitimation med billede, navn og fødselsdato som udgangspunkt foretrækkes. Besidder en spiller imidlertid ikke legitimation med billede, må denne persons identitet kontrolleres på anden måde, fx ved fremvisning af et sygesikringsbevis.

Bemærk

Enhver tilstedeværende skal på begæring af bevillingshaver eller Spillemyndigheden vise legitimation. Se POKL § 15, stk. 3.

Se også

Se også:

  • Afsnit J.A.11.1 Kontrol og straf om straffebestemmelser, herunder straf for den, der forsætligt eller groft uagtsomt undlader at forevise legitimation på begæring af bevillingshaver eller Spillemyndigheden.