►Ud over skattefri kostgodtgørelse kan arbejdsgiveren udbetale skattefri logigodtgørelse med standardsatser, der er fastsat i ligningsloven.
 
Logigodtgørelsen udbetales pr. døgn. Der kan derfor først udbetales skattefri logigodtgørelse, når en rejse har varet i mindst 24 timer. Herefter kan godtgørelsen kun udbetales pr. fulde døgn.
 
Hvilke udgifter dækkes af logigodtgørelse◄Logigodtgørelse skal dække lønmodtagerens udokumenterede merudgifter til overnatning på en erhvervsmæssig rejse. Der kan f.eks. være tale om udgifter til overnatning på hotel eller pensionat, i campingvogn, i skurvogn eller ved privat indlogering.
 
Hvis lønmodtagerens udgifter til logi er større end logigodtgørelsen, kan arbejdsgiveren i stedet dække de dokumenterede, faktiske logiudgifter som udlæg efter regning. Se om udlæg efter regning i A.B.1.7.1.
 
Til dækning af lønmodtagerens udokumenterede udgifter til logi på en rejse med overnatning kan arbejdsgiveren udbetale skattefri logigodtgørelse med den i LL § 9 A, stk. 2, nr. 4, fastsatte sats. Logisatsen reguleres efter PSL § 20. For 2000 er satsen reguleret til:
  • ►150 kr. pr. døgn.◄
► 
Den regulerede logisats fremgår af TSS-cirk. 1999-45, jf. TfS 2000, 50 og 131.
 
Personer, som har større logiudgifter end 150 kr. pr. døgn, kan i stedet for logigodtgørelse få deres dokumenterede logiudgifter dækket som udlæg efter regning eller foretage fradrag herfor ved indkomstopgørelsen. Om fradrag for dokumenterede logiudgifter efter LL § 9 A, stk. 7 - 9, se i afsnit A.F.1.1.1.2.
  
Den tidsbegrænsning på 12 måneder, der gælder for udbetaling af skattefri kostgodtgørelse, gælder ikke for udbetaling af skattefri logigodtgørelse. Logigodtgørelse kan således udbetales, så længe en arbejdsplads er midlertidig. Se herom under "rejsebegrebet" i afsnit A.B.1.7.1.2.
►Der kan ikke udbetales skattefri godtgørelse til dækning af merudgifter til logi på en rejse, hvis disse udgifter helt eller delvist er dækket som udlæg efter regning, eller hvis der er stillet helt eller delvist frit logi til rådighed på rejsen. Se om "Samme dækningsprincip" i A.B.1.7.1.2. Frit logi, der er stillet til rådighed for en lønmodtager af en anden end dennes arbejdsgiver - men i forbindelse med arbejde udført i arbejdsgiverens tjeneste, sidestilles med, at arbejdsgiveren selv har stillet frit logi til rådighed på rejsen, jf. TfS. 1996, 697.

Hvis lønmodtageren modtager skattefri logigodtgørelse med ovennævnte sats eller foretager fradrag med logisatsen, kan den pågældende ikke samtidig afskrive på driftsmidler, f.eks. en campingvogn, der anvendes ved overnatning på rejsen, jf. LL § 9 A, stk. 2, pkt. 4.
 
Personer, som ikke kan få skattefri logigodtgørelse◄Der kan ikke udbetales logigodtgørelse til lønmodtagere, som ikke kan anvende rejsereglerne, jf. LL § 9 A, stk. 10, 1. pkt. Se herom i A.B.1.7.1.2. Herudover kan der ikke udbetales skattefri logigodtgørelse til følgende lønmodtagere eller bestyrelsesmedlemmer og lignende, jf. LL § 9 A, stk. 2, pkt. 4 og stk. 9:
  • hverv medvirker til transport af varer eller ,
  • gør tjeneste ombord på skibe (herunder fiskerfartøjer),
  • arbejder på luftfartøjer, eller
  • arbejder i fartøjer og i installationer, der anvendes i tilknytning til efterforskning og udnyttelse af naturforekomster.
► 
M.h.t. ovennævnte "personer, som gør tjeneste ombord på skibe", bemærkes, at det er den samme persongruppe, som tidligere i ligningsloven er blevet omtalt som personer "påmønstret skibe". Der er således alene tale om en sproglig justering og ikke tiltænkt nogen ændring af den tidligere praksis vedrørende den omhandlede persongruppe.
 
Mange af de ovennævnte personer, som ikke kan få dækket deres logiudgifter på en rejse ved en skattefri logigodtgørelse, overnatter ofte i deres køretøjer, ombord på skibene eller lignende og vil dermed typisk ikke have udgifter til logi. I det omfang de nævnte personer har dokumenterede logiudgifter, kan disse udgifter - som hidtil - dækkes skattefrit som udlæg efter regning eller fradrages ved indkomstopgørelsen af den pågældende person. Se om fradrag for dokumenterede rejseudgifter i afsnit A.F.1.1.1.2.
  
◄