Dato for udgivelse
30 jan 2017 16:07
Resumé

Det er lige nu, man kan se konsekvensen af forskudsopgørelsen. Det er nemlig sammen med januar-lønnen, man første gang ser resultatet af forskudsopgørelsen på lønsedlen. Forkerte tal på forskudsopgørelsen kan betyde en forskel på flere tusinde kroner i lønudbetalingen. 40 procent af borgerne har allerede tjekket. Se, hvor i landet folk har mest styr på skatten.

 


Dagene omkring lønudbetalingen i januar er blandt de travleste på telefonerne hos SKAT. Det er nemlig her, borgerne kan se en forskel, hvis tallene på forskudsopgørelsen ikke er opdateret.

- Mange ringer og kan ikke forstå, hvorfor januar-lønnen ser anderledes ud end december-lønnen. Mange vil kunne finde svaret ved at tjekke forskudsopgørelsen og se, om oplysningerne er korrekte. Det er især en god ide, hvis du har fået nye indkomstforhold, omlagt lån eller fået længere på arbejde i 2017, forklarer Jørgen Wissing Jensen, der er kontorchef i SKAT.

Arbejdsgiverne bruger skattekortet til at beregne skatten på lønsedlen. Hvis tallene på forskudsopgørelsen er forkerte, betaler man måske for lidt i skat i løbet af året - og så kommer der en restskat på årsopgørelsen i marts året efter.

- Vi har tidligere på måneden sendt en mail ud til 30.000 borgere, som bør være særligt opmærksom på at rette forskudsopgørelsen. Men der kan være mange andre, som bør tjekke, om oplysningerne stemmer, siger Jørgen Wissing Jensen.

Top og bund med forskudstjek
SKAT dannede i november 4,8 millioner forskudsopgørelser for 2017. Næsten 40 procent af borgerne har allerede tjekket oplysningerne på skat.dk, og godt halvdelen af dem har opdateret dem.

- Hvis man ser på, hvor stor en procentdel af en kommunes borgere, der har tjekket forskudsopgørelsen, så vinder Vallensbæk, skarpt efterfulgt af andre københavnske forstæder. I Vallensbæk har hele 46 procent tjekket forskudsopgørelsen mod kun 34 procent i Københavns Kommune, fortæller Jørgen Vissing Jensen.

Top fem forskudskommuner:

Vallensbæk Kommune

46 procent

Solrød Kommune

44 procent

Egedal Kommune

44 procent

Greve Kommune

44 procent

Hørsholm Kommune

42 procent

 

Kommuner, hvor færrest har tjekket deres forskudsopgørelse:

Læsø Kommune

32 procent

Fanø Kommune

33 procent

Morsø Kommune

33 procent

Københavns Kommune

34 procent

Thisted Kommune

34 procent

Se alle kommuners placering.

Ældre har været hurtigst
Flere ældre end yngre borgere har indtil nu tjekket forskudsopgørelsen. Mens 49 procent af borgerne på mellem 60 og 75 år har set forskudsopgørelsen på skat.dk, gælder det kun 37 procent af de borgere mellem 18 og 59 år.

- Det tyder på, at de ældre er opmærksom på at fortælle SKAT om de ændringer, der sker i deres økonomi, når de fx går på efterløn og pension eller bliver færdig med at afdrage på lån, siger Jørgen Wissing Jensen.    

Se mere om forskudsopgørelsen på skat.dk/forskud


Yderligere oplysninger: Journalister: tlf.: 7237 0900; Borgere: tlf.: 7222 1818